Февруарчета усмивки раздават и на мама сърцето сгряват!

• 59 377
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Горди, това със заспиването е интересно. Колко време ти отне докато заспи?

Напрано ми изглежда невъзможно при нас, но бих пробвала.

# 151
Момичета, да ви се оплача! Днес бяхме на контрола. Малкият на 10.05 стана на три месеца. И се оказа, че този месец е качил само 400гр!!! Много се разстроих, защото кърменията ни продължават около час. Яде по седем пъти на ден. Нощем не се буди по 6-7часа. И си мисля, че не гладува... но толкова малко е качил... много съм разочарована от моето кърмене...сега се чудя дали да не почна да го будя да яде пак нощем.а сам си направи той този режим. Има ли други бебчета, които толкова малко са наддали. Той е много активен и през деня постоянно мята ръце, крака. Още не се обръща сам, по корем го слагам два-три пъти на ден за няколко минутки

# 152
А  на ръст как е?
Педиатърката какво казва?

# 153
Нощните кърмения са важни за стимулиране на лактацията, но щом бебчето само си е направило такава пауза, може би наистина няма нужда. Все си мисля че на тази възраст гладно бебе няма как да спи спокойно и ще показва някакви признаци на глад. По мои няблюдения третия месец започват вече да намаляват темпа на качване на тегло, стават по-активни, движат се повече, изразходват енергия. Нещо което можеш да направиш е да се свържеш с консултант по кърменето от ЛЛЛ, да видиш дали ще ти препоръчат нещо да промениш в режима. Като цяло ако бебето е жизнено, спокойно след кърмене и има достатъчно напишкани памперси, не би теябвало да има проблем. А колко му е общото тегло?

# 154
Лекарката каза да не се притеснявам, но другия месец пак ако толкова малко качи, тогава ще мислим. На ръст този месец е един сантиметър. Миналия месец беше 5см. Вече е 59см и 4900. Първият месец беше качил едва 120гр заради двете влизания в болницата и антибиотиците. После втория месец 800гр и сега това. Общо 4900. Малко сме под нормата. Но той е много жив, игрив, не реве от глад. Пред деня се кърмим на два-три часа. Не знам. Определено ще се свържа с консултант. Кърма имам. Вечер в три се събуждам, за да изцеждам точно с цел да поддържам лащтацията. Когато реша след къремене да му дам и изцедено ей така да видя дали е гладен, може още много да изяде и после всичкото го повръщя. Няма мярка да спре. Така че и това не ми помага ако реша да дохранвам с изцедено...

# 155
  • Down Under
Горди, това със заспиването е интересно. Колко време ти отне докато заспи?
Напрано ми изглежда невъзможно при нас, но бих пробвала.
Бързо става, това с галенето от челото към очичките с длан го кара да ги затвори, оказа се голям трик и дори само така заспива за 5-6мин. Казаха ми, че бебе на неговата възраст, трябва да има будна пауза към 1.3-1.4ч и аз вече го слагам да спи на всеки два часа. Спи за по 30-40мин, така вечер избягвам преумората и след последното шише в 21ч заспива почти сам и в кошарата си. Сестрата ми каза да се свържа с тази група за слийп трейнинг и те ще ми помогнат да удължим дневното спане, сега е само един цикъл 30мин, а трябва да са поне два. Има различни техники, които могат да се приложат, но трябва да се прочете.

# 156
Горди, ще опитам, да видим малкият дивак ще се повлияе ли.

CharlotteN,  ох, колко добре ти разбирам тревогите. Аз все се притеснявам дали не е гладен, въпреки че е много активен, весел, и нощноо време сам си прави паузи от 7-8-9 часа /до скоро максимум 3-4 ч.
Детето ми се роди 4 кг. 51см., изписаха ни 3700. На 3 месеца е +13 см. И + 2 кг.

# 157
Тази вечер пробвах метод на gordi зс приспиване в леглото и имах успех! Отне ми малко повече време, около 10-15 минути, но се рсзмин само с мрънкане и дори не успя да се разплаче, което обикновено се случва като не го приспивам на гърда. Бебо се съпротивлява доста, от един момент нататък започна да се унася за малко и като усети, че заспива, започваше да рита с краката само и само да не заспи. Борбата беше безмилостно жестока, накрая го довърших с тупането по дупето и се предаде. Надявам се да не е изолиран случай, ще пробвам пак утре.

