Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 311
  • 707
  •   2
Отговори
# 585
Така като се замисля и на мен след Дюкан ми се появи проблема с косопада. Според мен проблема не е толкова витамините, а ниския процент мазнини в храната, защото преди 2 години пак при високопротеиново, нискомазнинно хранене ми се засили, въпреки, че си ядях плодове и зеленчуци.

# 586
Здравейте!
Отдавна не съм писала,но видях,че споменавате АИП.
А има ли тема само за него във форума(извън онази фейс група)?

# 587
Амур ще разкаже ли повече за автоимунния протокол?
Скрит текст:
Да, аз спазвам 1:1. И често ям кисело мляко, мисля че ми успокоява стомаха и ми е приятно.

Сиви, благодаря за съветите. Аз много обичам зеленчуци и зеленчукови ястия, както и плодове. Смятам от втория месец да добавям повече към менюто си. Дали ще правя 1:2 като два ще са зеленчуци или в зеленчуковия ден ще добавям по 100-200 гр плод не зная, но ми се иска да включва поне малини, къпини, боровинки.... Диня и пъпеш, когато им дойде времето. Предполагам лятото месо освен пилешко трудно ще ми понася, но знае ли човек. Май отново всичко е до нагласа. В момента не че ми липсва въглехидрати и дори сладко не ми липсва, просто психически малко спънки имам с месото, но за сега държа фронта.
Разбира се.
То е обширна тема, но накратко:
чрез АИП се дава шанс на тялото да се самовъзстанови/самоизлекува, предимно от автоимунни болести.Но и от всички симптоми/болежки/болести.Ограничават се храните, предизвикващи чревна пропускливост, а от там и последващите болести.В книгата са изброени сигурно над сто, например Хашимото, МС, диабет и т.н.
Забранени са зърнени, бобови, глутен, пакетирани като цяло, захар, млечни, ядки и семена.Аз така или иначе не ги ям, сега ще спра и картофови-включват и патладжан, домати, чушки, също без кафе и алкохол, докато симптомите изчезнат.После поетапно се пробва въвеждането на забранените храни, като се следи за възвръщане на симтпоми и изобщо реакцията на тялото.
В същото време има и съвети за подобряване на циркадния ритъм, движение, подобрен сън, като цяло да обърнеш внимание и на психиката, защото е неразривно свързана с храната.
Разрешениет храни са месо, риба, вътрешности (като се набляга доста на тях, защото са по-богати на нутриенти от мускулното месо), мазнините, зеленчуци и плодове.Като и при последните има ограничения....
Т.е., храната трябва да е палео, основно това, което можеш да си "уловиш в гората или да си набереш от дървото/храстите".

# 588
Аз съм абсолютно съгласна, че 70 % от болестите, че и повече, се дължат на това, което си слагаме в устата - храна, напитки, цигари. Това, комбинирано със стрес, умора, недоспиване, лоши мисли и т.н. заформят още по-голям процент заболявания. Надявам се обаче да не се наложи да минавам към последния начин на хранене, защото са доста ограниченията и ми е чудно къде си берат айсберга, от който аз лично много се подувам, ама явно е счетен за полезен зеленчук.

# 589
Айсберга не се бере, той е "химическа" салата.не се препоръчва.
Но е предпочитан, защото не се мие и е почти без калории.
Яла съм го от любопитство, да опитам вкуса му.Не ми хареса.Аз и зелени салати не обичам, ама ще трябва да ям по малко.

# 590
Тъй де, уж да е близко до природата, ама айсберг може, пък той, горкият, е много далеч от природата.
На мен основните ми зеленчуци са чушки, домати, патладжан, краставици и тиквички. Определено не е за мен това ограничение, освен, ако не се налага по медицински причини, естествено.

