Януарски Мами 2019

• 53 944
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами, на някоя от вас,налагало ли се е да й вливат Октагам? Имам един спомтанен аборт 2015 г., а миналата година кухо яйце. Сега според доктора било добре да се направи такава вливка. А НК клетките са ми ОК. Някой има ли мнение?
Да хубаво е ,нищо че НК клетките са ок.А антифосфолипидните как са?Мои познати и без аборт им го дават.
.

Shannel, а дали има странични ефекти
Сега я питах никакви.На 40 дни и правят вливки.

# 646
  • Sofia
Аз се обърках съвсем, защото смятах, че БХС е кръвно изследване, на което се носи снимка от най-обикновен ехографски преглед, а т.нар. ранна фетална прави ехографски измервания на различни неща. Може би съм подведена от това, че от всичко, което прочетох се казва, че ранната фетална е поне 20-30мин. ехографски преглед при лекар, който е различен от лекаря, който води ЖК, освен ако той не прави и фетални морфологии.
Освен това гледам цени около 120лв., а не вярвам това да е само за БХС.

120 лева включва това оглеждане на ехограф, за което говориш + взимане на кръв. Така че няма такова нещо като ранна фетална. На този преглед се гледат 3 неща - носни костици, нухална гънка и размери. Тези показатели, заедно с показателите от кръвта, се изчислява комбиниран риск за най-честите малформации.
Фетална морфология е единствено изследването между 18 и 22 седмица, защото тогава чак реално има морфология - т.е органи, които да се видят ( бъбреци, мозък, сърце, стомах...)

# 647
Здравейте мами, на някоя от вас,налагало ли се е да й вливат Октагам? Имам един спомтанен аборт 2015 г., а миналата година кухо яйце. Сега според доктора било добре да се направи такава вливка. А НК клетките са ми ОК. Някой има ли мнение?
Да хубаво е ,нищо че НК клетките са ок.А антифосфолипидните как са?Мои познати и без аборт им го дават.
.

Shannel, а дали има странични ефекти
Сега я питах никакви.На 40 дни и правят вливки.
Много благодаря за информацията Heart . В понеделник ще ходя и на мен да ми направят вливката.

# 648
  • Пловдив
Шанел неможах да видя стойностите ама неми се вярваше като прочетох 4,5

Дамии влизам в 10 седмица и от няколко дена нито ми се гади нито ми е лошо ама умора усещам след разходка и гърдите корема подути .. в сряда бях на лекар каза че всичко е наред ама нали съм си паника ..

# 649
Аз се обърках съвсем, защото смятах, че БХС е кръвно изследване, на което се носи снимка от най-обикновен ехографски преглед, а т.нар. ранна фетална прави ехографски измервания на различни неща. Може би съм подведена от това, че от всичко, което прочетох се казва, че ранната фетална е поне 20-30мин. ехографски преглед при лекар, който е различен от лекаря, който води ЖК, освен ако той не прави и фетални морфологии.
Освен това гледам цени около 120лв., а не вярвам това да е само за БХС.

120 лева включва това оглеждане на ехограф, за което говориш + взимане на кръв. Така че няма такова нещо като ранна фетална. На този преглед се гледат 3 неща - носни костици, нухална гънка и размери. Тези показатели, заедно с показателите от кръвта, се изчислява комбиниран риск за най-честите малформации.
Фетална морфология е единствено изследването между 18 и 22 седмица, защото тогава чак реално има морфология - т.е органи, които да се видят ( бъбреци, мозък, сърце, стомах...)

в грешка си, това е ранна фетална, като явно там, където ходиш са решили те да взимат и носят кръвта за изследване, иначе БХС е само статистическо изследване, за което взимат кръв и трябват определени ехографски измервания. Има 3 ФМ ето линк, където всичко е описано подробно https://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task … 45&Itemid=100

# 650
След яко прекаляване с кафета и моето ТСХ от 2.3 беше скочило на 4+ за месец. Рязко се ограничих до 1 кафе дневно, започнах Еутирокс 25 и следващия месец беше под 2. Така че е възможно рязкото качване/сваляне. Сега съм си заровила главата в пясъка и скоро не съм изследвала стойности, често забравям да си пия хапчето, но почти не пия кафе и се надявам ТСХ да ми е в норма. Малко ме наплашихте, обаче, още в понеделник ще пусна изследвания.
Иначе се оплаквам от повръщане. При тая бременност почна по-късно, но пък има дни, в които ако не повърна поне 2 пъти ми е толкова лошо, че не мога да стана от леглото. А нямам вече сили за „упражнението” над тоалетната чиния.

# 651
Здравейте! Реших да се включа при вас, след като прочетох темата. В 11г.с. и 6 д. съм. Тази седмица правих БХС и бях на 4д при лекаря, който ми води ЖК. Питах го това фетална морфология ли се води, а той ми отговори че ФМ се прави в 20 седмица. Както и да е...общо взето на самия преглед измери нещАта,  които го интересуват, но за мен и таткото беше много вълнуващо понеже за пръв път видяхме бебето си малко по- ясно. Докторът даже направи предположение за пол, но каза че ме може да потвърди със сигурност. После ми вземаха кръв, задават ти малко общо въпроси, трябва да подпишеш една декларация и това е...до седмица трябва да се получат резултатите- онлайн. Успех и стискам палци всички да се радват на здравите си бебчета скоро!

# 652
Това, което наричат сега  ранна фетална, преди 7 години  се правеше стандартно към БХС. 
БХС се заплащаше тогава , а УЗИто, необходимо, за да се посочат стойностите на костица, гънка и др. ,  никой не го  наричаше ранна ФМ и двете заедно струваха средно 80-100 лв.  Тогава имаше БХС, ФМ  и късна ФМ, пожелателна фетална ехокардиография и доплер, всички със заплащане.
Реално БХС, независимо къде го правиш, се изпращаше все в Националната генетична лаборатория в Майчин дом - единствено там имаха база данни, а това е статистическо изследване, и предполагам, че още е така.
И аз малко бях изумена да науча колко много изследвания има вече, но си се оказа същото като старото.
По повод безплатния БХС - нямам това време да се занимавам с разнасяне по болници, предпочитам да си платя и да си видя резултата.  Ще си го направя и аз при лекаря , който (ще) ми води ЖК - следващата седмица, ще съм 11г.с. и 6д.  После в 20-та  за ФМ ще отида в Св. Петка, където ме следиха миналия път и съм много доволна.

# 653
Вземате ли нещо за киселини? Имала съм единствено в 9- ия месец. Сега ме започна отначалото. Много неприятно Triumph

# 654
  • Sofia
Вземате ли нещо за киселини? Имала съм единствено в 9- ия месец. Сега ме започна отначалото. Много неприятно Triumph
Талцид е позволено по време на бременност. При мен понякога намалява гаденето..

# 655
Здравейте!
Започнахте ли да използвате кремове за стрии, целулит, бюст?
За сега използвам само бебешко олио.
От тийн годините си имам стрии, така че предполагам и сега ще си имам.
Точно се бях отървала малко от целулита, но спрях да използвам антицелулитния гел и сега пак ми се появи ..

# 656
Аз си поръчах едно олио за бременни на Алтея от зоя.бг и утре ще ида да си го взема от куриера. Мисля да почвам от сега, че докато се усетя ще е късно. Ще търся и нещо био за целулит. Преди време много добре ми действаше масаж под душа с утайка от кафе. Но сега не знам дали е подходящо заради кофеина....

# 657
Моето пристигна .Утре отивам да го взема и почвам ,че страшно ми изсъхна кожата въпреки ,че я мажа с кокосово масло.

# 658
Аз започнах Мустела. Доволна съм.

# 659
Момичета вие пускахте ли вече TSH .Никога съм нямала проблеми винаги е бил ок ,днес пуснах излезе 4,59 -което е високо знам че трябва да е до 2,5 първия триместър.
Аз пуснах и излезе 0,1, което е ниско. Днес съм на лекар и ще видя какво ще каже. Една позната ендокриноложка ми каза, че е ок. И че щом не е завишен, няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт