Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 163
  • 789
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Моят патиланец е наддал само 200 грама за месец. Замислих се дали не бъркам някъде в захранването.
През нощта ( в 4 или 6) яде 180 с 6 лъжички
Към 10:30 около 130- 150 мл ам
13:30 зеленчуково пюре ( или 125 бурканче или около 150 гр, когато аз приготвям; не предлагам мляко, не си и иска)
16:30 около 125 гр плод или толкова каша- просто аз му правя толкова
19:30 150- 170 мл ам
В накои дни заспива рано и не яде повече. Прави около 7 часа пауза през нощта.
Понеже педиатърката все бърза и не ми остава време да й кажа режима на хранене, дайте ми съвет...трябва ли да има по- голямо количество АМ?
Преди няколко дни минах на фризолак 2 ха и ми прави впечатление, че лъжичката е по- голяма от тази на единицата, а съотношението пак е 1 л на 30 мл. При вашите млека как е? И отзад на схемата е дадено само количество 180 мл и 6 лъжички. Вие по собствено усмотрение ли давате 210 или при други млека е посочено и това количество?

# 181
Ангела, индивидуално е. На нас педи ни каза 210, на приятелка са й казали 180 - но нейното бебе е по-едро и явно го ограничават. Стига ли ви на вас млякото, търси ли още?

# 182
  • София
Убедих се, че не можеш да насилваш бебе да яде по таблици и схеми. Моето момче яде по 210мл вечер, просто защото си го е търсил. Това не значи, че не се е наяждал и със 150мл и не е спал 11ч.

# 183
За Богомил ми каза да му давам 160... Ама е абсурд да му стига това. Отделно, че той е много жилав и има нужда да хапва повече. Което не означава, че го тъпча!

# 184
Ангела, ако се притесняваш, пробвай да предлагаш мляко и след храненията с "твърда храна". Захранването е за запознаване с вкусове и набавяне на допълнително желязо и цинк, не за заместване на млечното хранене с друго.

# 185
Ангела,и на Аптамил 2 лъжичката е по-голяма.Моят изпивя 150мл максимум.Един два пъти се е случило да изпие 180,а за 210 не си и помислям.За да е по-хранителна приготвям оризовата каша с АМ,ако порето на обяд не е месно слагам и в него АМ,между храненията давам АМ в малки дози,когато дечко си поиска.Таблици и схеми не гледам,давам му както дойде.

# 186
тия педиатри вместо да говорят за някакви милилитра с разлика от 30 мл да вземат малко повече да говорят за режим. Ако детето се храни с режим дали са 150-180-210 мл мляко ням никакво значение. Иначе те настояват с тези милилитра заради евентуален рахит или затлъстяване ама въпроса не е в 30-тте милилитра. На приятелка бебето и е на 6 месеца 9.900 и 72 см, ами толкова ще е то просто постоянно цока освен всичко друго.

# 187
Да, и това го има. Ради яде на 4 часа, 5 пъти дневно /като примерно вчера заспа в 4 следобед и не стана до сутринта, което значи -1 хранене/, тоест тези 210 мл ги взима три пъти на ден, защото другите две хранения са й пюре или каша и там не се знае колко ще изяде :Д, случвало се е 3 лъжички, и 190 грама.

# 188
Мойто и то в някои дни цока често, но сега, когато ѝ давам следобяд АМ, изяжда най-много 90. Обикновено остават по 15-20. Да не говорим, че на 7 месеца едва чукна 7 кг. А в някои дни си има приличен режим. Но в други - яде през 1.5 часа нещо. Няма как да я натъпча насила, за да издържи повече, а за да докараме до следващото хранене 4 часа, трябва да я държа повече от 2 часа гладна. Някой път я забаламосвам 10-15 мин., след това бебе в истерия хич няма да мога да нахраня.

# 189
  • София
Мамите с момчета, забелвате ли?
Сутринта водихме младежа на уролог. Ако съм се забавила с още месец, щяло да се наложи обрязване. С начален стадий на фимоза е. Дръпнаха го повече, разцепи се и потече кръв. Изписаха му Дефламол и Елоком. Знам, че е кортикостероид, но съм много доволна от лекарката и смятам да го мажа.

# 190
Аз забелвам на всяко къпане и измивам хубаво (само с вода) още от втория месец.
Сега не го е гледал д-ра, но на миналата консултация го помолих да погледне и каза, че много добре се справям.
Мажи го сладура, ще мине бързо.

# 191
И ние забелваме при всяко къпане,но с нищо не мажем.Незнам дали не трябва и ние да вземем нещо за мазане.Някъде четох за кокосово масло.Мажело се след забелвяне,за да е хидратирана кожата,да не се слепва и да не се инфектира от урината.Незнам тук ли го четох или другаде?Thinking Пробвал ли е някой?

# 192
Ох не, не забелваме. Татко му уж щеше да поеме това задължение, но и той не смее. На следващата консултация ще помоля да го погледне. Иначе си го дърпам по мъничко, за да го измия сутрин с мицеларна вода и по време на банята също.
За режимите на хранене и аз не спазвам такъв. Не знам и колко кърма изпива, никога не съм си поставяла за цел да го тегля преди и след, а да яде колкото му душа иска и затова отначало си е на поискване. Сега като по-голям също сам си определя графика, водя се по него и за щастие върви много добре с кг. Както каза Ема, препоръките сигурно са за да се избегне евентуално затлъстяване или обратното.

А за апепита при пюретата - моето дете от самото начало си ги хапва с апетит. Доста ме изненада, при това постоянно кърмене как му се услади храната Simple Smile

# 193
В ХМ има яки роклички по 10 лв или 2 за 18, а са много сладки. Взех и тази шапка със слънцезащита - http://www2.hm.com/bg_bg/search-results.html?q=%D1%88%D0%B0%D0%B … D0%BD%D0%B3%D0%BE

В Амазон имаше много готини гащеризончета с дантелки по 1-2 паунда, но ги диспачват от друго място и доставката е по 2-3 паунда и се обезмисля всичко. А така се бях ентусиазирала. Джордж работят с директна доставка до Бг вече, но пак няма смисъл - по-добре с превозвач, иначе излиза 20 лева отгоре.Свеки е в Гърция и купува на малката каши и млека, че са по-евтини. Изобщо тука в Бг пазарът е няма да казвам. Чудо на чудесата. Много се дразня на такива неща.

# 194
Аз на малкия съм купила само едни пантофки за новородено. Половината му дрехи са от братовчедка ми, която има две момчета, а другата половина - от майка ми, която пътува много. Тя ми е "превозвача" на дрехи от Маркс енд Спенсър.

ММ забелва - по време на баня, преди душ гела и преди да успее да се изпишка във ваната.

Общи условия

Активация на акаунт