# 591
  • Козлодуй
Franie, добре дошла Simple Smile Сподели някое твое хранене Simple Smile И аз съм подобно на теб преди години от 74 отслабнах на 54 кг преди да съм регистрирана в БгМамма спазвах нещо като точкова диета и успях да отслабна но сега пак качих килограми и лошото е, че с това качване през последните години взеха да ме болят краката Simple Smile
Сега и аз симпатизирам на Дюкан но не мога да ям трици всеки ден правя си хлебче с яйца извара кис. мляко и трици и ми е вкусно но не го ям всеки ден но имам такова в хладилника и съответно след като не го спазвам точно режима не пиша в тяхната тема, не пиша и в точковата тема защото и там не мога да броя всяко въглехидратче та се получава нещо като нисковъглехидратен режим собствено производство но не високомазнинен защото и там не успявам да събера мазнините, а и не искам - качвам килограми от тях Simple Smile Косата ми е много тормозена - къдрена боядисвана сушена но рядко се проскубва малко не ми е капала никога и не знам как може с целия този колаген от телешкото месо да се оплаквате от капане на коса Simple Smile Единственото от което се оплаквам че не свалям килограми Simple Smile
p.s. Вечерях пилешки дробчета по селски и първо варя дробчетата за да мога да ги отпеня и прочистя и после изрязвам каквото не ми харесва от тях за котката добавям гъби, лук, чушки и домат и пека за да не го раздробявам докато се пържи Simple Smile За десерт ядох половин кисело мляко с малко лешници за хрупане Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 13:21 от pvacheva

# 592
  • София
Franie, добре дошла Simple Smile Сподели някое твое хранене Simple Smile И аз съм подобно на теб преди години от 74 отслабнах на 54 кг преди да съм регистрирана в БгМамма спазвах нещо като точкова диета и успях да отслабна но сега пак качих килограми и лошото е, че с това качване през последните години взеха да ме болят краката Simple Smile
Сега и аз симпатизирам на Дюкан но не мога да ям трици всеки ден правя си хлебче с яйца извара кис. мляко и трици и ми е вкусно но не го ям всеки ден но имам такова в хладилника и съответно след като не го спазвам точно режима не пиша в тяхната тема, не пиша и в точковата тема защото и там не мога да броя всяко въглехидратче та се получава нещо като нисковъглехидратен режим собствено производство но не високомазнинен защото и там не успявам да събера мазнините, а и не искам - качвам килограми от тях Simple Smile Косата ми е много тормозена - къдрена боядисвана сушена но рядко се проскубва малко не ми е капала никога и не знам как може с целия този колаген от телешкото месо да се оплаквате от капане на коса Simple Smile Единственото от което се оплаквам че не свалям килограми Simple Smile
Благодаря!
Като цяло не съм фен на Дюкан в дните само на протеин. Изобщо съм си решила да избягвам крайностите. Колкото и вода да се пие се притеснявам от покачването на пикочна киселина. Аз ужасно намалих количествата на храната в последно време, но от няколко месеца не съм стъпвала във фитнеса. Тръгна ли пак, организмът ми сам почва да си иска повече. Основните неща, които са налични постоянно в хладилника са: яйца, кисело мляко, гауда или масдам, синьо сирене, домати, прошуто или друго подобно възможно най-чист колбас (чета етикети като луда), риба тон, замразени броколи, качествено масло. Това са ми продуктите, с които съм сигурна, че колкото и да ми се дояде нещо и да не съм успяла да напазарувам и наготвя, винаги ще си задоволя мераците в различни комбинации. Ако ги нямам, вероятността да поръчам нещо вредно онлайн е огромна Simple Smile В стандартен седмичен ден ям в 6:30 - 10:00 - 12:00 - 16:00 - 19:00 (ако не съм някъде навън). В тези часове буквално озверявам и винаги имам нещо ако ще да е едно варено яйце. Но мисля, че ям нездравословно малко в последно време и трябва да се коригирам! Често всяко от тези хранения е само 1-2 яйца и половин домат, 2 слайса прошуто + малко домат и гауда, половин кисело мялко с протеин, шепа броколи на пара с тон и синьо сирене, бяло сирене с домати и парче масло. Малко е, еднообразно е и не е готвено. Пиле почти не смея да ям и не са само хормоните, а и със саламури и други го тъпчат. Много обичам вратни пържолки във всякакви варианти Simple Smile

# 593
  • Козлодуй
Franie, твоите часове на хранене съвпадат напълно с моите за щастие живея наблизо до работа и в обедната почивка обядвам у дома Simple Smile Голям сладокустник съм и като готвя все опитвам, а почти всеки ден готвя за семейството ми затова готвя по много за да не се занимавам с ядене и да има за дълго но пак свършва бързо Simple Smile
Следващия път като пазарувам ще купя гауда или масдам каквото и да означава това да ги пробвам Simple Smile Много чета и аз етикети защото от е-тата се подувам като балон Sad

# 594
  • Бургас
Гауда много обичам аз. От кашкавал се подувм, но гауда и чедър не ми пречат. Масдам не съм опитвала. Какъв вкус има?

# 595
  • София
Гауда много обичам аз. От кашкавал се подувм, но гауда и чедър не ми пречат. Масдам не съм опитвала. Какъв вкус има?
Прилича на ементал с дупки, но с по-засилен и интересен вкус. Има в Лидл на слайсове. Хубав е там.

# 596
По- хубав вкус и по- мазничък е маасдама
Ох, уф, идвам да мрънкам от гаден вкус в устата, уж ям почти същото от ВМ, ми не е Sad
втори ден без трици, забравих ги на село, в петък ще вкарвам втори течен ден, ‘ма ша видим, протеин ще пия
То петъчния течен все го дъня, ама сега нещо не ми се яде, може и да се получи

# 597
Ден първи по Румянка успешен и засищащ, което е важно за лакомата ми душа Grinning
Усещам, че утре ще съм с мускулна треска, но ми мина много приятно тренировката.
Имам си ластици, 2 чифта гири от по 2.5 и 3 кг., постелка и два дъмбела по 10 кг.Мерак да има човек да спортува само.
Гледам коментирахте салатата айсберг.В книгата "Микробиома" не я препоръчват за консумация, защото не е получена по естествен път.
Амур, ще чакам отзиви как ти се отразява АИП.И да те попитам нещо.След като си постигнала визия, в която се чувстваш добре не те ли гложди женската суетност да смъкнеш "само още 2,3 килограма"?
Режима, които си поръчах от Руми е почти палео.Казвам почти, защото имам включени млечни - сирене и домашно квасено овче и краве мляко.Да видим как ще ми се отрази на хашимотото изключването на глутена.
Танче, ти от колко време тренираш с Румяна? И за колко време премина от начинаещи към второ ниво?
Още не мога да се оправя кой кой е и на какъв режим е, но ще стане все някога Simple Smile

# 598
Още не мога да се оправя кой кой е и на какъв режим е, но ще стане все някога Simple Smile
Не разчитай особено.  Joy Joy Joy

Бая от списващите /и аз в това число/ доста често сменяме режимите си, "еволюираме" във вижданията си, опитваме нови и повтаряме добре забравени схеми на хранене.  Wink
Аз лично от петък сериозно подхващам Румяна /за кой ли път го пиша, а вие- четете?  Mr. Green/, като този път ще я спазвам АМА НАИСТИНА стриктно в следващите два месеца. Честна пионерска! Че до Комсомола навремето не стигнах, разтуриха го преди да ми дойде времето.  Peace

# 599
Тук от вас научих, че айсберга е кофти избор. Аз го обичам, признавам си без бой. Хем е свеж, хем е хрупкав за разлика от разните му там марули.

Напоследък ми е адски трудно с храненето. Този месец предполагам нямам никакъв напредък. Ще се меря на 01.06, но аз чувствам добре по дрехите. Днес ми е първия сравнително чист ден от много време насам. Сравнително, защото ядох тиквички на фурна, но с галета, брашно и т.н. Ядох череши, диня,  на обяд кюфета със салата селско търкано (червени чушки печени, чесън, сирене и гъсто или цедено кисело мляко).  Не че е кой знае какъв ден, но изкарах без боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт