Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 393
  • 796
  •   1
Отговори
# 390
За храната - на мен след секциото - от сокове беше разрешена само ябълка, круша - без цитросуви. Кисело мляко - обикновено или плодово, но без мюсли и други добавки. Кремове. Лека супа - картофена, без много подправки, супа от тиквички и такива. Без плодове, хляб. Шоколад да - черен или млечен, без ядки. Но аз ядях и други неща на втория ден, защото бях озверяла от глад. Simple Smile

# 391
Момичета, ползвате ли чувалчета за сън?

# 392
Неви, одеалцата и завивките по време на сън, вече се отричат масово, от съображения за безопасност и чувалчетата излязоха на преден план. НО, аз не го ползвах много, струваше ми се че запарва бебето яко, може и да съм си внушавала. Simple Smile

# 393
  • Германия

Да, ползвах още от раждането, супер са!
Вече не, че е топло и не виждам смисъл, а и за ходещо дете са малко непрактични

# 394
  • Варна
Момичета имам малко странен въпрос. Кога започвате да пазарувате? В 5 месец съм почти и едвам се сдържам! Laughing Всички по-възрастни хора така ме критикуват по тази тема. Rolling Eyes

# 395
Аз гледах разни неща от седмия месец нататък. Майка ми, обаче, беше накупила дрехи и шишета от петия още (пътуваха до Щатите и се възползва).

# 396

А на коя марка използва? За новородено, проблем ли е, ако са по-дълги?

# 397
Важно е да са за съответните килограми, иначе може да са опасни. Също дебелината да е съобразена със сезона.

# 398
Чувалчетата са перфектно решение за спокоен сън на мама. Бебето спи в такова, тодлъра също, иначе ще й дойде гениалната идея да прескача преградата на кошарата, та, удължавам си периода на спокойствие Wink
Редно е да са съобразени с възраст и сезон, според мен няма да в проблем да сложиш двумесечно в чувал 3-6м, но това е според мен.
За пазаруването, с първото започнах около 7-8-ми месец, а сега с второто дебнех промоциите, защото вече знам от какво ще имам, реално, нужда.

# 399
  • Телиш/Плевен
Момичета имам малко странен въпрос. Кога започвате да пазарувате? В 5 месец съм почти и едвам се сдържам! Laughing Всички по-възрастни хора така ме критикуват по тази тема. Rolling Eyes
Пазарувай тогава, когато имаш желание и се чувстваш готова за това, няма какво да слушаш другите. Аз лично пазарувах към осмия месец, защото преди това ми се струваше рано. Количката я купихме след раждането, защото исках да ѝ тече гаранцията от момента на ползване.

Ползвала съм чувалчета за сън с дъщеря ми, предимно зимата, но вече не си спомням нито марка, нито нищо. Тя много обичаше да спи в чувалче.

# 400
  • София
Аз от 5тия месец лека полека започнах да пазарувам. Сега е период на намаления изпадат доста изгодни неща особено дрешки.
 В H&M има добри попадения аз купих
 6 бр.бодита за 15лв. и комплектчета по 10лв.

# 401
Ние започнахме с покупките след като разбрахме пола на втората фетална морфология. Имахме време да обмислим какво ни трябва и какво не, да следим промоциите и да си подготвим всичко навреме, а не в последния момент. Не съжалявам, че постъпихме така, никой не ни е и упреквал.
За завиването и аз съм взела чувалче, но си мисля, че в първите седмици ще е по-добре с тънко одеалце, то няма да може да се отвива... Не знам, ще преценяме в движение като му дойде времето Simple Smile

# 402
Аз паьарувах от 5я месец нататък по разни намаления като видя. И тъй като постоянно някъде имаха промоции бях почти приключила с пазаруването в началото на 8я месец. Нищо не съм взимала накрая, тогава не ми беше и до пазаруване де, а и се случи така че родих по-рано.

# 403
Започнах пазаруването от към 25 г.с. нататък. Лека полека до началото на 9 м. имах всичко, беше изпрано, нагладено и подредено, а багажът за болницата стегнат.

# 404
  • Германия

А на коя марка използва? За новородено, проблем ли е, ако са по-дълги?

Аз бях купила на Alvi, но не знам дали ги има в БГ. Много са хубави и качествени, но доста скъпи. Но има и други марки разбира се

Ето такъв използвах аз - тънък, с ръкави: https://www.amazon.de/Alvi-Mäxchen-Schlafsack-Innensack-Gr& … 3;e/dp/B0048OZ52W

Понеже се роди февруари, я намятах с една пеленка понякога.
Явно правилния размер за чувалчета се пресмята така: дължината на бебето — дължината на главата + 10 см. Чувалчето според мен няма да е само по-дълго, но и по-широко, което може да се окаже непрактично или дори опасно.

Общи условия

Активация на акаунт