Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 162
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
Забелвам и аз, обаче колко забелвам един господ знае. Аз немога да ги разбера тези уролози, ми да го дръпне бе, така направихме с Голямия, Заведохме го на уролог, той каза ще го дръпна, после го мазахме 1 седмица с тридерм и готово..Кви са тия закани, ако още се забавите ще го обрязваме и тинтириминтири. Заведи го на уролог в Пирогов, те там са печени и добри. А и ходят в ДКК-то...на големия там му я забелиха, то е работа за 1 секунда, ама трябва уролога да е добър.
Сега на мъника съм я поотворила, не изцяло има още бая, станала е като на големия и мисля и аз скоро да го водя да му я дръпнат щото ще стане пак проблем сигурна съм.Преди морето ще отида че там да не стане някоя инфекция. Аз с големия мислех че съм я забелила, а то се оказа че има още много много преди да се появи като хората главичката, сега поне на мъника съм наясно на кво дередже сме, демек доникъде:))) Мен ми е гадно аз да правя такива брутал неща, по-добре уролог специалист да го направи кво да се потя братче...

# 196
Да, и това го има. Ради яде на 4 часа, 5 пъти дневно /като примерно вчера заспа в 4 следобед и не стана до сутринта, което значи -1 хранене/, тоест тези 210 мл ги взима три пъти на ден, защото другите две хранения са й пюре или каша и там не се знае колко ще изяде :Д, случвало се е 3 лъжички, и 190 грама.
аз бая сглупих, щото реших че ще ми додавам АМ след пюрето и сега той си чака млякото след пюрето, днеска на междинната между закуска и обяд изяде 160 круша с банан, един цял банан и едн круша и чакаше след това млякото, естествено изпи 20 мл ама си го чакаше и ме предупреждаваше че ако не му го дам не ме чака добро:))) И сега за съжаление за да го откажа от млякото след пюретата ще има зор. Той нали е на АМ а не на гърда и аз си позволих да му додавам, голяма грешка...

# 197
Със забелването се занимава мъжът ми. Там аз не пипам. Педиатърката каза, че има напредък.
Тоя малкия д някакъв ужас тия дни. Рев и чудо. За глупости. Чак ме дразни вече. Не знам какво да го правя. А като му се доспи ми идва да си тегля куршума. Става мега кисел , не иска ръце, нищо не иска.
Сложихме последната ваксина. Да се махат и те , че само ме напрягат. Педиатърката каза, ще трябва още да наддаде. Сега в 7300 , утре става на 7 месеца.
Ми аз като й казвам, че яде малко...

# 198
Нашата педиатърка предупреди, че малко качват вече, между 300 и 500г, но пак си зависи от детето.

Бисквити ѝ беше на Зверолина вчерашното меню - кокосово брашно + банан. Голям кеф. По мой опит стават с всяко брашно+банан, стига да са сравнително тънки. Също най-добре ми се получават на вентилатор. Баща ѝ много обича също 😂

# 199
  • София
Нашия педиатър ни изуми с това забелване...голямо безхаберие, каза че като стане на 6 мес ще го дръпе, но като отидохме на консултацията послучай 6 мес каза че няма да го пипа, а трябвало само да се отлепи...а ако не се, ще се наложи обрязване...как само ще се забели ??? Някъде знаете ли къде мога да отида за второ мнение, не искам да изживея ужас с обрязване, горките много ги боли като пишкат после и пищят, а аз не мога да гледам дете да се мъчи

# 200
  • София
Ема, точно на уролог го водих в Пирогов. Много съм доволна. Лекарката беше много мила, закачаше го в началото да го предразположи. Забели го наполовина, останалото ние. След две седмици сме на контролен преглед.

# 201
Unknown, при коя лекарка сте водили бебока? И каква е цената на прегледа?

# 202
  • София
С направление бяхме, при Габриела Минова. Препоръчвам с две ръце.

# 203
Здравейте момичета,

Искам да ви питам на вашите бебчета топла ли им е главичката,на нашето бебче му е много топла,чудя се дали е нормално?

# 204
Здравейте. Искам да помоля за съвет относно захранването-знам, че повечето вече сте го започнали. Моето момче започна с морков-4 дни, след това тиква-3 дни. Вчера много го боля коремчето-пукане, къркорене цял ден и нищ. Някое от вашите бебчета реагира ли така на тиквата? Давахте ли пробиотик? Смятам да спра захранването ден-два докато премине.

# 205
Крис, нормално е да е топла главичката, както и телцето, все пак и времето се стопли.
Не говорим за повишена, а за нормална телесна Т, нали ?

Палинка, при някои бебчета се връщат коликите при захранване. Включи пробиотик (аз давах Биокулт). Готови пюрета ли даваш или ти ги правиш ?
Ако ги правиш ти, нека са с повечко бульон, за да са по-редки. Ако даваш готови, поразреди ги с АМ и дано се оправят нещата.
Но ако трябва, отложи с няколко дни захранването.

# 206
Благодаря, Жана. Правя ги сама и прибавям кърма. Изненадах се, защото той хапна съвсем малко вчера-нямаше и две лъжички. Много слушах за пробиотик Панда мисля, че беше. По-ефикасен ли е от другите? Някой има ли впечатления?

# 207
  • София
Вчера взехме бънджи на малкия- е няма такъв кеф ! Имам едни 20 мин.в които мога да направя пюре или да взема душ без да мисля да не падне от някъде, гък не се чува а само лендзене и кеф хаха

# 208
Аз като една ужасна майка пускам детски песни и така имам 20 Мин, в които аз да се приготвя за излизане. Той се люлее, гледа и мълчи. не го правя всяка сутрин.
Вие всеки ден един и същ ли режим имате откъм разходки?
Мисля вече да не киснем по цял ден навън, че ще става бая горещо.
Иначе задължително в 10 трябва да сме излезли, че му се доспива. Не, че не може да спи и в нас Wink ама да използваме времето

# 209
До миналата седмица излизах след обедното пюре и киснех по цял ден навън.
Сега обаче първо, че стана много топло при нас и второ, че се опитвам и искам да го науча да си спи вкъщи следобяда. Вкъщи спи два часа, докато в количката такъв сън навън не прави, има дрямка за 30-35 минутки.
Сега сутринта правя пюретата и не излизаме, още повече, че малкия се буди сутрин към 8 и около 10 пак заспива за час-два.
Тия дни ще започвам да правя пюретата от вечерта и да излизаме сутрините и късния следобед.

Общи условия

Активация на акаунт