Ние се борим пак с млечница, за втори път в рамките на две седмици. Миналата седмица мазах с един гел и уж изчезна, днес пак забелязах бели петънца от вътрешната страна на устничката. Някой с опит или съвети?

# 158
  • София
Вода даваш ли след хранене?

# 159
Направо ви завиждам че бебетата ви си спят в леглото,нашето е м/у нас има рефлукс и се дави 😔 на някоя от вас имате ли този проблем.  Така се надявам скоро да отшуми. За заспиване само на ръце чакам да оригне и поне 20мин в право положение заради рефлукса, все още доста често хълца и пак е на ръце че да не върне .. през деня дремва за 10мин най много 30мин и е кокоряк. Нощно време пауза от 4-5ч И това е. От къде я вади тая енергия незнам.

# 160
И моето бебе спинка при нас., четох че не е посходящо да се възпитаваме в навици за сън заради цялото объркване в съня което имаме...но след 4ти месец ще пробвам..иначе това с галенето на челцето мъжът ми го откри случайно и отдавна го практикуваме,но как го комбинирате с тупане по дупето? Моето бебе  спи по гръб,

# 161
  • Велико Търново
За спането няма да се включвам с мнение понеже малкият шеф удома си заспива самичък и досега съм го приспивала само няколко пъти докато имаше колики първите дни.
Относно рефлукса - от около седмица го наблюдавам при него и не е на всяко хранене но си връща мляко. От раждането до преди една седмица беше повръщал общо 3 пъти, но откакто смених бибероните с друга форма + бронхита започна и рефлукс. Върнах се обратно към предишната марка биберони и сравнително се нормализира ситуацията, надявам се като отмине и пустия бронхит съвсем да изчезне повръщането, а ако започне да хапва и малко повече ще съм най-доволна Simple Smile към момента общо на ден му се събира около 600мл ам, от което връща едни поне 10%, изобщо не знам дали ще е качил нещо този месец, но ми стига че се радва и усмихва постоянно Simple Smile

# 162
И нашето спи по гръб,но утре ще пробвам галенето по челото.
През денят си спи в количката по два,три пъти,но вечер заспива на ръце.По едно време му отнемаше много време,но в последно време макс половин час и е готов.От месец сигурно не беше ставал нощно време до сряда.Тогава стана към 4:30,но яде и пак заспа.Заспива вечер между 10:30-11:30 и сутрин става между 8:00-10:00ч.До сега само веднъж спа при нас,защото заспах преди него.Беше още първият месец.
Млечицата я преборихме с Фунгостатин.Не капех,както пишеше по цял капкомер,а половин.По четири пъти на ден за 5-7дни не помня точно.Имаше малко след като спрях,но изчезна.
Осцилокопцинум давах,когато имаше хрема миналият месец.По едно цяло сутрин и вечер за три дни.
Мажем го иначе с олиото на Себамед.Реших и лосиона да взема,защото много се сгря времето,но е рано за него.Още е много суха кожата на бебето и не го хидратира достатъчно.

# 163
  • Down Under
И ние спим по гръб, тупането по дупето става като леко повдигнеш таза настрани и после като си отдръпнеш ръката той се връща в нормално положение.
Моите познати борят рефлукса със специално по гъсто АМ или сгъстител, който се добадя към нормалното мляко. Бебетата спят в кошарите като повдигат матрака с каквото могат, за да стоят по изправени

# 164
  • София
Моето бебе заспива много трудно. Сама е изключено да заспи особено вечерно време. Кърмя я, баща я гушка после. Общо взето започваме е 20'00 и към 22.30 заспива. После се буди към 1'30 (не всеки ден), ,задължително в 3.30, после в 5'30 и  сънят приключва. После към 8'00 дремва за 40 мин. През деня има още едно спане  към 40 мин.

За рефлукса - има го и е много мъчително. Постоянно връща мляко, хълца. Дори и 1 ч. да я държа след хранене пак връща. Повдигнала съм матрака, но ефект не виждам. Особено сега когато започна да се движи повече.

За млечницата - може с марля натопена във вода и сода да се опита да се изтрие езичето. Два курса на лечение с Нистатин правих напразно.

И аз чакам вирусът да мине и да започне по-добре да се храни. Имам чувството, че този 3-ти месец ще качи не повече от 1/2 кг., а даже и по малко.

Общи условия

Активация на акаунт