Януарски Мами 2019

• 53 954
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Shanel,аз изследвах TSH преди месец,беше ми спаднал дори от 1.23 преди трансфера до 0.9. АГ каза,че е малко нисък и ще го проследяваме,иначе аз очаквах да се е повишил.

# 616
Винаги ми е бил 2 .Утре ще пусна в друга лаборатория и ако пак е така ще се пие Л-тироксин.За небременни е ок,но за бременни е високо доста.

# 617
shannel, и за бременни и за небременни е високо. Съветвам те да си запишеш час за ендокринолог възможно по-скоро. Аз съм с хашимото и хипотериодизъм и имам опит с това. Можеш да си пуснеш и Т3, Т4, ТАТ и МАТ, за да има повече инфрмация лекаря като ти назначава лечение. По принцип е нормално да се повиши TSH при бременност и затова е добре да се следи регулярно.
Казват, че д-р Начев от Майчин дом е много добър специалист и следи бременни. Аз съм ходила няколко пъти при него, но той говори много бързо и няма много време за обяснения. Затова мисля да пробвам и при д-р Катя Тодорова, която също много хвалят. Не знам обаче дали не се чака за час при нея повечко.
При всички случаи е добре да не отлагаш и по-скоро да започнеш хормон, но разбира се по предписание от лекар, като дозата се регулира при нужда.

# 618
Преди два месеца беше 2 и на ехограф са ме гледали всичко беше 6 точки ?

# 619
Не съм пускала аз. Ама ще взема да пусна утре или в понеделник.

# 620
Жените, които си имат проблеми по принцип си знаят и си следят TSH всеки месец, защото може много бързо да се промени. За жалост не винаги гинеколозите искат това изследване и много жени не знаят, че е добре да го направят. А то е доста важно, особено в първите месеци, защото бебето си няма своя щитовидна жлеза, която да произвежда хормона и зависи от нашата, а когато нашата не работи добре, може да се появят проблеми в развитието му. Но не се шашкайте сега ненужно, просто е хубаво да се вземат мерки на време и всичко ще бъде наред. Като се следят нещата, обикновено всичко си върви нормално.

# 621
И аз да се запиша в темичката, 8 г.с. съм. Първа бременност ми е. Нямам кой знае какви оплаквания-киселини, умора, но нищо кой знае какво.
Леко бременеене на всички! Heart

# 622
  • Sofia
Момичета вие пускахте ли вече TSH .Никога съм нямала проблеми винаги е бил ок ,днес пуснах излезе 4,59 -което е високо знам че трябва да е до 2,5 първия триместър.
Аз пуснах на своя глава. Беше 2. Знам, че не е добре да е високо и най-вероятно ще ти изпишат л тироксин.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 18:51 от janin4eto_87

# 623
И аз съм за посещение при ендокринолог веднага след забременяването. Л-тироксин приемам доста преди да забременея, ендокриноложката ми следи TSH на 3 месеца. За втори път го изследвам от както съм бременна, последно беше 0,9 в началото на този месец и не се налага смяна на дозата. Следващото изследване ще бъде в началото на август.
Момичета, как сте с кръвната захар? Моята беше 4,7 след като забременях, ендокриноложката каза, че е добре, но ще я следим и в 24 седмица ще правя изследването за инсулинова резистентност.

# 624
И моята кръвна захар е добра, но и на мен ще ми правят натоварване с глюкоза, предполагам за това изследване имаш пред вид, VandG. Досега не са ми го правили и не знам какво да очаквам. На теория знам как се провежда, но съм чувала, че е натоварващо за организма. Някоя от вас да го правила, за да разкаже?

# 625
Здравейте на всички! Мога ли да попитам кога се прави първата фетална морфология? Гинекологът ми иска да направя само БХС и твърди, че фетална се прави чак след 15-16 г.с., а четох, че ранната се прави 11-13 гестационна седмица. Благодаря предварително. Simple Smile

# 626
  • Sofia
Здравейте на всички! Мога ли да попитам кога се прави първата фетална морфология? Гинекологът ми иска да направя само БХС и твърди, че фетална се прави чак след 15-16 г.с., а четох, че ранната се прави 11-13 гестационна седмица. Благодаря предварително. Simple Smile
Прав е докторът. Първото е скрининг, просто включва и преглед с ехограф. Морфологията е само една и се прави между 18 и 22 седмица Simple Smile

# 627
  • София
Аз съм правила 3,първата ранна е от 11 до 14гс,втората е от 18до 23 гс,третата е от 28 до 32 май не съм сигурна .

# 628
Три са морфологиите. 11- 13, 18-23 и последната е супер пожелателна в края на бременността.

# 629
И моят лекар днес  ми даде списък със задължителните изследвания в първия триместър. THS е задължително според него, без значение дали е имало проблем преди.

Общи условия

Активация на акаунт