Февруарчета усмивки раздават и на мама сърцето сгряват!

• 59 326
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние вчера се върнахме от път. Пътуването  беше към 2 ч., но спирахме за кратко на бензиностанции, за да я нахраня. Но в столчето много се изпотяваше. (Може да му сложиш една памучна пелена.) Два пътя я преобличах, защото беше мокра. За капак от снощи е болна и ми е притеснено.

# 91
В Бг също е забранено без кошче/столче

Предполагам,но лично с очите си видях как едно две годишно хлапе стоя в скута на майка си през целият път понеже не му харесвало да стои в столчето Open Mouth,та затова си мисля,че много хора го пренебрегват това.Тука ако го направиш ще си отнесеш солена глоба.

# 92
  • София
Предполагам,но лично с очите си видях как едно две годишно хлапе стоя в скута на майка си през целият път понеже не му харесвало да стои в столчето Open Mouth,та затова си мисля,че много хора го пренебрегват това.Тука ако го направиш ще си отнесеш солена глоба.

Глобата едно на ръка. Представи си рязко спиране на колата или някой да я удари било то и леко... Сигурността трябва да е на първо място.

# 93
  • София

То и тук има глоби (ако те хванат)

# 94
Чувала съм,че на 2-3 часа се прави почивка половин час.Но как или къде да се държи детето не ми е понятно.Но когато ходихме на ортопед той каза,че няма такова нещо.С аргумент че в утробата не седяли опънати бебетата,а свити.

# 95
Глобата е малкото зло, застрашаването на живота и здравето на детето е голямото. В страна, която е на първо място в Европа по брой жертви в катастрофи, не теябва да се прави компромис с безопасността. Големия ми син не понасяше да стои в бебешкото кошче в колата, ревеше през целия път без значение дали пътувахме 10 минути или 5 часа. Така изкарахме една година, докате не сложихме голямото столче и започна да гледа напред. Единствения път, в който не издържах и го извадих от столчето на светофара пред нас защото,нали, за 200 метра какво ще стане, един идиот мина точно пред нас на червено. От тогава бебето стои в седалката си докато не спрем. Сега вече е голям и знае, че в колата може да се вози само в неговата седалка и друга опция няма, без значение дали му харесва или не. За децата е важно да имат ясни правила и да знаят за какво могат да преговарят при определени обстоятелства и кои правила са закон. Всичко свързано с живота и здравето не подлежи на обсъждане.

# 96
И нашият много реве в колата. А в началото заспиваше веднага.
И в количката не му харесва и реве!
Как ще го разхождам, не знам. Не искам за сме затворени вечно.

Е той е аще малък и все ми е на гърдите, но задължително поне по 1 път на ден гледам да е на въздух.

# 97
  • София
Чувала съм,че на 2-3 часа се прави почивка половин час.Но как или къде да се държи детето не ми е понятно.Но когато ходихме на ортопед той каза,че няма такова нещо.С аргумент че в утробата не седяли опънати бебетата,а свити.
Свити са, ама плуват, а в кошницата тежестта му пада на гръбчето

# 98
  • Down Under
И нашият много реве в колата. А в началото заспиваше веднага.
И в количката не му харесва и реве!
Как ще го разхождам, не знам. Не искам за сме затворени вечно.
И ние сме така, сама с него никъде не мога да отида с колата. Толкова плаче все едно криза получава, а когато съм до него на задната седалка стои не гъква. С количката е същата драма, излизаме само преди сън и все се носим по улиците. Много неприятно, не съм очаквала такова нещо 😕

# 99
Така е, 4-тия месец го дават най-труден от към спане. Всички се оплакват.
Ох, поуспокоих се така като го каза и ти.Вчера сме се приспивали 1 час и накрая заспа в раницата..., а преди заспиваше просто така докато си зяпа щорите....дано да продължи само няколко седмици,  че вече заапивам права.
И моята хубавица сама се приспиваше, но то два дни е нетърпима, някой трябва да я дундурка и така заспива
Някой дава ли обяснение на какво се дължи това? И ние сме с дундуркане, плюс че се дърпа и реве и заспиването отнема по 20- 30 мин, а понякога цял час. Най-зле е среднощното будене. Вие оставяте ли понякога бебето да плаче? Аз до сега никога , но ако ще е така цял месец ….
Не вярвам да е от недоспиване.. нощем й се събират 12ч. и през деня спи поне още 2- 3...

# 100
Момичета четох доволно и открих статия за съня през 4тия месец, която добре обяснява нещата за съжаление е на английски
https://www.babysleepsite.com/how-we-sleep/4-month-old-sleep-reg … cwlRoCea0QAvD_BwE
А ето и една на български
http://www.puls.bg/health/baby/news_23933.html
Насявам се да са ви полезни Grinning

# 101
 Горди, аз винаги седя отзад при него, защото се захласва в реването и забравя да диша, та е страшно. Но присъствието ми не го успокоява Sad
Аз си представях, че ще си седя в парка и ще си препрочета библиотеката - да, ама не.

# 102
  • Велико Търново
Писах и в групата за БЗВ, но пиша и тук с молба за съвет и мнение - бебето ми е на почти 3 месеца и отказва да се храни от няколко дни. Щом започне да яде, започва и да плаче и изяжда малко и спира. Четох предишни теми, но там мненията са че това са колики, а според мен категорично не се дължи на колики това състояние - не се свива, не плаче по друго време освен когато се храни.
Вчера  покашляше леко, съвсем леко и днес това вече отшумя ( възможно е и аз да съм го гледала под лупа) . Няма температура, ака по 2/3 пъти на ден. Има и хранения от по 130гр, т.е. изяжда цялото количество АМ което му направя, но това е само на две от храненията. Общо сумарно за деня изяжда около 500 мл но с много рев, повръща след хранене понякога по малко, понякога повече ( явно че съм ги хранила против волята му когато е повече) а има и случаи когато не връща. На  какво мислите че може да се дължи това състояние?

# 103
И ние от както направи 3 месеца започна да се храни по малко на кутията пише 150, а той изяжда по 90 мл преди си изяждаше по 120 и не повръщаше сега започна да повръща след всяко хранене . Изяжда около 600 мл на ден. А за плаченето повреме нахранене мисля, че ще отшуми. При нас поне беше така за около 3/4 дена отшумя и пак започна да си се храни нормално без рев Simple Smile

# 104
Да не би да му е горещо и за това да се дърпа ? Пробва ли с биберон с по- голяма дупка за 3+ месеца?

Общи условия

Активация на акаунт