С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 632
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Децата се отглеждат от родителите, в това не малко  млади ще са недоволни, защото разчитат на баби.Но   истината е тази. Ако бабите са на до 20 мин разстояние, може  да им повериш  детето в помощ, когато се налага и когато искат да се забавляват.Не  бих взела внуци без да е наложително, това може след 5та-6 година за малко.Защото сме на 2.5  часа разстояние.До 30 мин могат да стигнат ако са в близкия  град.За  толкова ще удържа фронта. За  повече само когато се налага и  за кратко. Или на тяхна територия.Колкото да съм добронамерена виждам разликите от мама и мен в отношение, начин на въздействие  върху детето и много други разлики. Моята майка  е  била на работа(нива) 31 дни месечно, баба бе майка. Аз надградих  и дадох повече, но като гледам сега какво се изисква - малко  е. И в това е смисълът на живота, всеки следващ да надгради.Малко снобски звучи, но ако ще деградираме, нека  е само до нас, да не замесваме  и други.Който разбрал - разбрал.

# 346
Боряна, от чиство любопитство, защо слагаш по повече от един интервал между думите понякога? Blush

# 347
Толкова си мога да управлявам клавиатурата, колкото да се старая.

# 348
  • Варна
Че тя и моята свекърва не се натиска да гледа детето. Не се чувства уверена жената. Хич не ми е драма. Ако мога, викам майка. Но тя е далеч, пък и има ангажимент и с племенниците, та си плащаме на гледачка, когато се налага.
Не знам как бих се чувствала, ако не искаше да я вижда често, но предполагам, че никак. Все ми е тая, то си е за нея.
А ако изпляска, че и тя пари е давала за туй дете, направо ще я питам иска ли да уредим нотариално собствеността.

# 349
Аз си признавам без бой, че точно една единствена талава реплика е достатъчна, за да прекратя каквито и да било отношения с този, който я е произнесъл. Не бих правила скандали. Просто бих го отрязала тотално без гък, без мък.

# 350
Да измрънкам.

Скрит текст:
Свеки се завърна от ваканция. 2 седмици ходим да и поливаме цветята. Дъщеря и нямала време. На първата вечер, когато се завърна обаче, дъщеря и намери време и веднага скокнаха на посещение и вечеря. Обаче не им тръгнала ТВ и хоп звънят на пожар мъжът ми да ходи да им го оправя по нощите. На следващият ден пак се звъни на пожар - да ходел да и плащал картата за градски транспорт (с онлайн банкирането), ама веднага, защото трябвало да ходи да взема внуците и билетите били много скъпи. Те и били дали едно билетче. И се тропа с крак и се сърди, че нещата не стават веднага на момента.

Много съм търпелива, ама не чак толкова много. Никога не ни е отказвала свекървата за каквото я помолим, ама ние пък и никога не я молим за неща, които знаем, че не и се вписват в графика. И ми е много кофти така, ама да вземат да се поспрат малко. Изнервят и прекаляват, правят от някакви дребни неща - проблеми.

# 351
  • Варна
Желая да си измрънкам...

Явно направих грешката да споделя емоционален момент за мен със свекървата...
Накратко, станах леля преди 3 месеца, не съм виждала племенничката си, заради голямото разтояние. Решиха да ми дойдат нагости, да се запознаем!
Та, за какво иде реч...
Показвам заветния момент, в който гордо носеща племенницата си, с усмивка си поплаквам!
Лееелее, голяма грешка... 🤭
То като се почна защо съм се смеела изкуствено, обяснявам че приличам на ряпа, защото плача...
Ужас на ужасиите🤭
 Как можело да плача на такова хубаво нещо, имала съм проблем с нервите, слабохарактерни хора не харесвала...
Казах, че не го приемам точно така, защото това са сълзи от радост, погледна ме надменно и отсече, че имам проблем с нервичките, което не ѝ харесва...
Относно дали било нормално, било бе! Ама по сватбите можело, заради музиката на ритуала като извеждали булката.... 😂
Моето ли? Лиготии...🤯

# 352
Sunny_Bun имаш ли деца, с на свекървата отрока?

# 353
Боже, какви кукуригалници има по тоя свят, Боже!

# 354
  • София
Sunny_Bun имаш ли деца, с на свекървата отрока?
Явно няма, щом разбира за характера на свкърва си, чрез среща с племенничката си.

Sunny_Bun - сега предполагам си наясно, че свекърва ти не те харесва и никога няма да те харесва, както и че е способна да търси под вола теле. Тя вместо да се зарадва на бебето, тръгнала да те обижда и да ти обяснява как си имала проблем с нервите - що не й каза, че тя има проблем с комуникацията и да си намери друг с който да се заяжда?

# 355
Joy

Ох, извинявай ама то това направо на смях ме избива мен! Някои хора явно наистина си нямат друга работа освен да се заяждат. Явно не те харесва жената, гледай такива коментари или да си ги пускаш покрай ушите ако можеш, или да й секнеш поривите от самото начало (ако е такова, де). Иначе по-зле ще стане.

# 356
  • София

Sunny_Bun - сега предполагам си наясно, че свекърва ти не те харесва и никога няма да те харесва, както и че е способна да търси под вола теле.

Защо е тая злост, идея нямам?
Свекървата може да е куку, ама да заклинаш, че не само не си харесва снахата, ами никога няма да я хареса- грозно е и ненужно.
Нека мине време, нека се поопознаят, да си свикнат на характерите, пък ако не се получи, здраве да е.
Ама, веднага да я насъскваш и да почва да я мрази, за нея самата не е добре.

# 357
Не съм сигурна, че пускането покрай ушите е добра идея. Женицата явно е не тъпа, ами вдлъбната, а такъв човек тълкува мълчаливото подминаване на простотията му като разрешение да ти се качи на главата и да скача отгоре. Едно бързо и рязко захапване може и да я постави на мястото ѝ и да ѝ даде да разбере, че простотиите ѝ не са желателни.

АбсурТ, човек с един грам добри обноски и четвърт грам мозък не би се изпляскал така. Затова шансовете за харесване са минус 1000.

# 358
  • София
Не съм сигурна, че пускането покрай ушите е добра идея. Женицата явно е не тъпа, ами вдлъбната, а такъв човек тълкува мълчаливото подминаване на простотията му като разрешение да ти се качи на главата и да скача отгоре. Едно бързо и рязко захапване може и да я постави на мястото ѝ и да ѝ даде да разбере, че простотиите ѝ не са желателни.

АбсурТ, човек с един грам добри обноски и четвърт грам мозък не би се изпляскал така. Затова шансовете за харесване са минус 1000.

Разбира се, че държанието ѝ е извън границите на добрите обноски, че и на елементарното чувство за такт.
Просто си мисля, че да я сяде винаги може, но и винаги е съпроводено с усложнения, за които трябва да бъде готова на 100%.

# 359
  • София

Sunny_Bun - сега предполагам си наясно, че свекърва ти не те харесва и никога няма да те харесва, както и че е способна да търси под вола теле.

Защо е тая злост, идея нямам?
Свекървата може да е куку, ама да заклинаш, че не само не си харесва снахата, ами никога няма да я хареса- грозно е и ненужно.
Нека мине време, нека се поопознаят, да си свикнат на характерите, пък ако не се получи, здраве да е.
Ама, веднага да я насъскваш и да почва да я мрази, за нея самата не е добре.

Никого не насъсквам! Тя свекървата в прав текст ѝ е казала, че не я харесва:
Скрит текст:
Желая да си измрънкам...

Явно направих грешката да споделя емоционален момент за мен със свекървата...
Накратко, станах леля преди 3 месеца, не съм виждала племенничката си, заради голямото разтояние. Решиха да ми дойдат нагости, да се запознаем!
Та, за какво иде реч...
Показвам заветния момент, в който гордо носеща племенницата си, с усмивка си поплаквам!
Лееелее, голяма грешка... 🤭
То като се почна защо съм се смеела изкуствено, обяснявам че приличам на ряпа, защото плача...
Ужас на ужасиите🤭
 Как можело да плача на такова хубаво нещо,
имала съм проблем с нервите, слабохарактерни хора не харесвала...
Скрит текст:
Казах, че не го приемам точно така, защото това са сълзи от радост, погледна ме надменно и отсече, че имам проблем с нервичките, което не ѝ харесва...
Относно дали било нормално, било бе! Ама по сватбите можело, заради музиката на ритуала като извеждали булката.... 😂
Моето ли? Лиготии...🤯
Нима очакваш от такъв човек, след още 10-20 стрещи ще я захаресва и няма да я смята за слабохарактерна лигла, която има проблем с нервите ли?

Общи условия

Активация на акаунт