Априлски бебета 2018

• 56 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, парацетамакса съвместим ли е с кърмене, че съм с адски зъбобол и полудявам вече.
За парацетамакса не мога да кажа, но знам че помага няколко капки ракия в ухото, от която страна те боли зъба. Lady_mel, как са пъпчиците на бебчо, поизчезват ли?
Не, увеличават се,  сега забелязах, че има вече няколко по вратлето. Звънях на педиатърката преди 2 дни, каза да не ги третирам с нищо, най-много с отвара от лайка да ги промивам. Не знам дали да чакам до консултацията на 22ри Sad
На нас за пишлето, педиатърката каза,че понататък ще каже и ние нищо не правим засега.
Дано скоро изчезнат, нашите се задържаха 10-тина дни, вече ги няма. Щом лекарката е казала така, следвай съветите.

# 91
При моя мъник пъпките още си ги има, вече 10- на дни сигурно станаха. Мисля, че е бебешко акне, но днес ще питам и педиатърката.

# 92
Педиатърът каза да не забелваме.
Не включвам климатик за охлаждане. Такава е стайната температура, дори през летните жеги го пускаме много рядко, като се има предвид, че не издържам на жега.
С къс ръкав не смея още да го облека.

# 93
  • Русе, България
И аз мислех да ви питам за обличането, но в друга насока. Когато планирате разходка навън, в кой момент преобувате памперса и обличате дрешки за разходка? Защото за мен, едно от условията да излезем навън, е бебето да е хапнало добре. Обикновено го преобувам/преобличам преди ядене, тъй като след това шансът да върне мляко е голям, а това ще го раздразни и почти със сигурност ще го разхълца. За навън пък винаги слагам някаква допълнителна дрешка, не се престрашавам само с гащеризонче или ританки и блузка, както си стои у дома, да го изкарвам. А ако го облека за излизане, а оставя храненето за после, ще му е некомфортно с повечето дрехи, а и (поне при нас) храненето отнема минимум 40 минути и от тази гледна точка може да се претопли. У дома температурата рядко пада под 28 градуса, не знам как постигате стойности около 21-22.
Оф, един омагьосан кръг от дрехи и памперси. Stuck Out Tongue Closed Eyes Това да са ни проблемите, де!

Вчера на разходката ни плисна един хубав дъжд. Него успях да го опазя съвсем сух, само аз се поизмокрих.

А днес го водих при личната лекарка, за да го изтегли. На 18 дни е точно 1 кг нагоре от рожденото тегло. Доволна съм, тя също. Поне притеснението, яде ли достатъчно, отпада засега.

# 94
Здравейте, аз я преобличам след ядене.
Имам въпрос как храните бебета навън. В събота се налага да заведа каката на логопед с бебето, точно по времето когато тя яде. Чудя се как да се справя

# 95
  • София
Малиш, аз лично се изцеждам с помпата и като ще излизаме взимам шише. Иначе много се раздразнява като е гладен и дори залъгалката не помага... Аз също бих искала да попитам, относно оригването след ядене - успявате ли всеки път? При мен почти винаги е неуспешно, опитвам се да го поставя с главичката върху рамото ми, но в момента в който застане там почти винаги връща. А когато не го оригвам заспива на гърдата (или просто в скута ми) и не връща изобщо храна. Не знам кой е по-добрия вариант ...

# 96
Относно оригването - с голямото ми дете опитът ми беше, че никога не оригваше, колкото и да я държах права, и почти никога не повръщаше. Сега, с малкия - винаги оригва, дори и да се наложи да го държа по 15 минути на рамото ми, иначе повръща в повечето случаи.

# 97
От една седмица имам цикъл който е доста обилен звънях на АГ  каза ми да пия витамин  C 3*3. Има ли някоя като мен  взех да се притеснявам вече Disappointed Relieved

# 98
Pyjamka, сигурна ли си, че не претопляш детето, това 28 градуса и облечено така ми се струва ужас. А тези дни, ако е било така облечено в топлите часове и жегите... леле. Моето ще полудее, аз го обличам леко и се чувства доста добре. Днес е с боди с дълъг ръкав и панталонки, ако излизаме за малко навън пак е така + по-дебело одеяло. Иначе в онези дни беше навън по боди с къс ръкав и тънка пелена на голите кълки, в определени моменти и незавит. В не толкова топлите часове беше с тънко боди с дълъг ръкав, чорапи, голи кълки и завивка според зависи.

Рядко го оригвам, не става просто, на кърма е, по-малко въздух гълта явно. Но аз не го и държа повече от няколко минути, много се изнерва. А нощно време заспива директно след кърмене, ако го разбишкам и да оригва, отиде та се не видя.

# 99
И аз имам проблем с оригането особено през нощните часове. Когато е взел въздух за малко на рамо и се оригва, не е ли взел и по 20мин. го държа и не се оригва. Спрях да го разнасям по 20мин., а и той започна да се изнервя. До 10мин. не се ли оригне го слагам да спи, защото иначе се разсънва

# 100
И аз първоначално обличах бебка много , но след консултация с педиатъра взех да я обличам както съм и аз. Ако я облека повечко зачервява се ,почва едно потене и реве много.Температурата вкъщи е 24-26 градуса и в момента сме по къси ръкави и ританка.

# 101
Изправям го да се оригне на всеки 30 мл, ако е от шише, и при смяна на гърдата. Орига се почти винаги. Лаком е, яде бързо и гълта много въздух. Не го ли оригна, започва едно повръщане и хълцане ...
Обличам го за излизане поне 30 мин след хранене и пак повръща понякога, ако много го въртя с обличането. Храни се на 3 часа, но както казах  в горен пост, понякога пропуска късното хранене. Тези дни например се буди в 00,30 часа за ядене. Днес бях при педиатъра, тя каза, че щом е на осемкратни хранения за 24 часа, е нормално да пропусне хранене. Качил е 220 гр за седмица над възвърнатото му тегло от раждането. Относно бодърстването му през деня тя каза, че може да са колики. При вас как се изразяват коликите? Синът ми нервничи, мрънка, прозява се, но не заспива. И така пропуска две дремки за деня. Няма истеричен плач или нещо подобно. От снощи му давам Еспумизан за газове. Може пък от лакомото хранене да има газове и оригането да не е достаъчно. Не знам какво да мисля... Забравих да я питам за пробиотик, макар че в АМ има, както и аз приемам, и се чудя дали да не му давам допълнително за добра чревна флора.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 11:49 от Coelum

# 102
За пробиотик давах био гая, но ще я сменям. Имам чувството че от нея се запича. Каката ще изпие флакончето. Чудя се какво да правя с нещата, който са ни ненужни. Някакви идей. Ако има някой желаещ за лично вземане мога да дам. Имам капки за колики отворени но не ни помагат и няма да ги давам повече. Дрехи за бременни и много други неща дето не ни трябват. Включително и голяма кутия аптамил

# 103
Аз съм купила Прокомбо Бейби. Био Гая е с много малко щамове и за мен не е от добрите пробиотици.

# 104
Аз с първото си детенце давах Колийф, изключително доволна съм, сега от 2дни почнах с малката пак да давам и пак ни помагат.

Общи условия

Активация на акаунт