Боледуване на децата ни - тема 62

• 50 643
  • 747
  •   2
Отговори
# 720
  • shumen
Лисе,при нас проблема е,че не иска да влезе дори и за преглед при зъбаря,а за вадене и дума да не става.
Миамим,твоята сменя зъби ли вече?Моя е малко по-голям от нея,но не е започнал още да сменя.

# 721
  • София
Моята тъкмо направи 5, не сменя още, но от време на време се оплаква, че долните я сърбят.

# 722
  • На брега на реката
Аз пък влизам с питане и притеснение. След като години наред зъболекари са отказвали да правят зъбите на щерката, щото ще се сменят, щото щели да паднат пломбите и Т.н., а и мнението ми е натежавало заради страха на детето, днес я заведох на преглед с идеята да правим каквото има да правим. Декември преди да заминем, се бях оплакала, че я водих при една “търговка”, уж светило в града ни. Тя само изчисти зъбчета та и сложи гипс, време нямахме за повече.
Днес се оказа, че тая от декември е описала всичко в здравната книжка като излекувани зъби, а те дефакто са с еднократно положено лекарство. Дори и Арсен да в били, той се подменя на 5-6 дни. Нелогични действия, източена каса, че и пари ми взе. И понеже сега по каса няма как да се лекуват със същата диагноза зъбките, ги засилихме на гангрена. В крайна сметка, реално в устата й има 5 пулпита и 4 кариеса, два от които сега са се развили и са на постоянните. Време нямаме, предложиха ни с обща анестезия да правим всички наведнъж. Ошашках се, срещнах се и с анестезиолога, обясни каквото питах, но има ли все пак някой, минал по този път. Датата ни е 5.07, до края на седмицата трябва да потвърдя.

# 723
  • have faith and be patient ..
Егати !! Колко е голяма ? От кога има проблем със зъбите ? И в тоя ред на мисли -  Моята има "пигментация" от около 1,6  годишна възраст, от 2 и половина годишна  я водя при моята зъболекарка , няма грам кариес , мием я с ел.четка за зъби , но черното стои ,маха се само при зъбар ,с една гумичка на машинката се слага и ги търка , обаче после пак почерняват , обяснява ми ,че е от някаква бактерия в устата ,не е опасна , при децата било често явление !? Аз лично не съм срещала малко дете със черни зъби ,някой с опит ?

# 724
Леле , Зест ,ужас  ooooh!

Дани , моята влиза,че познава зъбаря ни и той я замаява ама не ще да го вадим,а трябва.

# 725
  • shumen
Зест,това на малката или на голямата?И къде ти предлагат да ги правите под обща анестезия-В БГ или в Чужбина?
Лисе,и моя първия път влезе без проблем,но му направи пулпит малко насила и сега не ще и да чуе.Водих го и при друг,но и той не можа да се справи и каза,че единствения вариант ни е във Варна или Русе под пълна упойка.
Аз досега не съм го водила в Русе,но имам позната,чиято детенцето е с Аутизъм и не влиза също при зъбаря и го води в Русе преди седмица и са им направили преглед.Има 4 развалени зъбчета като едното може и да е гноясало са им казали.Сега за 12.07.каза,че имат час и ще ги правят под пълна упойка,защото друг вариант при тях няма.
Миамим,извинявай.Объркала съм те със Светлето,че тя е писала,че нейното дете сменя зъбки.

# 726
  • На брега на реката
В Русе, Дани, прибрахме се преди седмица.
Мога горещо да НЕ препоръчам др. Кинова! Тя е въпросната, източваща каса на гърба на де а.
Иначе се лекуваме в Св. Аполония, и аз, и мъжа ми само там ходим и сме доволни. За чий дявол я заведох при друга лекарка. Горещо съжалявам. Иначе голямата е с проблемните зъби, на почти 10 г. е.

# 727
Егати !! Колко е голяма ? От кога има проблем със зъбите ? И в тоя ред на мисли -  Моята има "пигментация" от около 1,6  годишна възраст, от 2 и половина годишна  я водя при моята зъболекарка , няма грам кариес , мием я с ел.четка за зъби , но черното стои ,маха се само при зъбар ,с една гумичка на машинката се слага и ги търка , обаче после пак почерняват , обяснява ми ,че е от някаква бактерия в устата ,не е опасна , при децата било често явление !? Аз лично не съм срещала малко дете със черни зъби ,някой с опит ?

