Двуетажно легло и детска стая

• 7 819
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Ние взехме легло от Икеа, не е двуетажно, но на горния етаж спи детето, отдолу е бюро. Е, няма такова неудобство при смяна на чаршафите! Всеки път сваляме матрака с ММ, сменям чаршафите и пак го качваме. Много съжалявам, че си вкарах такъв автогол.

Въпросното легло имаме и ние. По-неудачна покупка не помня да сме правили някога. Неудобство е мека дума за това чудо на дизайна. За съжаление се поддадохме на детския ентусиазъм и едва след сглобяването вкъщи осъзнахме за какво иде реч. Не само смяната на чаршафите е неудобна (аз се катеря, ако трябва да махам матрак, не мога изобщо да си го представя), но и под леглото е неудобно, защото при изправяне се удря главата и трябва винаги да е приведено детето. Стълбичката е също крайно неудобна (но в магазина не може да се пробва).

# 16
  • В полите на Витоша :)
Да, само който го има това легло Stuva, знае какво е. Аз съм висока 1,74, леглото е по-високо от мен и дори не виждам детето, ако не се кача на стълба. Таблата допълнително възпрепятства смяната на чаршафите.
Моят син все още не е толкова висок, че да си удря главата, когато е долу, но и този момент ще дойде...

# 17
нашето е подобно но на друга фирма и може да се сложи по-ниско, по-високо ... кой като избере. може да се сложи и на земята. т.е. да стане нормално легло. Много е удобно и го ползваме с години. Но чаршафите не сменям аз , а някой с дълги ръце Simple Smile

# 18
височината на леглото трябва да зависи основно от таваните Wink при нас е ниско и беше трудно да се намери по-ниско двуетажно легло. честно казано аз съм гледала сега да е функционално. много се съмнявам като поотраснат децата да ползват същите мебели. ясно е, че след няколко години ще се префасонира стаята за тийновете.
ние взехме това, защото стаята е малка и ниска
https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%B5%D1%82%D0 … rc=moOlTAB-cRlPqM:

# 19
  • В градината...
В други теми съм показвала като идея този вариант. Не е нависоко второто легло.

Скрит текст:

# 20
  • София
Да, само който го има това легло Stuva, знае какво е. Аз съм висока 1,74, леглото е по-високо от мен и дори не виждам детето, ако не се кача на стълба. Таблата допълнително възпрепятства смяната на чаршафите.
Моят син все още не е толкова висок, че да си удря главата, когато е долу, но и този момент ще дойде...
И ние сме с това чудо .
Но дъщеря ми толкова му се радва, че не съжалявам. Роптая тихичко като се накатеря да сменявам чаршафите , но иначе не се оплаквам. Бюрото си ползва с кеф, шкафчетата и рафтчетата и побраха всички книги, гардеробчето е пълно с играчки.
Използвам възможноста да попитам: имате ли идея до колко кг издържа леглото? Никъде не открих такава информация

# 21
Момичета,записвам се да ви следя. И на нас ни предстои обзавеждане на детска стая за 2 момичета-на 7г.и на 1г. Каката иска двуетажно легло. Обиколохме почти всички мебелни магазини и нищо не можа да ми грабне окото. Мислих за поръчка на някоя фирма. Но идея си нямам колко би струвало?

# 22
Скрит текст:
И ние сме с това чудо .
Но дъщеря ми толкова му се радва, че не съжалявам. Роптая тихичко като се накатеря да сменявам чаршафите , но иначе не се оплаквам. Бюрото си ползва с кеф, шкафчетата и рафтчетата и побраха всички книги, гардеробчето е пълно с играчки.
Използвам възможноста да попитам: имате ли идея до колко кг издържа леглото? Никъде не открих такава информация
И аз търсих такава информация, но не открих. Ще се радвам, ако някой знае и сподели.
Аз и да се кача, не мога да повдигна матрака, за да напъхам чаршафа (с ластик е). Може би ще е по-лесно с обикновен чаршаф, ще пробвам Simple Smile

# 23
  • София
Ние имаме това легло в детската http://m.ikea.bg/bedroom/beds/Bunk-beds-and-Loft-beds/mydal-2446/00102452/
При нас нямахме особен избор за едноетажни или ъглови. Но съм изключително доволна, на по-удобно легло не съм спала. Отдолу може да се събере рамка за трето легло или както е в нашия случай кутии, в които са събрани голяма част от играчките на децата.
Ползвам чаршафи с ластик и не ми е трудно да сменям бельото. Матраците са двулицеви и не много дебели.

# 24
  • София
Ние сме с двуетажно легло от Виденов, модел Корона, бяло: http://promocii.bg/modulno-leglo-korona . Доволни сме. Да, наистина смяната на чаршафите на горното легло е леко предизвикателство, но откакто и дъщеря ми се включи и ми помага нямам проблем.
И да...ако легна на долното легло задължително като ставам си удрям главата Simple Smile)))
Включвам се в темата, защото се оглеждам сега пак за двуетажно, за третото ни дете, а отдолу да бъде или с бюро или празно място, за да могат децата да си играят там, без това обичат да се завират къде ли не.

# 25
  • Стара Загора
Скрит текст:
И ние сме с това чудо .
И аз търсих такава информация, но не открих. Ще се радвам, ако някой знае и сподели.
Аз и да се кача, не мога да повдигна матрака, за да напъхам чаршафа (с ластик е). Може би ще е по-лесно с обикновен чаршаф, ще пробвам Simple Smile
100 kg https://i.gyazo.com/34f6c63054bcb5ea0e986b424753eaed.png

# 26
  • София
Някой има ли това легло от Икеа: http://www.ikea.bg/bedroom/beds/Bunk-beds-and-Loft-beds/stora-37237/70242086/

Че на нас също ни предстои обзавеждане на тийн стая и 99% сме се спрели на него, но като прочетох коментарите малко почнах да се замислям.

# 27
Гледайте и колко близо е леглото до тавана. Сега се сетих, че приятелката на дъщеря ми се оплака миналото лято, след като и те взеха двуетажно легло (живеят на последен етаж с плоча, без покрив) та се оплака, че ѝ е много топло! Дъщеря ми не е имала такъв проблем! Дано е от помощ на някого. Simple Smile

# 28
Скрит текст:
И ние сме с това чудо .
100 kg https://i.gyazo.com/34f6c63054bcb5ea0e986b424753eaed.png

Ооо, много благодаря, crossfade  bouquet Не се бях сетила да търся/питам в страницата им.

# 29
Харесам някои Икейски мебели, напр. боксовете за съхранение, но това легло изглежда спартантско ала казарма. Бюджет ли се търси, минимализъм ли, но е ужасно.
Най-добре е по поръчка с оглед на функционалност и дизайн. Мисля, че цените са между 1000 и 1600 лв.

Общи условия

Активация на акаунт