С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 547
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Що за двукрако измисля такива вицове...

# 421
  • София
Свекървенско, очевидно  hahaha

# 422
  • София
Свекървенско, очевидно  hahaha

Вярно, трудно е да бъдеш максимално честен, когато иде реч за твоето.
За чуждото можеш какво ли не да кажеш- него майка не го е раждала. Mr. Green

# 423
  • София
Това си фолклор от време оно, дори не може да се каже, че е виц. Не търсете под вола теле, само заради идеята че жените винаги са невинни и добри

Истина е, че тази нагласа е продиктувана от патриархалното възпитание - мъжът е глава на семейство, т.е. зетят трябва да се котка, та да не си го изкарва на (или да зареже) щерката. Синът какво толкова - хем си е твой, хем той е главният, снахата няма думата
Скрит текст:
Нали сте чели как дон Корлеоне реагира на оплакванията на дъщеря си, че мъжът й я бие? И то при условие, че донът дава кинтите, не зетят

# 424
Кукувичке, точно ме подсети какво си мисля за майката на патриархалното въпитание.

# 425
По принцип моята не ме дразни често, но вчера като чух какви се опитва да ги надроби и направо ме стегна шапката сериозно.
Скрит текст:
Със сина ѝ сме заедно от 10 години, но не сме правили сватба.
Сега решихме да си направим сватба /ние си я организираме, плащаме и т.н/
Още в началото свекървата ме попита дали сме решили кой да ни прави видео.
Казах ѝ, че сме си говорили, но и двамата не искаме видео. И изобщо нашата сватба няма да е тип - традиционна сватба.
Ама как така нямало да има видео, не можело без видео ...
Викам - ами ей така - без видео сме решили да бъде, не вярвам да не може да се оженим, ако не ни се вре някой  с камера в муцуните.

Вчера мъжът ми ми казва, че тя го била питала дали щял да има нещо против тя да била организирала видео за сватбата.  Shocked
Че като пламнах  #Cussing out
Не ми е за тъпото видео, ама не разбирам каква е била целта на тия уговорки на 4 очи със сина ѝ касаещи нашата сватба след като много ясно ѝ казах и аз самата какво сме решили двамата с него по тоя въпрос.
Днес ще я питам де, да видим какво ще ми каже.
Обаче много мразя такива номера и се надявам повече да си ги нямаме подобни  Naughty

# 426
По-добре остави синът й да се оправя с нея. Без видео и точка. Негова майка е, всеки да се оправя със собствените роднини, понеже чуждият човек винаги е по-лесно да бъде изкаран виновен, да се появи някакво неразбиране, напрежение.

# 427
То това за видеото е решено отдавна и там няма какво да се обсъжда повече, но аз поне държа лично да разбера каква е била целта ѝ с цялото това безсмислено упражнение.
Напрежение се появи, ама да разбера аз защо държи да ми го вкарва тва напрежение и да се прави на неразбрала  Crossing Arms

# 428
Ама след години, като си пуснеш видеото, ще ти стане едно хубаво.

# 429
Може би е решила, че проблемът е финансов и иска да помогне, като плати видеото. А и по принцип по-старото поколение е свикнало родителите да плащат разходите по сватбата и може да им е неудобно, че вие сами си плащате всичко.
Обяснете ѝ, че въпросът е принципен, а не финансов, и ще се успокои.  Simple Smile

Скрит текст:
Не искам да те разубеждавам, но ще си позволя да ти дам и друга гледна точка. Сега гледаш на видеото като излишно напрежение. Но след години ще разбереш, че така сте запазили завинаги скъпи моменти и... другите хора. Като гледам сега видеото от моята сватба, от кръщенето на сина ми... и всички тези близки, които вече не са между нас. Включително и голяма част от най-близките ни. Вярно, има и снимки, но не е същото. Едно, че на снимките са главно младоженците, второ, че има разлика дали гледаш живия човек или статичната му поза. Да видиш отново емоциите на хората, как се смеят, танцуват, веселят на твоето тържество... Това усещане снимките няма да ти го дадат.