Моето дете беше така. Водих го по различни зъболекари. Хомеопатични пи някакви. Нищо не помогна. И на мен ми казаха, че е от някаква бактерия. Като паднаха млечните зъби, постоянните излязоха бели - няма и помен от черното. Да чукам на дърво, няма проблеми със зъбите за сега - на 10 години е.

# 728
Не виждам кое налага десетгодишно дете да се подлага на пълна упойка заради зъболечение.
Могат да се уговорят последователни дни, за да се обработят зъбите.

# 729
  • На брега на реката
Тет, разполагаме с месец и половина, от които 10 дни не ги броя заради морето. Просто нямаме такова време за лечение на 9 зъба. Пък и много се страхува, днес едва изтърпя преглед и лекарство на едното зъбче

# 730
Аз не бих.
Кариесите не са спешни.
При добра организация би могло.
С малка почивка могат да обработят 2 зъбчета за един ден.

# 731
Аз пък влизам с питане и притеснение. След като години наред зъболекари са отказвали да правят зъбите на щерката, щото ще се сменят, щото щели да паднат пломбите и Т.н., а и мнението ми е натежавало заради страха на детето, днес я заведох на преглед с идеята да правим каквото има да правим. Декември преди да заминем, се бях оплакала, че я водих при една “търговка”, уж светило в града ни. Тя само изчисти зъбчета та и сложи гипс, време нямахме за повече.
Днес се оказа, че тая от декември е описала всичко в здравната книжка като излекувани зъби, а те дефакто са с еднократно положено лекарство. Дори и Арсен да в били, той се подменя на 5-6 дни. Нелогични действия, източена каса, че и пари ми взе. И понеже сега по каса няма как да се лекуват със същата диагноза зъбките, ги засилихме на гангрена. В крайна сметка, реално в устата й има 5 пулпита и 4 кариеса, два от които сега са се развили и са на постоянните. Време нямаме, предложиха ни с обща анестезия да правим всички наведнъж. Ошашках се, срещнах се и с анестезиолога, обясни каквото питах, но има ли все пак някой, минал по този път. Датата ни е 5.07, до края на седмицата трябва да потвърдя.
[/quote
Наскоро на моето дете (5г) му се беше отчупил постоянен  зъб, който се оказа че е с кариес. Първият зъболекар ме наплаши с пълна упойка че се прави, че е труден зъб и т.н. Ходихме на второ мнение и се оказа че с две посещения направиха зъба. Правихме и тест за алергия към местни упойки, понеже има доказани алергии към други неща.

Моят съвет е да потърсите второ мнение.

# 732
  • Северозапада
Аз напълно разбирам Зест. Мисля, че в нейната ситуация щях да се съглася на упойка и правене на зъбите наведнъж. София също много се страхува от зъболекар. Мисля, че няма вече здрав зъб, но дори не мога да я сваля от колата пред кабинета на лекарката. Когато вече се налага да се правят постоянните зъби ще пробвам или лазер, или под упойка. Всъщност за лазера не се бях сетила. Зест може да потърсите дали някъде не ползват лазер.

# 733
  • shumen
Мраве,и Дени също много се страхува.Пробвала съм не веднъж да го заведа,но като наближим и се започва рев не машинката и крещи сякаш го колят.Единия път успях да го вкарам при зъбаря,но така и не пожела да отвори устата и това след като му направиха пулпит и се наплаши.
Зест,не знам при кой зъболекар са ходили в Русе,но каза,че са им казали,че единствения вариант при тях е този с пълната упойка.

# 734
Не сте намерили "вашия" зъболекар.
Трябва подход и търпение, и желание от страна на стоматолога да предразположи детето. А далеч не всички го умеят.

Пулпити лекуват на едно 3годишно съседче. Далеч не се налага упойка, еле пък пълна.

Общи условия

Активация на акаунт