Боледуване на децата ни - тема 62

• 50 623
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • shumen
Лино,стига се шашка.Според мен от един път нищо няма да му стане.
Аз съм с възпалено и зачервено око днеска.Нещо ми пари,сълзи и е леко зачервено.

# 706
Лино, спокойно. Що такива препарати се пръскат из градовете - против комари, против кърлежи, против гризачи, в магазини и заведения има включени изпарители. От еднократно ползване не би трябвало да стане нещо с дълготраен ефект, още повече, че интоксикациите се появяват до 24 часа. Повече чист въздух, добра храна и повечко вода, всичко ще е наред.

# 707
На моменти се чудя дали това което чета е вярно Simple Smile
Моето дете получава огромни червени сърбящи петна след ухапване от комар.
От около 3 годишен когато сме на място с много комари вкючвам машинката до него. Лепя лепенки с някакви етерични масла но и те не помагат. Комарите пренасят много повече болести отколкото машиката може да доведе в този гобален свята.
Колите, твърдото гориво и заводите са най- големите замърсители.

# 708

Например? Мой коментар ли визираш?

# 709

Например? Мой коментар ли визираш?

Не. Чудя се за един репелент колко безумя успяха да се изпишат. И колко е важно човек да живее еко/био, като с крайности осъкатява живота на децата си.

# 710
Е, крайностите до нищо добро не водят. И все пак всеки сам решава как да си гледа децата, предпочитам да му спестявам неща които мога или да опитам първо по друг начин. И такъв репелент повече няма да му/ни причиня. Има алтернативи, за друг път ще си ги опаковам грижливо и това е.

# 711
Имате ли представа зкаква е разликата между нурофен капсули за деца и нурофен за възрастни и деца над 12г?
Исках да купя капсули, а са ми дали таблетки. Пише, че не са подходящи за деца под 12, но дозата от 200мг е същата като тази в капсулите и  по-ниска от дозата на сиропа за юноши.

# 712
Според мен става щом е 200мг.Аз давам Миг 400 мг което си е пак ибупрофен,тоест нурофен-давам половин таблетка тоест 200 мг.Понякога и цяла съм давала дори.На опаковката пише ,че става за деца над 6г.

# 713
Здравейте група 😜
От една седмица сина ми.(5г) скърца със зъби през нощта. Бабата каза че може би има глисти и започнахме с да му даваме тиквени семки... Но все така скърца само нощем.
Също така му расте първия постоянен зъб. Венеца е надут и го боли понякога.. А преден зъб му се клати...  В нета четох че може да скърца заради никненето на зъби...
Вие как мислите, някой имал ли е такъв случай? Или да вървим на изследвания...

# 714
  • shumen
Тина,при нас такова нещо не е имало.Според мен по добре отидете на изследвания,защото и аз съм чела,че причина за скърцането със зъби са глисти.

# 715
  • На брега на реката
.Първи вариант глисти: разглеждаш изпражненията, следиш и за други симптоми - стомашно неразположение, отслабване, главоболие; пускаш фекална проба;
Втори вариант - халосване, децата преминават през различни поведенчески промени;
Трети вариант - неразположение от проникващите постоянни зъби;
Това с тиквените семки е несериозно. Или взимаш мерки и установяваш причината, която може и да е незначителна, или чакаш да мине.
Аз лично бих проверила на първо време изпражненията. Бруксизмът не говори непременно и единствено само за глисти. Една от причините е именно проникващи зъби или проблеми със зъбите.

# 716
Това не го знаех за поникващите зъби. Имаше период в който много скърцаше със зъби някъде зимата. Доста време продължи, аз мислех че може да е нещо емоционално. За глисти не можах да гледам добре, то в тоалетната не става. Нов зъб проби април, не знам кога спря да скърца със зъби. Сега ще никне гледам втори преден и пак на втора редица

# 717
  • София
Това със скърцането на зъби и глистите не са ли бабини деветини? И тиквените семки при глисти Thinking
За машинките за комари - включвала съм и аз в стаята, където спим. Не съм забелязала да има някаква миризма. Райд ползваме.

# 718
  • София
Не знам за глистите Simple Smile възможно е да има общо,  опит с глисти нямам засега, а и за градината все пак пускаме за паразити поне веднъж годишно.  Моето също скърца чат-пат със зъби докато спи, но и не само. В момента ѝ никнат доста постоянни, кътниците вече изникнаха и 4те, а сега 3 млечни се клатят, единият днес ще го вадим защото съвсем е пробил вече постоянния на втори ред. И да, постоянно си мърда ченето, опипва си зъбите с език, вре си ръцете в устата да проверява кой зъб колко се клати.

# 719
И ние трябва да вадим зъб скоро,ама моята не ще - като магаре на лед се дърпа.
А постоянният е отзад вече.

Общи условия

Активация на акаунт