Дългото чакане след трансфер - Тема 68

• 81 514
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте и от мен, аз съм след замразен трансфер на естествен цикъл. Сега приемам: Кринон гел - 1; Дуфастон 2*1; Неофолик мета - 1табл.; Аспирин протект - 1табл.; Фраксипарин  0,4 - 1 инжекция;

Усмивка 😀, приемала съм Естрофем при предишни трансфери 3*1, но не ми е ставало лошо, главоболие също не се сещам да съм имала.

За прогестерона и аз знам, че се приема до края на третия месец( 12 г.с.), но вчера попаднах на статия, в която се твърди, че може да се спре още след първия ултразвуков преглед за установяване на бременност. 

# 451
  • София
За 10-тина дни прием на медрол... съвсем спокойно може да се спре от раз

# 452
Медрола го пих 21 дни 2х1. Схемата на спиране беше 7 дни х 1т. и после една седмица през ден х 1т. и приключих с най-горчивото хапче, което някога съм пила Simple Smile

# 453
Здравейте и от мен, аз съм след замразен трансфер на естествен цикъл. Сега приемам: Кринон гел - 1; Дуфастон 2*1; Неофолик мета - 1табл.; Аспирин протект - 1табл.; Фраксипарин  0,4 - 1 инжекция;

Усмивка 😀, приемала съм Естрофем при предишни трансфери 3*1, но не ми е ставало лошо, главоболие също не се сещам да съм имала.

За прогестерона и аз знам, че се приема до края на третия месец( 12 г.с.), но вчера попаднах на статия, в която се твърди, че може да се спре още след първия ултразвуков преглед за установяване на бременност. 
Много зависи от трансфера. Често при ин витро-трансфер и особенно ЗЕТ, прогестерона е в недостатъчно количество. Докато не се образува плацентата около 12 седмица за мен си е чиста ролетка, ако се спре по-рано. Недостатъчния прогестерен може да доведе до проблеми с бременността и да се стигне до фатален край.
Всеки обаче сам решава на какво да вярва.

# 454
  • София
При ЗЕТ се потиска овулацията, съответно няма жълто тяло, което да предизвиква естествено секретиране на прогестерон. Затова се изписва прием на прогестерон. В края на 3 месец плацентата вече е оформена и тя поема тази функция.

Има жени, при които при естествено забременяване имат нисък прогестерон - при тях също се препоръчва прием на прогестерон до оформяне на плацентата.

# 455
Аз при успешния ми свеж трансфер - бях на 2 по 3 вагинално утрогестан и фраксипарин  0.4 и това беше Simple Smile Зарзиото не го исках и не ми го изписаха

# 456
  • София
При ЗЕТ се потиска овулацията, съответно няма жълто тяло, което да предизвиква естествено секретиране на прогестерон. Затова се изписва прием на прогестерон. В края на 3 месец плацентата вече е оформена и тя поема тази функция.

Има жени, при които при естествено забременяване имат нисък прогестерон - при тях също се препоръчва прием на прогестерон до оформяне на плацентата.

Не винаги при ЗЕТ се подтидка овулацията.
Аз правих ЗЕТ с проследяване на овулацията.

# 457
Здравейте, момичета днес ми е 6-ти ден след трансфер на 2 5 дневни бластоциста нямам никакви ПМС болки.Постоянно съм в движение с колата и имам малко дете което иска постоянно движение около него.Не се натоварвам и не вдигам тежко.Може ли прекалено многото движение да ми е съсипал опита.И извинявайте ако ми е глупав въпроса

# 458
Движението ( без вдигане на тежко) даже е  полезно за добро кръвообращение.
Успех!

# 459
  • Пловдив
Надин, и аз ще я правя така. Разбрах се с доктора, да видим...

# 460
  • София
Надин, и аз ще я правя така. Разбрах се с доктора, да видим...
Стискам палци за успешен финал

# 461
И аз постоянно ходя нанякъде , не се спирам . В къщи си върша нормалните неща . Не обичам да се залежаване . Тежко ми е само , че ми забраниха да изкачвам планински върхове и секса. Почвам , да си мисля,че от липсата на секс ме боли така главата. А и да Ви питам , пиете ли кафе ?!? Аз си позволявам по едно късо с мляко 😘

# 462
След трансфера не пих 3 дни.След това пак си пиех .И сега продължавам да пия едно сутрешно.Немога да си представя сутринта без кафето ми Sad.

# 463
Има ли отговор на въпроса дали кафето е вредно? Аз спрях със силните кафета и сега пия по едно на ден без кофеин ( незнам колко е безвредно). Но вече има две чертички и се замислям кое е полезно...

# 464
Аз пък съм чувала ,че безкофеиновото е чиста химия .Мисля ,че едно кафе с мляко на ден не е проблем.След трансфера не се препоръчва кофеин заради контракциите ,които предизвиква.Не мисля ,че едно кафенце би навредило.Особено ако си с ниско кръвно като мен.Ако не пийна едно кафенце сутринта ,съм като заспала.

Общи условия

Активация на акаунт