Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №17

• 70 653
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Тези системи за които говорите са най-вероятно свързани с имунологията, нк клетките и тн , което оказва влияние върху имплантацията. Въпросната система от 80 лв е най-вероятно Интралипид.

# 526
Аз също си помислих , че може да са такива. Но, защо ги предлагат просто така. Ако имаш проблем с нк клетки и подобни разбирам. Течноста е била бяла като мляко.

# 527
Явно за различни системи говорим, защото тази моя позната ми каза, че тези системи са стрували 800 лева, а не 80 както казвате и тя не е имала проблем с имунологията, всички показатели от изследванията са й били в норма.

# 528
Не знам, разликата от 80 до 800 лв е огромна. При моята позната просто акушерките са ги попитали искат ли да им сложат нещо дето подпомага имплантацията. Много ми е странно това. Тя също няма проблем с имунологията.

# 529
При мен мямаше проблеми с имунулогочните изследвания,но имах системи с Интралипид преди трансфера и след положителния тест.Не съм се срещала с имунуложката в клиниката,доктор Минев ми ги назначи.Струваха 80 лева.

# 530
А вие защо не питате какво ви слагат? В хартата за правата на пациента ясно е написано, че имаме право да сме информирани. Обикновено Градинарска назначава Интралипида или по-скъпия вариант след консултация и оглед на имунологията. Назначават ги и при висок ТАТ и МАТ.

# 531
Моя позната ми каза, че са х сложили при третия трансфер някакви системи, които стрували 800 лева. Те били точно за инплантация. Тези дни и аз ще разпитам доктора ми и ще ви кажа
80 лева е и на мен ми каза моя позната, но не знае какво е точно. На нея и на другото момиче в стаята са им сложили. Моята дружка е бременна, но другото момиче не. До сега доктора не ми е споменавал нищо.
На мен ми сложиха система от 800 лв Октагам в момента съм бременна,друата седмица влизам в 6 месец.

# 532
Ema_p, питано е естествено. Мен ме учудва, факта че просто ей така ти го предлагат. Без изследвания, без нужда. Прочетох листовката на Интралипид и никак не е безобидно.

# 533
Явно го предлагат „на парче”. И като кажат, че увеличава шанса за имплантация, веднага се съгласяваме. Но ако човек не направи вливката и има неуспех, ще се обвинява. Така поне знаем, че сме направили каквото зависи от нас.

# 534
Момичета мойте NK са високи и имах вливки!Интралипит която струва 80 лв и Октагама,която струва 720 лв!

# 535
На мен вливката Интралип си ми я назначи Ставрев. Вие при кои лекари сте и как е възможно просто ей така акушерките да ви ги предлагат?!

# 536
Момичета, може ли мнение за ТАТ? Нисък ми е - 0.13 при референти 0.40-4.00, МАТ и ТСХ са ми изцяло в норма- даже клонят към ниската граница.

# 537
Galq88 на мен вливките ми ги назначи д-р Градинарска!

# 538
  • pLOVEdiv
Ако не се лъжа, октагама е същото вещество като интратекта, който слагаха до миналата година, разликата е в цената (беше към 300 за 2.5, сега е към 800) дано не ви подлъга, но мисля, че имуновенина е сходно. Селена спряха да работят с фирмата, която произвежда интратект просто. Като вещество представлява синтезиран човешки имуноглобулин g , назначават го при недостиг на антитела и няма странични ефекти. Това, за което говорите е интралипид и представлява мисля мастни киселини, които подпомагат храненето на плода ,действат като хепарин(сиреч ви разреждат кръвта) и така подпомагат имплантацията също. Не знам къде прочетохте за странични ефекти и как, четейки го все пак не прочетохте какво представлява.... доколкото помня странични ефекти се наблюдават при някои пациенти с нарушена чернодробна функция и бъбречни проблеми. Аз имах по няколко Вливки и от двете до 4 месец и за двете се подписва информирано съгласие и се обяснява подробно какво представляват. Без да искам да обидя никой, но защо се доверявате повече на непознати във форум, отколкото на лекарите си, на които плащате за това? Успех и на Ваше място бих направила вливката. Simple Smile

# 539
Crowned, това което прочетох" не се използва при висок холестерол и триглицериди"  ми беше достатъчно да разбера че за мен Инталипид по скоро би ми навредило. Имам един свеж и един СЕТ трансфера - успешни - без каквито и да е системи. Не искам да убеждавам или разубеждавам някой, всеки решава сам за себеси.

Общи условия

Активация на акаунт