Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 58 382
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, има ли места за оставяне на багажа в Ница и Марсилия и ако знаете някакви ориентировъчни цени.
Предварително благодаря.

Има две приложения (съответно и сайтове) за депозит на багаж:

www.bagbnb.com
www.nannybag.com

Има места - по 5-6 евро на куфар за 24 часа. Можеш и за по-малко часове да ги оставиш, но цената е същата.

Nannybag имат безплатно анулиране, което е добре, тъй като и двата сайта показват само район преди да се резервира и тогава се вижда адресът. Ползвала съм и двата във Франция.

# 286
Два пъти ползвах трамвая летище-център и двата пъти се качиха контрольори- млади униформени и кротичко свалиха 5-6 нередовни пътници.Изненадах се от големия брой нередовни пътници!

# 287
Някой ходил ли е на частните плажове в Ница ?Интересува ме цената и какво влиза в нея?

# 288
  • София
Някой ходил ли е на частните плажове в Ница ?Интересува ме цената и какво влиза в нея?

Аз бях това лято. Цените са различни за различните месеци и за различните редове (както и за различните плажове) - най-скъпо е на понтона, при нас струваше 129 евро (за двама). Най-евтино беше от 3ти ред назад - около 90 евро мисля, че беше. Извън юли и август е по-евтино. Нямаше нищо допълнително включено в цената - само чадър, шезлонг и матрак за шезлонга.

# 289
Благодаря ти. От утре ще сме няколко дни в Ница. Чудим се къде да отидем на плаж. Оглеждах се за нещо с пясък,но май няма такива.

# 290
  • София
Благодаря ти. От утре ще сме няколко дни в Ница. Чудим се къде да отидем на плаж. Оглеждах се за нещо с пясък,но май няма такива.

Вилфранш сюр мер е най-близо. Посока Кан също започват да стават по-песъчливи. Ние бяхме на един след Операта. Можеш да погледнеш и за оферти в техния Групон - преди сезона пускаха намаления за плажове.

Иначе хората масово си лежаха направо на камъните, даже и чадъри успяваха да си забучат - беше много интересно как... с тези скали.

Ако ви се разхожда до Кан - там е пясък - ситен, мек, с много повече избор на частни плажове. Има и общински, но не знам какви са цените на чадър там.

# 291
И ние бяхме в Кан на плаж заради пясъка. Първия ден бяхме в Ница на камъните, успяхме да си забием чадър, но без обувки за плаж поне за мен беше ад. Плажа в Монако също не ми хареса-пясък с чакъл. В Кан е най-добре. Ние се изтъпкахме точно до филмовата палата. Аз очаквах да видя Джордж Клуни и да ме 'ареса по бански ама греда. Grinning.

# 292
Здравейте,

Ще посетим Ница за 3 дни през първата седмица на октомври. Засега планът е през първия ден на разгледаме градчето, през втория да отидем до Монако, а за третия се чудим накъде да поемем - да прекараме деня в Ез и Ментон или да отидем до Кан и Антиб.

Кой от двата маршрута бихте препоръчали?

Благодаря предварително Simple Smile

# 293
Здравейте,

Ще посетим Ница за 3 дни през първата седмица на октомври. Засега планът е през първия ден на разгледаме градчето, през втория да отидем до Монако, а за третия се чудим накъде да поемем - да прекараме деня в Ез и Ментон или да отидем до Кан и Антиб.

Кой от двата маршрута бихте препоръчали?

Благодаря предварително Simple Smile

Можете да направите в един ден Кан и Антиб, а в друг - Ез вилаж и Монако.

Оказа се, че в основата на крепостта в Антиб има безплатно микробусче до стария град. Беше много удобно. В самата крепост се влиза само в определен час с екскурзовод. От пристанището в Антиб изглежда всъщност много по-близо, отколкото е в действителност.

В Ез пък - обратно. Хълмът от спирката на автобуса ми се стори доста по-стръмен. Изкачихме го за нула време.

# 294
  • София
Ментон е красиво градче, но Старият град прилича на този на Ница и Кан. Докато Антиб е толкова различен - средновековен, каменни сгради. Определено си заслужава да се изгуби човек из улиците му. От къщата на Никос Казандзакис тръгва невероятна уличка - цялата с цветя и виещи се растения. Прекрасен град е!

Наистина можете да направите Ез - Монако в един ден и Кан - Антиб в друг. Кан се разглежда и сравнително бързо.

# 295
  • гр.София
Здравейте, ние ще сме в ница от 28.09 до 01.10
за сега това съм планирала
28.09-ница
29.09-монако
30.09-антиб, кан
нощувките за 28 и 29 са букнати в ница - hotel du midi, за 30.09 ще резервирам до летището че полета на 01.10 е сутринта
трансфера от летището до ница ще е с трамвай, ще погледна коя спирка е най близо до хотела
в ница нещата които сме набелязали ще са пешеходни - няма да ползваме градски транспорт
ница-монако ница - ще ползваме автобус 100 от пристанището
ница - антиб - кан с влак за да спестим време
питането ми е, връщането от кан - ако сме с влак има ли спирка на летището, за да слезем направо там /за нощувката на 30.09/ или трябва да слезем на гарата и после да се придвижим до летището с нещо?
И още нещо - за времето когато ще сме там има ли някакви мероприятия които може да посетим / видим - концерти / друго / ?

# 296
Точно на летището няма гара.
Може да влезете на Gare de Nice-Saint-Augustin.

# 297
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
И още нещо - за времето когато ще сме там има ли някакви мероприятия които може да посетим / видим - концерти / друго / ?
На 28/09 има футболен мач - Nice - Lille в ALLIANZ RIVIERA.

28 - 29/09 - https://www.facebook.com/nicemotorshow/

Ако сте с деца  - 28-29/09 - http://www.recreanice.fr/salon-enfance-famille-nice-animations-ateliers
В рамките на два дни ще се проведе изложение, посветено на децата и семействата - ще има надуваеми структури, разходки с пони, интерактивни ателиета и др.

# 298
Здравейте! Ние ще бъдем в Ница около 10.09. Четох, че има промени с транспорта, как стой въпросът с трансфера от летището- трамваят от летището, автобусните линии и най-вечее как може да се придвижим за ранния полет в 07:50?

# 299
Здравейте! Ние ще бъдем в Ница около 10.09. Четох, че има промени с транспорта, как стой въпросът с трансфера от летището- трамваят от летището, автобусните линии и най-вечее как може да се придвижим за ранния полет в 07:50?

От пл. Jean Medecin тръгва трамвай №2 за двата терминала на летището. Подлезът, от който тръгва трамваят, отваря към 5:45. Първият трамвай беше в 6:02. Без чекиран багаж, слизайки от трамвая и влизайки директно в сградата, се отправихме към проверките за сигурност за полета в 7:55. Всичко беше точно. Ако имате чекиран багаж, не знам колко допълнително време би ви отнело да го предадете на гишето.

Общи условия

Активация на акаунт