Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 319
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
Еднократните пелени се произвеждат и опаковат напълно механизирано, какви хора ги  опипват?!? Joy

Да, иначе щяха да са памперси ръчна изработка и щяха да струват многократно повече 😄 Но дайте да не обръщаме темата на многократни срещу еднократни пелени, за да има мир и разбирателство. Всяко нещо си има почитатели и такива, които не го харесват. Всеки си решава за себе си кое му е по-удобно, по-близко до неговата философия и т.н...Най-добре е да изказваме мнение без да осъждаме чуждия избор. Трудно е, защото всеки си мисли че е най-прав, но е прав за себе си най-вече.

# 136
Аз ползвах еднократни подложки под чаршафа от такъв материал, както са направени памперсите и не сме имали проблеми. Така че и това е вариант.

Не виждам смисъл от тия еднократни подложки. Заразлика от многократните пелени, протекторите няма проблем да ги переш с дрехите на бебето. Така или иначе се пуска пералня веднъж на 2-3 дни. Това за под матрака. Иначе за смяна в/у повивалник/легло/диван ползвам тензухена пелена.

Да не говорим, че тензухените пелени могат да се използват и за бършене на изплюто, вместо одеалце през лятото.

# 137
  • Стара Загора
Аз не ползвам превръзки, точно за това обмислям и многократните пелени.

В какъв смисъл не ползваш превръзки? Confused
В буквален смисъл не използвам. Използвах след раждането заради шевовете, извинявам се.
Имам чашка.

# 138
И аз в последните 6 месеца не съм ползвала дамски превръзки. След лохиите не съм имала цикъл заради кърменето.

# 139
  • Стара Загора
И аз в последните 6 месеца не съм ползвала дамски превръзки. След лохиите не съм имала цикъл заради кърменето.
И аз нямам цикъл, надявам се да не идва скоро, не ми липсва Grinning Но като дойде ще си ползвам чашка Simple Smile

# 140
Аз за себе си не мога да си го представя това с чашката. То като минимум докато се слага и маха, пак има цапане и прилично ровичкане. А понякога пък е хубаво да се следи течението, особено след като сте родили, как така чашки ... не знам. Не го намирам за 100% заместващо превръзката.

# 141
  • Стара Загора
Нали казах, че след раждането ползвах превръзки. Като не разбираш, прочети темата за алтернативни продукти за дамска хигиена, интересна е, препоръчвам. Simple Smile

# 142
Аз кърмя 4ти месец вече, но имам МЦ.
Не мога да си представя да не ползвам превръзки, но това е извън темата.
Всяко правило си има изключение явно, аз ще се придържам към еднократните пелени.

# 143
  • Варна
Какъв е този мит тогава, че докато жената кърми нямала цикъл ?!
Аз с такава голяма надежда ще кърмя, за да мога да отложа цикъла възможно най-много, за да не се върне ендометриозата ми.
Сори за спама извън темата Sad

# 144
Аз с такава голяма надежда ще кърмя, за да мога да отложа цикъла възможно най-много, за да не се върне ендометриозата ми.

Не е мит, аз нямах цикъл 10месеца след раждането. Кърмех до годинката.

# 145
  • Стара Загора
Не е мит, повечето нямат.

# 146
Ако жената кърми и нивото на пролактина е нормално, обикновено МЦ липсва минимум 3 месеца след спиране на следродилното кървене. Ако по - рано настъпи МЦ, то вероятно нивото на пролактина е ниско и е знак, че кърмата намалява. Това го четох в книга.

# 147
Май и това с намаляващата кърма и цикъла не е много вярно. Синът ми е захранен и изяжда по около 300гр храна на ден, т.е. кърмата ми е намаляла, ама още съм без МЦ. Да не говорим, че има жени кърмили по 2 години, на които цикъла им се е върнал скоро след раждането. При всеки е различно явно.

# 148
  • Бургас
Имах цикъл с космическо стойности на пролактина, овулация -точна, не лежете  на тая кълка с пролактина, зависи от толеранса на тялото към хормона, ако се нагоди към високите стойности, ще си има овулация като стой и гледай.

# 149
След лохиите ми дойде след няма и 10 дни.
Доколкото аз четох, ако има 6 часа пауза между кърменията може да има нормален цикъл. Аз замествам 2 хранения, така че може и това да е причината. Пролактин не съм изследвала. Кърма имам, не мисля че намалява.

Общи условия

Активация на акаунт