Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 58 368
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
99 и 98 в момента не работят!Трамвай 2 е възможността от летището до града!

# 256
  • където и да е,само да не съм сама
Дневната карта е 5 евро, седмичната е 15евра/валидна е не за седем дни от валидирането,а за седем календарни-нз дали ме разбрахте/. Изрично пишеше,че тези линии не се включват в картата.
За 99 и 98 инфо нямам,защото не ни представляваха интерес, Sause bus е написала актуална инфо.

# 257
  • София
Sause е права - вече няма линии 98 и 99! Заменени са от трамвай 2!

Ето информация от летището:

https://en.nice.aeroport.fr/Passengers/DIRECTIONS-PARKING/Gestio … edecin-Tram-2-NEW

Лунна пътека - това е съвсем ново - от 1ви юли, затова в нета все още няма достстъчно инфо.

# 258
Защо ви е дневна карта?Далеч ли е много от центъра хотелът ви или апартамента?
В Ница е прекрасно да се разхождаш лежерно и да се наслаждаваш бавно .
Освен това ако сте по в центъра всичко е на пешеходно разстояние.
За еднократен билет бих посъветвала да си приготвите монети,че  ние специално имахме проблем с картите на машинките .Банкнотите не ги приемаше ,а от магазинчетата не искаха да ни ги развалят на дребно.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 07:27 от macapisa

# 259
Това за 98 и 99 не го знаех, явно ще се оправяме с номер 23 или трамвая. Да питам Т10 важи ли и за трамвая или не? Билети за него се вземат от машини с монети, но после вътре валидират ли се на някакво устройство? Ако ползвам трамвай линия 2 и после се прехварля на линия 1 в една посока, това с един билет ли минава?

Питах за дневна карта, защото единия ден имаме ходене с автобус до Ез (смяна на 2 автобуса), после от Ез отново автобус до Монако и вечерта пак автобус от Монако до Кап Ферат. Няма ли да е по-изгодно в този случай с дневна карта? Иначе не знам колко билети ще ми трябват за този ден... Smiley

Туристическото влакче в Ница върви ли, не намирам актуална информация... Има ли сайт за билети онлайн?

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 17:12 от lunna pateka

# 260
Билетите за трамваите от машинките на спирките,важат за определено време.Влакчетата си вървят.

# 261
Еднократният билет (или таксуване на карта за 10 пътувания) важи за време с прекачване в една посока. Мисля че около 75 минути. За Монако трябва да се купи билет за 1,5 евро, не може с картата , за дневната не знам.

# 262
Еднократните билети се валидират вътре.
Не си спомням колко минути траеха-просто не ни се е налагало.
Автобусите от Ез са претъпкани,закъсняват и ако случите пък и някоя по-голяма група от туристи почти е невъзможно да се качи човек-трябва малко по-нахалничко да се побутнете ,защото има вероятност вас да избута тълпата и да чакате другия автобус.Иначе  гледките по завоите от Ница до Ез са умопомрачителни😊На мен ми се видя доста страшничко на места😊

# 263
От Ница към Ез ли са претъпкани или от Ез към Монако? То може и с влак до Ез, после имало автобус до вилидж... Кой номер е този автобус обаче не разбрах?Grinning Ние ще сме октомври, дано е спокойно и да няма туристи...Grinning

# 264
  • Viena
Октомври е спокойно, имате време.

# 265
От Ница до ЕЗ не е проблем.
От Ез до Ница  и от Ез до Монако беше ужасно.Просто не си бяха редовни и заради закъснението пък се натрупваха повече хора.Октомври бяхме и ние.
И все пак гледката от автобуса е невероятна,струва си !Препоръчвам!
Просто се пригответе за евентуално чакане и народ.

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 09:42 от macapisa

# 266
През седмицата транспорта е редовен и автобусите полупразни.Може би само през уикенда са престъпкани и нередовни.

# 267
До Монако пътувахме с автобус в събота и после в сряда и съботното ни пътуване беше доста по-спокойно и ненатоварено. В Ница се качихме от 1-ва спирка на автобус 100 и успяхме да седнем и 2-та пъти. За навръщане препоръчвам ако може да вземете автобуса от спирката на плажа /Ларвото/, защото е доста по-лесно качването и сядането. Препоръчвам пътуването с автобус  много е красиво.
До Ез пътуването беше също така красиво, но автобусът доста по-натоварен и в двете посоки. Навръщане закъсня и се насъбраха доста хора, но като видяха с колко деца сме ни направиха път и успяхме да седнем /децата/ отново.
До Кан пътуването с автобус ни беше бюджетно, но много дълго и няма нищо общо с живописния път до Монако и Ез. Отново се качихме на 1-ва спирка, седнахме и ни беше комфортно.
Ако пътувате с влак до Монако и обратно, билетите се валидират на самия перон. В темата ми казаха и съм безкрайно благодарна за това.
В Монако има много хубав и голям Карфур /близо до двореца/ с цени идея по-ниски от тези в Ница.
Ако си тръгвате от плажа в посока Ница, срещу Японските градини има една спирка, до която има асансьор. С него се качвате директно едно ниво нагоре и отсреща е спирката на автобуса/много е удобно/.

# 268
  • Viena
Мечта ми е да посетя Карфур в Монако!

# 269
Мечта ми е да посетя Карфур в Монако!
Ха-ха-ха,наистина е прозвучало като забележителност...
Имах в предвид,че си взехме вода,плодове,обяд от топлата витрина за децата и др.подобни, защото бяхме цял ден в Монако и това,което бях приготвила свърши.

Общи условия

Активация на акаунт