На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 144 252
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Перде каквото търсех не си купих, но си купих всичко друго каквото не ми трябва
иначе тюлените пердета готови ушити на пазара са по 10 лири меъра

# 421
  • ВАРНА
Снощи се върнах от Одрин.  Уникално беше.
Всичко си купих какво реших.  Уникални цени на спортните стоки - три пъти по-ниски от Варна.   
Лудница въобще нямаше както плашеха тук - въпреки празника.

В центъра на Варна събота вечер тези дни има повече народ от Одрин.    Съвсем нормален не много голям град. 

Нищо плашещо.   Някой стар софиянец ще каже на Одрин че е направо безлюден.   
То малък Слънчев бряг още 15-20 юни по крайбрежната алея има повече народ. 

Гъмжи навсякъде от тонове детска стока!

Имаше само една дежурна аптека работеща в Одрин заради 19 май  и в 17 ч. имаше 120 човека опашка от местни с деца да чакат!

# 422
  • ВАРНА
Джамията Селимие  - и на снимката се вижда че няма много хора....това е кръговото пред нея с тези делви

j

# 423
Печикамъковсупер че си изпълнил програмата си и се завръщаш с положителни емоции.Следващия път няма да му мислиш толкова.

# 424
Ето какви тесни и мръсни улички има в Одрин

# 425
  • ВАРНА
Печикамъковсупер че си изпълнил програмата си и се завръщаш с положителни емоции.Следващия път няма да му мислиш толкова.

Всичко беше супер. 
Въпреки срива на с-мата на границата - Малко Търново в събота сутринта 07.45 ч.

Другото кофти което забелязох е пътя между Къркларели и Едирне.  Странно назъбен и вибрира доста всяко мпс и много тясно повечето. 
А от турската граница след Малко Търко Търново те посреща уникален 4 лентов път до Кърклаерели и вътре.
Бачкат хората и изглежда скоро ще го разширят и оправят пътя между Къркларели и Едирне.

# 426
Какво ти пука за уличките на Одрин?
Половин Варна изглежда така, вкл. в центъра

П.П. Само че Одрин е на гъза на географията от гледна точка на Турция.

# 427
  • у нас

Това не е ли по пътя за бълг.църква Св. Св. Константин и Елена?

# 428
  • у нас
Печикамъков, значи вече си в клуба на пристрастените пазаруващи в Одрин Stuck Out Tongue Winking Eye Правиш ли планове за следващия пазар вече?Stuck Out Tongue Winking Eye

# 429
  • до най-прекрасния мъж
Върнахме се преди час от Одрин.
На отиване стигнахме КА в 7.50. Имаше две коли пред нас. Те минаха и като дойде нашият ред, затвориха за смяната. Новата смяна дойде в 8.10 часа и минахме много бързо.  От турска страна минахме за 10 мин. Към 9 без нещо бяхме на борсите, всичко работеше и си пазарихме добре. Имаше много българи, които също пазаруваха. Цени не помня всичко, взехме доста неща. Но ето малко:
-прах Персил за цветно 7 кг - 25 лири
-прах Ариел за бяло 7 кг -  30 лири
-Доместос - 2 кг - 8 лири
- омекотител Юмуш - 13.50 лири
-баклава - 15 лири
-локум 800 гр.-8 лири
-шамфъстък - печен насипен - 70 лири
-бадем - печен насипен - 60 лири
-лешник - печен насипен - 45 лири
-зехтин - 5 литра 50 лири, но не взех, чудех се дали ще е хубав и ме е яд. В Мигрос ме обръснаха с 60 лири за 2 литра,  заради невалидната карта. Иначе беше 30.
След борсите тръгнахме към Ераста, но там ни върнаха и казаха, че отварят в 10. Минахме първо през Марги - Котон /нищо не харесах/, Дефакто, Уайкики - мноого постно, само ММ намаза една тениска. Върнахме се в Ераста, там определено магазините за дрехи бяха добре заредени.  Имаше и много приятно спално бельо в Уайкики хоум с мекичка торба, яд ме е, че не взех. Донакупихме някои неща от Мигрос - картата Мъни кард не работи 5 месеца, след като я купихме. Нови каза момичето, че нямала. Видя ми се доста постно спрямо Кипа откъм артикули. Повече няма да пазаря в Мигрос, не ми допадна изобщо. Така или иначе от там купих само чай, кафе, олио, масло и зехтин.
По обяд хапнахме дюнери на центъра -3.50 лири бройката за дюнер в хлебче. Хареса ми, поне не е само картофи, като нашите, а само месо и зеленчуци.
В 14 часа тръгнахме наобратно и за няма и 30 мин минахме границата бързо и безпроблемно. Даже митничарят беше много готин и се шегуваше с ММ. След дежурния въпрос за цигари и алкохол, ММ му отвори багажника и той вика - Я да видим какво имаме тук - препарати,  Уайкики,  прааах, доообре. Пожела лек път и това беше.
Времето беше супер, нямаше навалица, магазините бяха подредени. Имаше си хора, но не беше страшно.

# 430
  • Istanbul

ще снимам някои снимки от хасково за контра Simple Smile хах
иначе Oдрин е не е община на партията на бат Ердоган не го искат там, та за това не пуска мн мн кинти на общината (да го имате предвид)!

# 431
  • ВАРНА

Синия пазар е голямата работа - но следвищият път петък! - когато са всички търговци там.

Кипа - като изключим големия магазин тип Кауфланд на партера - всичко друго умряло то и затворено-фалирало.

Следващия път петък с кола вече!  

И дано Ердоган отпусне пари за пътя свързващ Къркларели с Едирне че срамота на фона на всичко перфектно този път да е в плачевно състояние че и много тесен за капак...а минава през полета....има място 10 ленти....а направен за две Корси едвам да се разминат.

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 18:57 от Печикамъков

# 432
  • вкъщи
Мъни карт в Кипа не може ли да се купи на момента? Преди беше 1,50 лири..
На нас ни предстои пътуване до Инстанбул след 4 дни и съм много развълнувана. Там Кипа в моловете ли може да се намери?

# 433
Мъни кард в Кипа вече е на цена 0,01 лира и всяка карта важи 3 месеца. На касите работи едно момиче което говори български така че ако някой има проблем може да пита за нея дали е на работа.

# 434
blue.angel и на нас декември ни казаха че нямат карти.Преди  нас един господин ни чу че питаме и ни отслужи с неговата. Мигрос никога не ми е харесвал и според мен отива на зле.Дано и с Кипа не стане така.

Общи условия

Активация на акаунт