# 430
Няма как да си мисли, че финансите са проблем  Peace
И тук въпросът опира не до тъпото видео / междудругото ще запечатаме атмосферата от сватбата с дрон, защото ще е градиснка сватба/, а до това как постъпва в тази ситуация и какви ги плете.
Аз съм човек, който безкрайно се изнервя от подобни постъпки и не знам как да ѝ обясня, че такива действия от нейна страна не само, че не приемат добре от мен, а е възможно и да доведат до едно влошаване на добрите ни отношения, които си поддържаме толкова години и които наистина държа да си останат такива.

# 431
  • София
И тук въпросът опира не до тъпото видео / междудругото ще запечатаме атмосферата от сватбата с дрон, защото ще е градиснка сватба/, а до това как постъпва в тази ситуация и какви ги плете.
Аз съм човек, който безкрайно се изнервя от подобни постъпки и не знам как да ѝ обясня, че такива действия от нейна страна не само, че не приемат добре от мен, а е възможно и да доведат до едно влошаване на добрите ни отношения, които си поддържаме толкова години и които наистина държа да си останат такива.

Директно ѝ казваш, че такова заобикаляне зад гърба ти след като сте говорили е много некоректно и се надяваш, че повече няма да се случва.

# 432

Ами ето, обяснявате на женицата, че на практика видео все пак ще има, само че ще е по-модерен вариант, за да се успокои. А ти спираш да ровиш и да си образуваш нерви за глупости. Това да са ви проблемите.  Grinning
Не се вкарвай във филма да се надцаквате със свекървата коя е по-по-най-(главната, важната и т.н.). Играйте в един отбор, а не една срещу друга. Приеми, че жената е искала просто да помогне, а не да ти се налага. В крайна сметка първо е попитала, не ви е тропнала видеото като свършен факт. Нито, доколкото схващам, е тропнала по масата. Предложила е, вие учтиво отказвате, обяснявате защо и край на драмата.
И изобщо, цялото това нещо е можел да го свърши мъжът ти, без да те занимава с глупости. Обясни му още сега, че няма нужда да го играе доносник и интригант и да създава напрежение между вас двете. Голямо момче е, би трябвало вече да може да се оправя сам с майка си, без да се налага ти да притичваш на помощ.

# 433
Можеше да го свърши, ако знаеше, че вече е воден същия разговор с мен преди месеци.
Ама той не знае, че тя вече е предложила и аз съм ѝ казала какво сме решили.
Сега тя отново уж предлага за първи път и той ме пита дали си остава уговорката между нас двамата в началото.
И за дронът знае, ама явно ѝ се струва недостатъчно някак си  Mr. Green
И аз не искам да го играем тоя филм с командоренето, налагането и надцакването, защото съм убедена, че и двете ще сме големи артистки  hahaha , ама някак си ми остана едно такова горчиво усещане  Peace
Преди подписването на документа за гражданския брак, тя ми се обади да ме пита дали ще имам нещо против да се обади на едно момче, което да ни направи няколко снимки.
По принцип аз не обичам да се снимам, ама си викам - на всички ще им е хубаво да видят снимките после, нищо няма да ми стане, ако си направя няколко снимки.
Ами стегнах се като го видях тоя фотограф, притесних се, сякаш не бях себе си.
Определено щеше да ми е по-комфортно, ако го нямаше, ама сега пък всички се радват на снимките.
За видеото обаче и двамата с мъжа ми сме единодушни, че не искаме.

Благодаря ви за думите, знам си аз, че човек като си каже какво му е накривило шапката и някак си душичката олеква.  Hug
Днес и на нея ще ѝ кажа, че държа откритите ни и добри отношения да си останат такива и за в бъдеще и че не знам какво я е накарало да обсъжда този въпрос отново насаме със сина си, ама да не се притеснява да пита такива неща в присъствието и на двама ни, защото така или иначе ние си обсъждаме и заедно взимаме решенията, които касаят и двама ни, а не аз или той да решаваме еднолично.

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 10:11 от My All

# 434
Той синът сигурно хал хабер си няма , че се е получила такава драма помежду ви.   

Общи условия

Активация на акаунт