С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 599
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Проблемът вече е налице. Поне да хваща бика за рогата, докато не е опущила положението тотално. Сега, и вълкът сит, и агнето цяло не винаги става. В такъв случай да избира кое ѝ е по-важно- кратка схватка и след схватката разгром или свеки да ѝ рипа на главата всеки път като ѝ се прище.

# 361
  • Варна
Живот и здраве като имам деца се чудя...
Ако се разплаче на внуче, че си пожела жената, да ѝ напомням ли, че това са лиготии...😂😂😂

# 362
Да се оплача и аз.
Свекърите направиха всичко възможно, те да заведат детето в Трявна (а не родители ми, както бяхме планирали) понеже разбраха, че ще им платим почивката.
И сега ми се оплакват по 2 пъти на ден, колко е лошо детето и не слуша и че искало само да играе и искало неща да му се купуват. И ми я сравняват с племенницата на мъжа ми, че била цвете пред нея и моето дете е невъзпитано.
Никога повече нямали да я водят никъде, сякаш някой ги е карал. Не могат да се оправят с дете на 4 години, не като да не са я гледали до сега.
Толкова съжалявам, че в момента карам проблемна бременност и не можах да си я заведа сама, а малката е с астма и имаше нужда от смяна на въздуха след поредното сериозно боледуване.

# 363
  • София
Проблемът вече е налице. Поне да хваща бика за рогата, докато не е опущила положението тотално. Сега, и вълкът сит, и агнето цяло не винаги става. В такъв случай да избира кое ѝ е по-важно- кратка схватка и след схватката разгром или свеки да ѝ рипа на главата всеки път като ѝ се прище.

Да, ама в уравнението присъства и мъжът ѝ, което много променя нещата.
Първо с него трябва да уеднаквят реакциите, за да не си сдухат отношенията.
Затова я съветвам да разузнае, да се ослуша, да поизчака, преди да дръпне котката за опашката.

# 364
Кажи им, че у вас слуша и недоумяваш защо при тях се държи така. Също така да я водят по баирите и ливадите, а не в стария град, където изкушенията са на всяка крачка.  Mr. Green
Сега сериозно - не може ли мъжът ти да се занимава с претенциите им, а ти да контактуваш само с детето по телефона? Щом си с проблемна бременност, се щади, а случката ще ви е обеца на ухото друг път да не приемате такива оферти от тях.

# 365
А кой ви би по главата да казвате, че ще платите почивката?!

# 366
  • София
Ако се разплаче на внуче, че си пожела жената, да ѝ напомням ли, че това са лиготии...😂😂😂

Ами, това е, според мен- като те е видяла " ухилена като ряпа" с чуждото бебе я е свило под лъжичката за "нейно" и е изпростяла.
Но пък си е казала "проблема" Joy

# 367

Значи нямате деца, ясно.

Ти е трябвало да и отговориш подобаващо на момента, не да чакаш някой ден да и напомняш нещо. Защото иначе приказките за слабия характер, се оказват верни и никога няма да получиш уважение от нея и цялото и семейство ... което включва и мъжа ти.

# 368
  • Варна
Написах по-горе Simple Smile

Казах, че не го приемам точно така, защото това са сълзи от радост, погледна ме надменно и отсече, че имам проблем с нервичките, което не ѝ харесва...

Опитвам се да бъда сдържана, ако имам проблем с нервите, то е че съм избухлива, а не желая да го разбира по-трудния начин...
Опитвам се да съм по-премерена, по-малко да ѝ говоря, повече искам да я опозная, за да знам с какво си имам работа 😉

# 369
Затова я съветвам да разузнае, да се ослуша, да поизчака, преди да дръпне котката за опашката.
Така бива.

# 370

Ако зависеше от мене нищо нямаше да знаят, ама мъжът ми им е казал.

# 371
Кажи им, че у вас слуша и недоумяваш защо при тях се държи така. Също така да я водят по баирите и ливадите, а не в стария град, където изкушенията са на всяка крачка.  Mr. Green
Сега сериозно - не може ли мъжът ти да се занимава с претенциите им, а ти да контактуваш само с детето по телефона? Щом си с проблемна бременност, се щади, а случката ще ви е обеца на ухото друг път да не приемате такива оферти от тях.
Мъжът ми е моряк и в момента е на другия край на света. Рядко комуникира с тях.
Ща не ща, аз трябва да се разправям.
Аз се обаждам да чуя детето и само му софлират какво да ми каже.
Големи нерви ще бера 10 дена.

# 372
  • Варна

Ако зависеше от мене нищо нямаше да знаят, ама мъжът ми им е казал.

На такъв ще му изкарам през носа репликата в първия момент след като се върне.

Нямаш полезен ход. Стискаш зъби и търпиш десет дни, докато се приберат. И да ВИ е обеца на ухото оттук нататък.

# 373
Ами освен да се присъединя към горния съвет. Щадиш се, доколкото можеш и стискаш зъби. Дано бързо мине!  Hug

# 374
  • София
Мъжът ми е моряк и в момента е на другия край на света. Рядко комуникира с тях.
Ща не ща, аз трябва да се разправям.
Аз се обаждам да чуя детето и само му софлират какво да ми каже.
Големи нерви ще бера 10 дена.

Станалото, станало. Не се товари излишно!
Следващият път като ти се оплачат от детето, с най-невинния глас им кажи, че много съжаляваш, че така си ги затруднила и че повече няма да ги притесняваш по никакъв начин, а ще се обръщаш към майка си за помощ. Гарантирам ти, че повече няма да се оплачат и ще ти кажат, че всъщност детето си е много добре и няма никакъв проблем. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт