Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 417
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте. Предстои ми да родя скоро и вече се замислих каква кошарка/легло да взема за бебчо. Някакви съвети?
Ако нямаш място, според мен избери модел с чекмеджета, за да можеш да прибираш дрешките на бебето. Също така има по - големи легла, които се трансформират заедно с растежа на детето, т.е. може да се ползва по - дълго време. Има и легла, които имат опцията за поставяне на повивалник.
Всичко зависи от мястото, което имаш и колко пари си склонна да отделиш.

# 286
  • Германия
Много ми е интересно успявате ли да съберете всичкит дрехи на бебето в 2 такива малки чекмеджета?
Аз имам 3-крилен гардероб, в който са само детските/бебешките дрехи, който е пълен 🙈🙈🙈

# 287
Точно защото нямам място не взех такова легло с чекмеджета. Не ми е практично, особено такова с продължение като шкаф отстрани. Не мога да го местя, тежко е, обикновено има гръб от едната страна, а на мен ми трябва само с решетки. Шкафа, който е като придатък само удължава леглото и пречи, предпочитам отделен на удобно място.

# 288
В друга тема едно момиче показа едно легло с чекмеджета, което се трансформира и става по-голямо легло + бюро. Позволявам си да го покажа. Иначе поради изброените от almond eyes причини и аз не съм фен. Чисто естетически също не ми допада, но показвам и това като вариант. Липсата на колелца и това, че е тежко за мен е голям недостатък.

# 289
Имам приятелка с легло, което има отдолу чекмеджета. Няма място и е доволна.
Аз съм с отделни легло, гардероб и повивалник. В гардероба събирам всичко засега.

# 290
  • София
Аз съм с трансформиращо легло и съм доволна. Отдолу има две чекмеджета, в едното държа пелени, одеалца, хавлии, а в другото имаше зимни, обемни негови дрехи. В трите шкафчета отстрани държа козметика, памук, ножичка за рязане на нокти и всякакви подобни аксесоари, неговите документи и други бързооборотни, които ми трябват постоянно. Отзад в големия шкаф си държа памперсите. До леглото имам скрин с пет шкафчета, в които му побирам всички дрехи, даже едното ми е свободно. На 8м е

# 291
Основният недостатък на тези легла е, че никой не ги трансформира после за детска стая и всъщност излизат скъпи са като за бебешко легло от пдч. За юношеско легло става креват 90 см., което е тесничко, а и само по леглото и някакво компромисно бюро, трудно се пришива всичко за една нормална детско-юношеска стая. Отделно, на цената на отделен гардероб и етажерка като минимум, може да се поръча цял комплект с ново легло. Това поне е моят опит с такова креватче с каката.

# 292
Ние се спряхме на базов модел с чекмедже отдолу (Lorelli Dream) - в момента мястото ни е доста ограничено. На мен люлките ми бяха също симпатични и кукленски, но при нас не са оптимален вариант, първо - бързо се израстват и второ - трябваше да купим допълнително и шкаф за повиване и съхранение.

Но искам нещо да вметна набързо Grinning като го сглобихме се оказа, че чекмеджето е отворено (т.е. няма плоскост отгоре) и дрешките биха се прашили... доста малоумно! В последствие разбрахме, че много други (особено български) модели са така. Е, поръчахме си дъска и си решихме проблема, но все пак беше досадно и ми се ще да го бях догледала. Ако не се лъжа, легълцата от Икея са затворени + се сглобяват доста бързо и интелигетно Simple Smile но и цената за идентичен модел беше доста различна.

# 293
Сгъваема кошара.

# 294
Да и ние сложихме допълнителна плоскост (добре, че имахме едни фири от гардероб). Леглото на бебе е от тези с чекмеджетата и люлката.

1) Люлката е безмислена - нито веднъж не е заспал от люлеенето в нея (заразлика от това в шезлонга)

2) Чекмеджетата са малки. В пространството, което заемат, по-добре да се сложи скрин/гардеробче

Ако сега пазарувах, щях да си взема сгаваема кошара и скрин вместо огромното легло.

Да не говорим, че нашето е с размери 130/70 и чакахме един месец специално изработен матрак за нестандартния размер. Взехме го 2 дни преди раждането. Много грешна покупка.

# 295
Аз съм със сгъваема кошара, на дее нива е. Много добра покупка, грам не съжалявам, въпреки, че я взехме само поради липсата на достатъчно място за дървена кошара.

Онзи ден исках да махна горното ниво, обаче то ужасна работа - ниско, все едно съм си тупнала детето на пода. Сложих си пак горното ниво. Много ниско ми се вижда, все едно в някаква дупка съм го пуснала детето. Според ММ ще свикна, но не мога, хора.
Ще мисля нещо за повдигане още малко, може би някакво парче дунапрен ще купя, искам поне 10 см да го повдигна. Друг вариант е да купя още един матрак, сегашният ми е едва 6 см.

Та това е като кусур за мен при сгъваемите, но за друг може да не е проблем.

# 296
Аз сгъваемите ги виждам 120х60 или 140х70, точно колкото и не сгъваемите, как спестявате място от тях?

# 297
Жана, ако имате сгъваемо матраче, с което пътувате, може да го сложиш под основния. Аз така май ще пробвам ама не знам дали ще проработи, имам време дотогава.

# 298
Аз сгъваемите ги виждам 120х60 или 140х70, точно колкото и не сгъваемите, как спестявате място от тях?

Може би като се сгъват през времето, когато не спи бебето. Иначе и аз не знам как се спестява място с тях.

На мен точно бебето почти на земята на ниското ниво не ми допада.

# 299
  • Пловдив
Сгъваемите са от плат и това спестява място.
Иначе дървените с тези дебели плоскости стават доста обемисти.
Допълнително шкафчетата само място заемат, а нищо в тях не може да се сложи....
Това е от моите наблюдения. Аз си купих сгъваема и си я харесвам много. Отгоре има и повивалник. А шкаф купих един обикновен пвц на 4етажа и там слагам дрехите на бебка засега.

Общи условия

Активация на акаунт