Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 57 413
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Аз съм го обмисляла и преценила, че не си струва. (Ходила съм на Ривиерата с обичайните полети до Ница, Бергамо отделно.)
Нужна ви е минимум седмица за такъв план - разстоянията не са малки, за гледане има много. Милано-Ница е 5 часа нонстоп шофиране. Генуа-Ница - близо 3 часа. Общо взето, ще прекарате почивката в шофиране предимно.
Рентал компаниите чарджват допълнителна такса за минаване на граници. Горивото също не е без пари.

# 736
Аз съм го обмисляла и преценила, че не си струва. (Ходила съм на Ривиерата с обичайните полети до Ница, Бергамо отделно.)
Нужна ви е минимум седмица за такъв план - разстоянията не са малки, за гледане има много. Милано-Ница е 5 часа нонстоп шофиране. Генуа-Ница - близо 3 часа. Общо взето, ще прекарате почивката в шофиране предимно.
Рентал компаниите чарджват допълнителна такса за минаване на граници. Горивото също не е без пари.
На нас ни е останал само този район в северна Италия, та затова...Бергамо/Милано само като точка за кацане и излитане. За да няма 5 часов преход си мисля за нощувка в Генуа и на другия ден в посока Ница може да се включи разглеждане на Сен Тропе и още нещо, тъкмо за почивки и храна. Знам, че има допълнителни такси за друга държава, ние така плащахме за Швейцария, но не беше някаква безумна сума. А иначе дали ще е градски транспорт или заредено гориво все ще си е сумичка, по-скоро с паркирането ще е екшън, това вече стана проблем и в по-малките населени (туристически) места дори да намериш място, а за парите друга тема:-) Просто проучвам идеята, ако на някой му е интересна може да го обсъдим в повече детайли....

# 737
  • София
Ница - Сен Тропе са още два часа, ама в другата посока. Тоест, не е така, както го виждате, пътьом, към Ница. 😃
Попътно са Ментон, Ез и Монако. А след Ница също много си струва Антиб, Сейнт Пол де Ванс и евентуално Кан. Те са на близко разстояние и не се губи много време в път. Но Сен Тропе си е далечко за екскурзия "измежду другото".

Всичко зависи колко време предвиждате за такова пътуване. Ако имате само 4-5 дни, бих казала, пропуснете тази част на Италия. Но ако имате време, е нелош вариант. Горивото, таксата преминаване на граница и тол таксите, които допълнително ще платите, се компенсират с по-ниските цени за наем на кола в Италия.

# 738
Ница - Сен Тропе са още два часа, ама в другата посока. Тоест, не е така, както го виждате, пътьом, към Ница. 😃
....
Приемам забележката, нищо не е гледано на карта в детайли, само проверих разстояние: Бергамо- Ница и разделено на две. Не е необходимо да стане за 4 дни, 6 дни ще стигнат сигурно, ние не държим на брой посетени места, правим програма макс и после 1/3 не го изпълняваме, така ни харесва. А тук идеята ми е, че може нощувките да са на 3 места дори. А местата, които ми изброихте съм ги забравила вече ..., но ще се върна на файла ми с извадки за НИЦА, който остана на хартия заради ковида, анулирах резервацията за нощувка, върнаха ми парите за сам.билет...и съм позабравила какво бях проучвала:-), дори ме приеха тогава във ФБ групата на българите живеещи в Кан, Ница...няма да забравя как ме окуражаваха да не се отказвам и след 2 седмици...пълен блокаж...но остана в миналото слава богу.

# 739
  • София
Някой обмислял ли е следния вариант: Кацане в Милано/Бергамо; автомобил под наем; посока към Генуа (може спирания и на други места по пътя в зависимост от часа на полета, нощувка в Генуа; след това посока към френската Ривиера с няколко нощувки в Ница или в други селища и после пак връщане през същото място. Един приятел ми каза, че освен, че италианците редовно си циркулирали по този маршрут вече и много туристи го избирали за да разгледат района около Генуа, Александрия (защото иначе за този район не си струвало да се прави самостоятелно пътуване)

Много зависи от времето, в което ще правите това пътуване. Аз съм минавала по този маршрут с кола в началото на септември и беше АД. толкова бавно придвижване като това от Савона до Франция не мисля, че съм имала. Другото е, че по път може да се отбиете на много места, които да ви се сторят интересни извън предвидените, та не съм сигурна, че и 6 нощувки ще стигнат.

Не мога да твърдя, че за този район не си струва самостоятелно пътуване. Крайбрежните градчета са красиви, в Генуа има какво да се види, в крайбрежните градчета на юг от Генуа също е красиво. Отделно на границата между Франция и Италия в планините има страхотни селца. Абе - една седмица прекарах там и не ми стигна времето да видим всичко, което исках.

# 740
Относно разстоянията, предполагам с влак  няма задръствания.
Колко време отнема с влак Ница Ментон

# 741
По-малко от 40 минути е от Ница до Ментон. До Монако е 30 и после още 5-6 минути.

# 742
Така ми го дава и гугъл, но ме стреснахте с тези задръствания

# 743
Ами те задръстванията са на пътищата за автомобили Simple Smile
Но се случва да има и закъснения на влаковете. През юни ми се случи 40 минути закъснение, но на влак от Кан към Ница.

Пак през юни, до Монако отидох с влак за малко повече от 30 минути и имах глупостта да се кача на автобус в обратната посока. Пътувах повече от час и половина.

# 744
Влаковете са добре. Рядко закъсняват и не с много, макар че вечер обикновено са претъпкани, дори извън сезон.
Автобусите обаче закъсняват с часове. Четете темата назад, за да не страдате.

# 745
Параход, а да ви питам, понеже от летището до хотела може би ще се придвижване с Болт, плащането кеш ли става или може с карта?

# 746
Не е ли онлайн, като в Убер? Вече забравих, отдавна беше.

# 747
Другата седмица като ходим, ще кажа как е било, за първи път ще ни бъде.

# 748
Bolt съм ползвала в Братислава, регистрирате си дебитна или кредитна карта и може изобщо и една дума да не си обелите с шофьора. 3 дни само така се придвижвахме и нито веднъж не съм плащала кеш.

# 749
В Монако може би ще ползваме автобусите hop on hop off.
За тях може ли на място да си купим билети, в самия автобус?

Общи условия

Активация на акаунт