Математически турнири 1-4 клас. Тема №51

• 131 301
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Моля, ако някой разполага със задачи от последните години от Прегледа на знанията по математика, да ми пише. Благодаря предварително!

# 256
За МЗ пише че са изкарали списък с участниците,но не виждам такъв.Няма го още или аз просто не го виждам?

# 257
  • Варна
Аз също се интересувам от задачи от минали години от Преглед на знанията по математика. Търсих с търсачката в старите теми и там е коментирано, че има сборник, продаван в офиса на МГ Варна. Там изобщо няма такъв, а да изкопчим информация от нелюбезната лелка е просто чудо! Има/ имало ли е такъв сборник и откъде се снабдявате с него?

# 258
  • Варна
Има резултати от Малкият принц - разделени са на Варна и други градове, участвали дистанционно. https://www.thelittleprinceschool.com/school/news/877-xii-matema … nie-malkiqt-princ .

Задачи от ПМЗ и аз не съм срещала.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 15:56 от mar4ela5

# 259
Мога да кача 1-6 клас 2006-2012, ако ви устройват.

# 260
На мен ще ми бъде интересно да ги видя, ако е възможно. Благодаря!

# 261
# 262
  • Varna
Две поредни години си купуваме такъв сборник. Миналата година нямаше ПМЗ за 4ти клас и за това тази година  не съм питала дори. Ако някой иска имам снимани задачите за 4 клас за 2014,2015 и 2016 година, но не мога да ги кача тук... Който иска може да ни прати емейл или фейсбук и ще ги пратя. 

# 263
Много благодаря, Дидева!

# 264
  • Varna
За тези които не знаят за Варна има група във Фейсбук за прием в МГ Варна след 4ти клас. Може да се присъедините и да помогнете да направим класацията въпреки анонимността която искат управляващите.

# 265
  • Варна
Това е таблицата , който има желание може да си напише резултата

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 18:47 от Поспаланка

# 266
За Пловдив има ли подобна група във фейсбук?

# 267
за въпросната 16 задача на Питагор: в крайна сметка проблемът е, че няма как да се намерят онези стърчащи частички от правоъгълниците, които са с един пласт боя, или бъркам? знам, за отрицателния резултат при вадене на 2 лица и припокриваща част, но основният проблем не е ли друг? напр ако беше 477, както някои бяха видели Simple Smile , щеше ли да има решение при такъв чертеж?

# 268
  • Русе
за въпросната 16 задача на Питагор: в крайна сметка проблемът е, че няма как да се намерят онези стърчащи частички от правоъгълниците, които са с един пласт боя, или бъркам? знам, за отрицателния резултат при вадене на 2 лица и припокриваща част, но основният проблем не е ли друг? напр ако беше 477, както някои бяха видели Simple Smile , щеше ли да има решение при такъв чертеж?
Задачата има решение и с 447, но при положение,че търсите цялата площ с едно боядисване, а не част от нея, каквато се явява стърчащата част. Решение има още в началото на тази тема не помня страницата, но аз съм го качила.

# 269
  • Варна
Не можах да видя файлове. Дава ми, че адресът вече е изтрит и файл не може да бъде намерен.

Общи условия

Активация на акаунт