Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хранителен дневник в снимки

  • 72 935
  • 372
  •   2
Отговори
# 345
  • Мнения: 275
Омлет, по-различен и във фурна

От тук
https://youtu.be/DKK8srVhiEI
И друга рецепта на същото
https://youtu.be/UUWgZosQsKU
Отвътре и......за десерт , направо като крем карамел без карамел

И основното, но част от месото изядох докато махах кокалите. Печени (като картофки на фурна) моркови и червено цвекло

Таня,на морковите и цвеклото слагате ли мазнина или само подправки и ги печете така на “сухо”?

# 346
  • Мнения: 14 926
Според мен имат мазнина.

# 347
  • Мнения: 1 707
Има мазнина.
Правя ги по 2 начина:
1. Разтопявам патешка мазнина в незалепваща тава и слагам каквото имам от: моркови, целина, червено цвекло или сладък картоф, понякога дюла (една африканка ми каза, че ги ядат вместо и като картофи в тяхно село), поръсвам с подправки , разбърквам и във фурната. Да, но червеното цвекло ми оцветява другите неща. И за това минах на вариант
2. Нарязвам всяко нещо по отделно в паница, слагам подправки и зехтин, разбърквам и разпределям в тавата на фурната (покрита с хартия за печене).
На снимката е вариант 2.
Опитвах се да слагам чушки, тиквички, гъби и т.н., но пускат вода и ми овлажняват "картофките", стават като варени и не ми харесват.

    # 348
    • Мнения: 14 926
    Аз когато пека цвекло го поставям последно в купата- като преди това съм извадила оттам вече омазнените и овкусени други видове зеленчуци. 🙂 Но понякога не ми се занимава и смесвам всичко заедно.
    Дъщерята започна много да харесва печени тиквички- за мое щастие. Поне колкото картофки и' харесват и винаги иска допълнително. Доскоро се налагаше да ги панирам, за да ги яде. А сега пека за всички общо. Още не съм пробвала "картофки" от целина- от алабаш станаха много приятни, даже малката ми ядеше повечето (наричаше си ги картофки) 😁
    От вчера- лека междинна закусчица- заквасена сметана с малко извара и замразени вишни:

    Салата от домати със зехтин и скир:

    Палачинки от две съставки (2 яйца и 75 грама заквасена сметана- по принцип е с крема сирене, но аз нямах):

    Първата обикновено става различна на вид:

    Бързи и лесни са, но трябва да се обръщат едва когато отдолу са добре опечени. От това количество направих 3 броя, последната хапнах днес за закуска с пълнеж крема сирене:

    Вчера топли ми се сториха с по-яйчен вкус (като за солени плънки), днес повече приличаше на палачинка. Но за "сладки" неща бих добавила канела и други аромати. Също така, вероятно бих добавила идея кокосово или бадемово брашно. 🙂
    Още дояждам мусаката с тиквички.

    # 349
    • Мнения: 275
    Има мазнина.
    Правя ги по 2 начина:
    1. Разтопявам патешка мазнина в незалепваща тава и слагам каквото имам от: моркови, целина, червено цвекло или сладък картоф, понякога дюла (една африканка ми каза, че ги ядат вместо и като картофи в тяхно село), поръсвам с подправки , разбърквам и във фурната. Да, но червеното цвекло ми оцветява другите неща. И за това минах на вариант
    2. Нарязвам всяко нещо по отделно в паница, слагам подправки и зехтин, разбърквам и разпределям в тавата на фурната (покрита с хартия за печене).
    На снимката е вариант 2.
    Опитвах се да слагам чушки, тиквички, гъби и т.н., но пускат вода и ми овлажняват "картофките", стават като варени и не ми харесват.
    Благодаря,какви подправки слагате?
    А сладкия картоф по-диетичен ли е от обикновен картоф?

    # 350
    • Мнения: 1 707
    Е, зависи от диетата дали е диетичен или не сладкия картоф. Аз съм на палео и е палео.
    Подправки: сол, чесън на прах, лют пипер смлян, градинска чубрица (така ли е на български thym ? ), куркума, черен пипер.

    # 351
    • Мнения: 5 100
    дами, темата е за снимки Praynig

    # 352
    • София
    • Мнения: 238
    ...така ли е на български thym ?
    Според мен thym е мащерка

    # 353
    • Мнения: 14 926
    И според мен е мащерка.

    # 354
    # 355
    • Мнения: 14 926
    В пост 348 салатата от домати е със скирела, телефонът ме е поправил на "скир" 🙂
    Кето мекички с извара, розмарин, чубрица и чесън- гарнирах с крема сирене:


    Яйца по панагюрски /яйцата са на тиган с течни жълтъци обаче, не поширани/:

    Шоколадова лава, нвх /този път стана по-скоро брауни/:


    Мусака с патладжани, тиквички, сладък картоф, морков, лук, зелени и червени чушки, заливката е с повече яйца и кис. мляко:

    # 356
    • Мнения: 325
    Може ли рецептата за кето мекичките,изглеждат вкусни?

    # 357
    • Мнения: 14 926
    Да, идеята е от mywholesomelife. Аз си я адаптирах според наличностите и сложих подправки на вкус. Вкусни бяха.
    Скрит текст:


    В моите сложих извара вместо сирене (добавих малко повече сол), като подправки използвах сух чесън, сух розмарин и чубрица и изпържих в зехтин екстра върджин вместо в масло. Също така, нямах тиквено брашно и го замених със същото количество прясно смлян сусам.

    Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 15:15 от dolce miele

    # 358
    • Мнения: 325
    Ще я пробвам,много ти благодаря.

    # 359
    • Мнения: 14 926
    Гъби със сметана и бекон (или така известният преди време "Бетон с гъби" 😁):


    Салата с жълти и оранжеви домати и краставица плюс моцарела:

    Пица с блат от кайма (с гъби, кашкавал, бекон, рукола, домати, чушки):


    Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 16:57 от dolce miele

    Общи условия

    Активация на акаунт