До мамите с високо кръвно през бременноста.

• 2 346
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Emishka, аз имах такъв проблем с предишната бременност. Започнах да вдигам кръвно от около 8-мия месец въпреки че цял живот съм била с ниско. Казаха ми обаче че долната граница е много важна - не трябва да е над 80. Приеха ме в болница в 36 г.с. но кръвното не се повлияваше по никакъв начин. И така в 36+4 ми направиха секцио. Бебка се роди много мъничка - 2.400 гр, 45 см, но страшно бързо навакса и винаги е била над средните ръст и тегло. Сега няма годинка и половина, а вече е 84 см и 12.500 кг. Не се притеснявай. Важното е да следиш кръвното и при необходимост лекарите да реагират бързо. Късмет!

Следя стриктно мила долната ми граница слава богу да сега не е ставала над 80 надявам се да е така още 1 месец 😊

# 16
  • София
Вдигах високо кръвно по време и на двете бременности.
По време на първата се следях по линия на ксата при гинеколог от кварталното ДКЦ. За него това кръвно било нормално - "малко килца си трупнала".
Родих дъщеря си 20 дена по-рано.

По време на втората бременност се следях и при частен гинеколог.
Не можах да устискам до края. Синът ми се роди в 34та г.с.
След раждането гинеколожката ми назначи интернист. Кръвното ми нито падна, нито се качи - закова се на 120/80. Така и не се разбра причината за високото кръвно по време на бременността.
Една от акушерките беше казала на съпругът ми, че най-вероятно бебето е притискало коремната ми аорта.

# 17
  • Terra incognita
При мен най- вероятната причина за кръвното беше комбимацията от хипофункция на щит жеза и гестационен диабет. Хубаво е да се проверяват и тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт