Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 126
  • 789
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Оф, да излизат по-бързо, че не се трае! Ако е от тях де!
Благодаря и аз за линка на магазина с домашното месо. Купувам от Партньори, но домашно ще е по-добре!
Правих бисквити- царевично брашно, банан, малко вода и половин бурканче круша Гербер от малките. Ами станаха меки. Явно е трябвало да е по-твърдо тестото!

# 421
  • Варна
Както се чудех жълтък ли да въведа или месо и тока спря по обяд, не можах да сваря яйце и отворих едно бурканче пуешко и почнахме месото. Сложих една бебешка лъжица с връх. Мисля и утре да дам и после един ден почивка. Само се чудя нов продукт кога мога да въведа?

# 422
Ема, аз гледам 20 процента от пюрето да е месо, но има различни мнения по въпроса. 2 супени лъжици или ако замразяваш - едно кубче. Другите също да кажат кой какво е чел.

# 423
Аз давам готови л, така че не мога да споделя мнение Simple Smile

Момичета, дочух че за детска кухня трябва по-рано да се запиша, защото и там било зор, като с яслите. Някоя от вас има ли повече информация? За държавна кухня става въпрос. Че ако и на частна кухня го запиша, не знам къде ще му излезе края вече.

# 424
Не е ли много рано за кухня? Тя мисля, че е след 10м. Какви са цените на държавната? Аз разглеждах някаква Ян Бибиян, която има добри отзиви и цените ми се сториха нормални май.

# 425
И аз мисля, че е рано, но сега съседка ми каза да бързам да го записвам, за да не останем без кухня. Не я харесвам и гледах бързо да я подмина и не разпитах подробно. И аз гледах цените и по 5-6-7 и нагоре на ден ми се струва доста. Преди време знам, че държавната е била по 1-1,50 лв.

# 426
До нас носят частна кухня. Даже искаха да ме запишат от днес ама Бо е ял много малко неща и още не е за там. Иначе едно меню с неговото количество е 3.50 лв

# 427
Аз давам месо малко повече от количеството в детските пюрета. В рецептите на моите книги се въртят около 20-25гр. за тази възраст. Слагам толкова, като общото количество ми е 150-170гр.

Ема, ето месно пюре на Хип 125 гр. - https://www.koalabebe.com/product/539/hip-hipp-bio-pyure-ot-oriz … o-meso-125gr.html . Малко над 10 гр. е месото. Ако дадеш половината - 5 гр., ми то все едно нищо.

# 428
  • София
Домашни пюрета приготвям аз.
Замразих си на порцийки в пликчета за съхранение на кърма - по 30гр. Той изяжда около 200-220гр пюре общо количество.

# 429
Май наистина има нещо такова с кухните. Ама тези примерни менюта не ми допадат особено http://www.kenguru.bg/detska+kuhnja/1/MlW-gRWbIRWzMhK-UBKHcNW3gl … 9SbIpWzYhePgBeDId

Месо аз давам колкото иска. Тя много обича.

# 430
Ама реално с тея детски кухни се заменя едно хранене на ден, а цените са уау, количествата не ми харесват също. Айде стига.... Пък носи бурканчета, капачки, ама моля ти се, много ме изнервиха, звънях на няколко в района да проуча и аз въпроса, мисля, че няма да се възползвам от услугите. Не знам каквои как ще готвя, но щом с пюретата се справям и това няма да ми се опре. То пък това готвене голямата работа го изкараха, на ден по 10 лева да давам за бурканчета или по 3 до 5 за едно ядене. Много ме нервират такива работи, защото имаме средства и се справяме, но кой знае колко майки им се налага да си броят стотинките, за да дадат "най-доброто" на децата си. Стоките за бебовци трябва да са достъпни за всички, не да си принуден да взимаш Ганчев с нишестета и желиран... Много ми е мъчно.

# 431
  • София
Аз на синът ми частна ползвах - ян бибиян, хер бебе и още няколко беше 3,50 лв на ден.
Държавната не ми хареса. Все едно подаяние. Отиваш , чакаш , молби, бурканчета , от девет кладенеца вода ти искат. Айде  няма нужда.
На обяд му давах основното следобяд десерта и вечер супата.

# 432
Мисля, че покрай зъбите масово отказват храна. Днес и моята е изяла едва-едва половин банан. Расте 6ти зъб... Иде ми да се метна от някъде с тия зъби вече, няма почивка...

За ЕБХ може би не сме се разбрали, аз не убеждавам никого, нито търся съвети, споделях какво работи при мен. Не разбирам как може някой да е против насрано бебе. Joy

Естествено, че бебето ми няма да седи насрано. Дори и навън, я мия, а не само с мокри кърпи като други, не визирам вас. Против съм да я сържа по гол гъз с часове. Пробвах като и взимах урина, е детето 40 минути стоя със свити крачета в банята и нищо, а тъкмо се беше наяла. Да ползвам многократни пелени, е мерси. Не знам за вас, но от новородена моето момиче като се наака и веднага усещам на мирис, няма как да седи наакана. Не убеждавам никого, не е моят метод и за това съм против. Ползвайте си го,  просто като не работи при мен съм против. Нодявам се сега стана ясно защо.

# 433
  • София
Аз казвам на брат й: ходи подай един нос и имам инфо има ли / няма ли Simple SmileSimple Smile а и тя почва да мрънка.

Аз примерно много рано съм научена на гърне пще преди годинката .

# 434
  • София
Ооо аз моя го чувам. Бая е шумен като върши работата. Любимо ми е да съм в магазин ири институция и той да почервенее и да почне да се напъва.

Общи условия

Активация на акаунт