В момента чета... 58

• 87 652
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Аз вървя към края на "Свят без край" (Laughing), но нещо не съм толкова впечатлена - виждам модела от "Устоите на земята", повторен почти едно към едно тук:
Скрит текст:
монасите в Кинсгбридж, ремонтите на катедралата, а и архитектурната тема като цяло, макар че тук строят и мост, злодеите в раса и контрапунктовете им, силният женски образ, мъжът строител, благородникът злодей, интригите и борбата за власт, чудодейните решения на проблемите... Тук се появява чумата като съществено събитие, а на мен ми е интересно да чета за средновековни епидемии, така че това поне наистина ми хареса.
Не че книгата не ми е интересна, но ако на първата дадох 5 звезди, тази според мен е за 3 - 3,5, точно защото е до голяма степен копие на първата.

А снощи започнах и първата част от една шведска трилогия (некриминална) - поредната. Simple Smile

# 196
Ще започвам "Гласът на любовта" на Мия. Има много добри отзиви за нея и нямам търпение да намеря свободно време за четене.

# 197
  • София
Елинка, "Вратата" на Магда Сабо и на мен изключително много ми хареса. Ще очаквам с интерес мнението ти за писането на Дина Рубина.

Аз прочетох "Госпожа Далауей" на Вирджиния Улф, страхотна книга. Беше ми огромно удоволствие!

Сега чета "На юг от разума" на Изабела Шопова. Това е нетипично за мен четиво, тъй като по принцип не чета "географски" книги, но авторката има чувство за хумор, а и пише за Антарктида, което в съчетание ми предизвика интереса.

И все пак не мога да си позволя да отдам цялото си внимание на "географска" книга, затова успоредно с нея започнах "Животът ми като мъж" на Филип Рот. Още от началото предчувствам, че в ръцете си държа голяма книга. Очакванията са ми големи, надявам се да бъдат оправдани.

# 198
  • Belgium
Петенце, Филип Рот е гигант Blue Heart

Това първа среща с него ли ти е? Препоръчвам с две ръце "Американски пасторал". Но не българския превод, който е ужасяващ.

Погледни и филма "Вратата" (по книгата). Хелън Мирън прави велика роля, просто велика. Аз първо него гледах и сега така и не събирам сили да прочета книгата.

Продължавам си с The Golden House на Салман Рушди и честно казано не знам какво да мисля за тази книга. Има страници, в които просто съм влюбена и други, които ме отегчават до смърт. Но пък е адски оригинално написана. Ще видим какъв ще бъде краят Simple Smile

Межувременно за разтуха започнах любимия Борис Акунин с най-новата книга за приключенията на Ераст Фандорин "Не се сбогувам".

# 199
  • Mediterraneo
Черното слънце на Джеймс Туайнинг преполових. Харесва ми много до момента.

# 200
  • София
Лу, благодаря ти за препоръката за филма (не знаех, че има филм, тъй като не гледам често, но ми предизвика интереса!)

Това не ми е първа среща с Филип Рот, чела съм "Възмущение", но ми се струва, че "Животът ми като мъж" ще ме впечатли по-силно (усещам още от началото). "Американски пасторал" също ми е в плановете.

# 201
  • София
Аз вървя към края на "Свят без край" (Laughing), но нещо не съм толкова впечатлена - виждам модела от "Устоите на земята", повторен почти едно към едно тук
.....
Не че книгата не ми е интересна, но ако на първата дадох 5 звезди, тази според мен е за 3 - 3,5, точно защото е до голяма степен копие на първата.

Cioccolata, точно така е романите на Фолет. "Свят без край" наистина е копи пейст на успешния модел от "Устоите". Аз ги четох с голяма разлика във времето и не успях да се пораздразня, но пък вече в третата част от поредицата нещата са съвсем вкарани в коловоза.
Но толкова харесах преди години "Устоите", така ми допадна Фолет, какъвто е сладкодумник, харесвам си го Simple Smile

# 202

А снощи започнах и първата част от една шведска трилогия (некриминална) - поредната. Simple Smile
Може ли линк ?

# 203
.♥.Петя.♥., точно тази книга си поръчах онлайн и днес получих неприятна изненада, че е изчерпана Tired Ще се поръчва от другаде, то се е видяло.

# 204
Markrit, това е книгата: https://www.bokus.com/bok/9789113037943/att-foda-ett-barn/ Препоръчаха ми я, но съм още съвсем в началото. Написана е малко необичайно - без пряка реч, а разказът се води през мислите на героинята.

# 205
Вчера приключих "Хала" на     Нейтън Хил
Доста се чудих, но накрая и дадох 3 звезди в ГР.
Въпреки хубавите неща, малко в повече ми дойдоха напъните на автора да изкаже всичките си мисли по най-различни теми.
Ще му простя, защото му е първа книга и ще му дам още един шанс, ако напише и друга.

# 206
Двете с дъщеря ми /10г./ я четем. Понякога на глас, една на друга. Препоръчвам.

# 207
Още съм на Филипа Грегъри аз.
Май докато не изчета всичките й книги няма да мирясам, така ме е омагьосала тази жена.

Сега съм на "Вярната принцеса".
Преди това прочетох "Другата Болейн" и "Наследството на Болейн".

По принцип не си падам по исторически романи, но тези ме очароваха.

# 208
  • София
Прочетох "Басейнът" на Либи Пейдж. Топла, приятна книга с мили човешки отношения. Страшно много ми напомни на "Пържени зелени домати", но тази ми хареса малко повече. Като цяло сякаш този тип романи не са любимите ми четива, но книгата не е лоша.

# 209
Гам - Ремарк

Общи условия

Активация на акаунт