Януарски Мами 2019

• 53 946
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Не е кой знае какво натоварването с глюкоза.Рано сутринта,на гладно отиваш,дават ти гадното сокче,леко може да ти се доповръща,тъй като е отвратително сладко,седиш и чакаш да мине времето,май около час беше и после мисля вземаха кръв...по спомен това беше.БХС съм записала за 11 седмица,а ранна ФМ за 12 г.с.Надявам се всичко е наред,лека бременност на всички

# 631
  • Sofia
Не е кой знае какво натоварването с глюкоза.Рано сутринта,на гладно отиваш,дават ти гадното сокче,леко може да ти се доповръща,тъй като е отвратително сладко,седиш и чакаш да мине времето,май около час беше и после мисля вземаха кръв...по спомен това беше.БХС съм записала за 11 седмица,а ранна ФМ за 12 г.с.Надявам се всичко е наред,лека бременност на всички
Няма логика бхс и "ранна" фетална да са в две различни седмици от бременността. Трябва да се направят в един ден, защото изследването е общо. Прави се ехограф и веднага след това се взима кръв - резултата е комбинация между едните и другите показатели 🙄

# 632
Да. До два дни след ехото или ФМ.

# 633
Няма логика бхс и "ранна" фетална да са в две различни седмици от бременността. Трябва да се направят в един ден, защото изследването е общо. Прави се ехограф и веднага след това се взима кръв - резултата е комбинация между едните и другите показатели 🙄
Точно така беше при мен и при предишната бременност, и сега. Отидох на 11 гестационни и 5 дни.

# 634
Явно от толкова четене чо форумите човек изпушва накрая.Не знам защо останах с впечатления,че са си две индивидуални изследвания,независещи едно от друго.БХС ще го правя в Германия,където съм в момента и в такъв случай тази фм,която сама реших да направя в БГ излишна ли ми е?Простете невежеството ми!

# 635
  • Sofia
Явно от толкова четене чо форумите човек изпушва накрая.Не знам защо останах с впечатления,че са си две индивидуални изследвания,независещи едно от друго.БХС ще го правя в Германия,където съм в момента и в такъв случай тази фм,която сама реших да направя в БГ излишна ли ми е?Простете невежеството ми!

Излишна е. В Германия най-вероятно ще направят ехограф преди взимането на кръв. Тук ще искат същото.

# 636

Защо да е излишна? Предполалагам,че са огледали органите на бебето и знаеш,че всичко е наред.
Аз правих две ФМ,първата при специалист по ФМ,защото още не бях се записала на ЖК.При първата доктора гледа бебето 40мин,а при втората,при доктора ми по ЖК, 2 мин...Първата определено ми даде нужното спокойствие.

# 637
Правят ехографа,вземат си замерванията там,вземат кръв,пращат ги,където трябва и след няколко дни резултата от БХС-то е готов,всичко на едно място го правим,в един ден.А ранната фм,която срещам из сума ти сайтове на разни специалисти по фм,реших да я направя с цел успокоение,да видим дали беб е ок,но виж тук явно нещо не съм доразбрала...

# 638
  • Sofia
Май не става съвсем ясно. БХС е равносилно на "ранна фетална". Ако ще прави бхс, няма нужда от още един преглед и кръв след една седмица.

# 639
Днес повторих изследването в друга лаборатория и пуснах антителата.Смятам да отидавЛината и да вдигна патардия ,защото преди трансфера ми беше 2 и сега ето резултата.[/img]

# 640
Аз се обърках съвсем, защото смятах, че БХС е кръвно изследване, на което се носи снимка от най-обикновен ехографски преглед, а т.нар. ранна фетална прави ехографски измервания на различни неща. Може би съм подведена от това, че от всичко, което прочетох се казва, че ранната фетална е поне 20-30мин. ехографски преглед при лекар, който е различен от лекаря, който води ЖК, освен ако той не прави и фетални морфологии.
Освен това гледам цени около 120лв., а не вярвам това да е само за БХС.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 15:15 от Applegarden

# 641
Здравейте мами, на някоя от вас,налагало ли се е да й вливат Октагам? Имам един спомтанен аборт 2015 г., а миналата година кухо яйце. Сега според доктора било добре да се направи такава вливка. А НК клетките са ми ОК. Някой има ли мнение?

# 642
Аз се обърках съвсем, защото смятах, че БХС е кръвно изследване, на което се носи снимка от най-обикновен ехографски преглед, а т.нар. ранна фетална прави ехографски измервания на различни неща. Може би съм подведена от това, че от всичко, което прочетох се казва, че ранната фетална е поне 20-30мин. ехографски преглед при лекар, който е различен от лекаря, който води ЖК.
правилно смяташ, най-добрият вариант е да се направи 1вата ранна ФМ и след това след обстойния преглед при нея, да се отиде на БХС (който е само кръвно изследване, но за него ти трябват някои ехографски измервания)
ФМ са три през целия период на бременността и е добре да се направят и трите

# 643
Здравейте мами, на някоя от вас,налагало ли се е да й вливат Октагам? Имам един спомтанен аборт 2015 г., а миналата година кухо яйце. Сега според доктора било добре да се направи такава вливка. А НК клетките са ми ОК. Някой има ли мнение?
Да хубаво е ,нищо че НК клетките са ок.А антифосфолипидните как са?Мои познати и без аборт им го дават.

# 644
Да хубаво е ,нищо че НК клетките са ок.А антифосфолипидните как са?Мои познати и без аборт им го дават.
.

Shannel, а дали има странични ефекти

Общи условия

Активация на акаунт