Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 333
  • 796
  •   1
Отговори
# 540
Идеята АМ да се разтваря в средно топла вода (50 градуса) е да се убият бактериите, които са в сухата смес. Иначе в студена се разтваря доста добре.
Термос ползвам само навън, колкото и да пише, че пластмасата е без BPA, не ми харсва горещата вода да е в постоянен досег с пластмасата. Имам кутийки за дози АМ.
АМ след приготвяне може да се съхранява на стайна температура/в термобокс/ до 1 час. Може в хладилник/хладилна чанта/ до 12 часа, но това не го препоръчват за ежедневно ползване, а само в определени ситуации - пътуване и т.н.
Иначе млякото, от което се е хранило бебето, независимо дали е кърма или формула, ако остане, трябва да се изхвърли. В него е попаднала слюнка и се развиват бактерии.

# 541
Остане ли неизпито АМ повече от 30-40 мл го прибирам в хладилника веднага и до 12 часа го давам да го изпие. Не помня къде, но четох, че до 12 часа може, във фб групата също сме го обсъждали преди, за кърмата също.
Сега ме хвърлихте в размисъл. Рядко се случва, но все пак се случва и съм давала такова АМ.

# 542
Жанче, не знам аз и за кърма знам че не може, а пък за АМ съвсем. Още в болницата като не ги знаех тия неща една акушерка ми се накара. Бяха донесли добавка, но аз не я ползвах, после след 2 часа носят нова и аз викам аз си имам. Та тогава ме светнаха, че не мога да ползвам същата. После в къщи четох вече, че неизпита кърма мога да оставя на стайна температура и да дам максимум до час, същото важи и за АМ, но нито едно от двете, веднъж употребено, не се прибира в хладилник за повторно. 

# 543
На стайна Т не повече от два часа, но прибрани в хладилник...няма значение, минало-свършено. Каквото е. Simple Smile

# 544
На опаковката на АМ пише, проверете.

# 545
Погледнах кутията, пише, че не се дава. Егати, много ме е яд. Sad Те хората са си го написали, аз чета и вярвам на глупости.

# 546
  • София
Добре де в такъв случай на мен в родилното вечер ми носеха готова добавка за през нощта, която съм давала след 3,4 часа. Simple Smile
Кърмата Жанче знаеш по няколко часа на топло върху терариума Simple Smile
И с двете деца съм държала кърма по няколко часа на стайна температура. Не са им се напукали петите като гледам Grinning

# 547
Жана, не се шашкай. Най-вероятно нищо му е нямало. Освен това през дупката на биберона точно колко слюнка ще влезе вътре в млякото, за да започнат да се развиват бактерии. А и бебешкта слюнка колко бактерии съдържа. Хубаво е да се спазват препоръките на кутиите и бурканчетата, ама май са силно преувеличени. В момента допивам едно АМ Аптамил от ноември/декември, като си слагам по лъжичка с кафето. Да казвам ли, че не си е променило грам вкуса, въпреки че са минали доста повече от указаните 3 седмици. За 6-7 месеца все нещо да му беше станало, ми то сухо мляко, като сухо мляко.

# 548
Миднайт, Попи, благодаря ви. Поолекна ми като ви прочетох, направо ми стана кофти с това АМ, честно.

# 549
Аз пък бях чела, че приготвено, но непито може да стои 12 часа в хладилника. Така примерно може да си приготвиш за цял ден формулата. И това ли не е ОК.

Не ми се е налагало - кърмя, от любопитство питам.

# 550
  • Бургас
не е ок, ама ако си го правила до сега не е болка за умиране. След като видях детето на годинка да олизва маратонките на баща си , всичко в мен се пречупи и започнах да гледам някак по-спокойно на нещата.

# 551
Момичета Simple Smile Някой знае ли дали в България изобщо има гащеризони/ пижами с вградени ръкавички с прихлупване (foldover) ? Бяхме купили няколко такива от Англия, и в момента в общи линии й обличаме само тях 😀 Много се драска с ръчички, а не смея/не ми дават да й изрежа ноктите още.. Ръкавички отделни не търпи, сваля си ги. Просто не съм виждала тук такива, но ако има някъде - да знам, ако не да поръчам от Англия още? 🤔

# 552
Защо не й изрежеш ноктите?
Не виждам проблем. Аз на моето дете рано рано ги изрязах, защото имаше дълги нокти Flushed а е мъж, не можех да го оставя така.

# 553
Celeste, кой не ти дава да изрежеш ноктите? Да не е някоя баба по чието време не е имало бебешки ножички? Преди да родя бях чела, че не е хубаво да се слагат ръкавички, защото ръцете са един от начините бебето да открива света около себе си.

# 554
Честно казано - искам, имам си и бебешка ножичка и пиличка, обаче онзи ден на домашното посещение на педиатърката тя ни каза да не ги пипаме, рано било още. На девет дена е малката, а мъжа ми много държи да слушаме докторите 😀
Не знам, вие кога ги подрязахте?

Общи условия

Активация на акаунт