На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 144 189
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас / UK
В сравнение с Одрин,Лозенград си е направо едно "село" от към магазини.Няма такава голяма главна улица с магазини,има една ,две улички с магазини за дрехи,злато,аксесоари,заведения за хранене,аптеки...Най-голям е магазина на Уайкики,на 4 етажа,и доста зареден.Други магазини на техните марки(Мави,ДеФакто...) не съм виждала,но не съм и обикаляла много де,може из някои по закътани улици да има нещо,но не вярвам...Има Кипа и малко след нея Бизим,няма(или аз не съм чувала) такива складове за препарати както в Одрин.На пазара не съм ходила.Като цяло не е кой знае какво,но ни е близо и редовно ходим там.Доста строителство виждам,около града ,до преди година-две бяха само зелени поляни,а сега има много нови жилищни сгради построени.Надявам се и някой мол скоро да построят.... Mr. GreenНе знам и като цени дали има голяма разлика,че отдавна не съм ходила в Одрин.Омекотител Юмош взехме за 6,40лв.,сирене-въже-200гр.-3,60лв.,Финиш за съдомиялна 60 таблетки+4 чашки за чай имаше подарък в кутиите-12,80лв,Глейд ароматизатори за стая 3 флакона за 9,80лв.,Первол за черно 4 литра- 9 лв.,Прил -2.50литра за 4 лв..Лирите ги купихме по 0,39 лв за лира.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 09:07 от Чефи-то

# 496
  • Пловдив
Ох,другата седмица ще пътуваме и ние,нямам търпение Simple Smile Чудя се да сменя ли лири от сега? Ще пада ли още или рязко ще се вдигне? Аз в последния момент смених резервацията и от Селимие хотел си се върнахме пак в Отоман. Поне си го знам че е супер близо до центъра Wink

# 497
  • Варна
Мнението на Чефи се припокрива и с моите впечатления от Лозенград. И ние не сме обикаляли малките улички, а ми се иска да го направим, защото от това, което съм виждала при преминаването ни, изглежда има какво да се види като магазинчета. Но там ходим без нощувка и времето заминава на пазара, в Waikiki и Kipa основно.
Мога да допълня, че в Лозенград знам 4 магазина ŞOK и няколко на BIM, докато в Одрин съм виждала само един от първата верига. Не съм и търсила, де, но в първите винаги има добри попадения и затова всеки път минаваме през някой от тях още в Лозенград.
Колкото до цените... като добавиш разхода за гориво (за тези от нас, които влизаме и излизаме през МТ) и времето за път от и до Одрин, става "танто за кукуригу" Wink , но напълно обяснимо пътуваме и до там, заради по-големия избор и конкуренция. Аз така и не знам в Лозенград място, от което да купя, примерно, памперси на малкия на изгодна цена. Ако има промоция в Kipa, може и да бива що годе, но като цяло за тях разчитам на складовете в Одрин. Покрай това правим и почти цялото пазаруване именно в този град.

# 498
  • Istanbul
Ох,другата седмица ще пътуваме и ние,нямам търпение Simple Smile Чудя се да сменя ли лири от сега? Ще пада ли още или рязко ще се вдигне? Аз в последния момент смених резервацията и от Селимие хотел си се върнахме пак в Отоман. Поне си го знам че е супер близо до центъра Wink

няма да е по лошо от днешното.. в момента 1eur (2lv) = 5,5 tl ,  по на долу от това не се очаква..
даже др.седмица чака се пак да скочи

# 499
Оказа се че днес няма да пътувам,а остава за утре.Може би към 14-15ч ще съм на граница Лесово.По него време колко ще чакам долу горе.А ще се пробирам събота късния следобед.Тогава също ли ще е натоварено.

# 500
  • Варна
bronze, никой не може да ти каже колко ще чакаш.
Вероятно на излизане следобед няма да е така натоварено, както в събота следобед на връщане. Но това е хипотетично и зависи от много фактори, които ние няма как да предвидим.

# 501
Момичета,благодаря ви за информацията за Лозенград!А къде се намира този 4 етажен магазин на Уайкики ?Знам един до малката Кипа ,но за този не се сещам.

# 502
  • Бургас
Здравейте,
утре сутрин ще тръгваме за Одрин през Лесово. Интересува ме, трябва ли да купуваме винетка за пътя от Лесово до Одрин? Искаме да посетим петъчния пазар, борсата за препарати, Ерасто, Кипа, Бизим. Понеже не сме ходили до сега, може ли съвет от тези които са ходили с кое започватпърво и кое след кое посещават, а също и да добавят друг магазин който задължително посещават.
Благодаря на всички отзовали се!

# 503
  • Бургас / UK
От Лесово до Одрин няма нужда от винетка.

Момичета,благодаря ви за информацията за Лозенград!А къде се намира този 4 етажен магазин на Уайкики ?Знам един до малката Кипа ,но за този не се сещам.

Съжалявам,но не мога да ви ориентирам,напишете в гугъл мапс,там излиза ,и ако може така да се ориентирате.На близо,наистина има малък супермаркет Кипа,ако на него казвате “малката Кипа” ,значи там е и Уайкики,намира се на ъгъл .

# 504
  • Бургас
Купихме лири по 0,386лв. от чейнч бюрото до х-л България в Бургас. Утре като се върна ще пиша как е минало и на колко е обменена безкасово лирата при плащането с карта /но със сигурност ще е още по-нисък курса.

# 505
  • Бургас
От Лесово до Одрин няма нужда от винетка.

Съжалявам,но не мога да ви ориентирам,напишете в гугъл мапс,там излиза ,и ако може така да се ориентирате.На близо,наистина има малък супермаркет Кипа,ако на него казвате “малката Кипа” ,значи там е и Уайкики,намира се на ъгъл .

Точно това е 4 етажния магазин на Уайкики, на ъгъла в близост до малката Кипа и до дюнерите Шампион.

# 506
  • Бургас
Чефи-то, благодаря за инфото, че не е необходима винетка до Одрин. Някой ако може да помогне и по другите въпроси, ще съм благодарна.

# 507
Здравейте,
утре сутрин ще тръгваме за Одрин през Лесово. Интересува ме, трябва ли да купуваме винетка за пътя от Лесово до Одрин? Искаме да посетим петъчния пазар, борсата за препарати, Ерасто, Кипа, Бизим. Понеже не сме ходили до сега, може ли съвет от тези които са ходили с кое започватпърво и кое след кое посещават, а също и да добавят друг магазин който задължително посещават.
Благодаря на всички отзовали се!
Първо започваме с пазара, последния път бяхме рано там - към 8:30, след това борсите, тъй като са наблизо. После може да посетите Ераста, в Кипа не сме ходили скоро, не знам как е положението там. За мен и една разходка по центъра си заслужава Simple Smile Успех и приятно пазаруване и разходка

# 508
  • Бургас / UK
Аз рядко ходя до Одрин,но ще се опитам да помогна Grinning Първо минаваме през борсите,на пазара не съм хидила,но те са едно до друго.В Кипа и Бизим,ако си накупите препарати от борсите,не ви трябва да ходите или набързо хвърлете едно око,те са на една улица,а Ераста е на същата ,но преди тях(вижте в мапса,за да се ориентирате) Отсреща на същата улица е Марги,ако имате време може и от там да минете.

# 509
  • Бургас
Чефи-то, благодаря ти отново за помоща. Видях ги в Мапса. Първо смятам да се отбием през петъчния пазар, после борсите, Ераста, Кипа, Мигрос и Марги. Но дали ще има време или ще прескочим някой, утре в движение ще преценим.

Общи условия

Активация на акаунт