Нашите кухни - 74

• 99 608
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Като я видях тази снимка с аспиратора, се сетихда ви питам - това синьото фолио по ръбовете на филтрите, маха ли се или така си стои?

# 541
  • Раковски
Маха се.

# 542
  • София
Значи правилно съм мислела. Благодаря bouquet

# 543
Каква е дълбочината на шкафовете,не е телескопичен, нали
Не е телескопичен. 30 см. е дълбочината на шкафовете.
Още нищо не съм махала, защото сме на разкопки все още.

# 544
Привет мами, на мен ми предстои нова кухня, много се вълнувам, ходих по магазините насам натам и само се обърках. Не знам какво искам, харесват ми много неща, но не знам все още кое е функционално и кое не. Абонирам се за темата и като начало искам да ви попитам как мислите, на какъв материал да заложа за плот и гръб - естествен или технически камък?

# 545
Каквото и да избереш, после ще се ядосваш, че не си избрала другото.
Всъщност и двата варианта си имат леки минуси и тежки плюсове, но няма начин да не стане красиво.

# 546
Здравейте,
Днес използвахме котлона, който е монтиран над шкафа с прибори. Вътре разделителя за тях е пластмасов и за мириса много неприятно. Явно се нагря пластмасата.

Случвало ли ви си е?

# 547
Здравейте,
Днес използвахме котлона, който е монтиран над шкафа с прибори. Вътре разделителя за тях е пластмасов и за мириса много неприятно. Явно се нагря пластмасата.

Случвало ли ви си е?
Още не съм ползвала нашия плот, но сигурно ли е, че нагрява отдолу? Да не обгаря праха по плочата?
Беше ли затоплен разделителя?
Аз започнах да чета инструкциите на новите ми уреди. За фурната пишеше, че при първоначално ползване ще мирише неприятно. До плота още не съм стигнала

# 548
Здравейте, момичета! Wink
Извинявам се, ако въпроса ми е обсъждан в някоя от темите. Предстои ми да правя цялостно обзавеждане, за съжаление се оказа, че бюджетът ми трябва да бъде лекоо ограничен Sad Дали сте запознати каква е разликата в цената между това да наемеш майстор, или да си купиш готови плоскости от Съливър, примерно?
Предварително благодаря! Simple Smile

# 549
Уредите са по-скъпи от шкафовете, но пък аз с техника не правя компромис.
Готови плоскости трябва да се нарежат,  кантират, предвидят отвори за панти, механизми и всякакъв друг обков преди да се сглобят и да заприличат на шкафове. Така, че и затова е хубаво да предвидиш едни пари и да намериш къде могат да ти го направят. Като за начало е хубаво да знаеш какво, как, къде, на каква височина и дълбочина искаш като шкафове, ще имаш ли уреди за вграждане, тяхното местоположение. Спрямо съществуващото състояние имаш ли ограничения, къде са ти тръбите за мивка, пералня (ако седи в кухнята). После за шкафовете плоскости от ПДЧ (16 мм или 18 мм), МДФ или масив. Най-евтиният вариант е ПДЧ 16ка, но не препоръчвам. Дали да са мат или гланц, цветове на врати, страници, гърбове и плот да уточниш. Механизмите са ти може би най-скъпи в самите шкафове. От тях може да спестиш ако не държиш на по-специално отваряне на шкафовете или пуш ту оупън. Това се сещам на прима виста.

# 550
  • Раковски
Здравейте, момичета! Wink
Извинявам се, ако въпроса ми е обсъждан в някоя от темите. Предстои ми да правя цялостно обзавеждане, за съжаление се оказа, че бюджетът ми трябва да бъде лекоо ограничен Sad Дали сте запознати каква е разликата в цената между това да наемеш майстор, или да си купиш готови плоскости от Съливър, примерно?
Предварително благодаря! Simple Smile

С майстор е по-скъпо, няма как. В Съливера режат и кантират, от там нататък се заема майстора. Ако искате да ви е по-евтино минавате на готови мебели или мъжа ви се занимава със сглобяването ако му се отдава, но имайте предвид, че всяка грешка се плаща.

# 551
За да се заеме човек с плоскости и тогава майстори е рисковано .....трябва да се предвидят неща които не професионалист не може да прецени! Ако нямаш опит по добре не рискувай! Относно пантите и механизмите можеш да си направиш нормално отварящи се шкафове, не пуш и пр., но пантите задължително да са качествени, иначе вратичките висват след време....!
Сглобяването на готова кухня е най евтино, има чудесни комбинации в Икея, но пак ти трябва човек с опит, иначе лошо сглобено стои като самоправска работа, купените готови издържат по малко, раздуват се, защото обикновено са правени с най евтините материали и най тънкото оканттване!
Така че от скромния ми опит препоръчвам поръчка на фирма, там ще те посъветват от какво да спестиш при правенето на бюджетна кухня и какво е задължително да е от най качественото!
Успех! И аз ще правя май нова кухня, дето ще потягам стара.....не става, пари хвърлени на вятъра,а ефект задоволителен! newsm78

# 552
А възможно ли е да се наеме майстор само за сглобяването, ако успея да се справя някакви с разкроя?

# 553
  • софия
Не бих се хвърлила да разкроявам кухня. Не знам кой майстор би се хванал да сглобява моята ламерски разкроена кухня. Има безброй много тънкости, които професионалистите знаят. Накрая като цена ще излезе дявол на магаре.
Ако съм с ограничен бюджет бих се насочила към готова кухня от Икеа.

# 554
Момичета, може ли мнение, за мивката и смесителя, цената е много добра
Скрит текст:
https://www.emag.bg/komplekt-chiuveta-smesitel-za-kuhnja-pyramis … t&cmpid=72540
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 11:09 от valia8

Общи условия

Активация на акаунт