Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 21

• 59 918
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Моята беше плешива мнооого дълго, съответно не съм я подстригвала още. Косата ѝ е много къдрава, стои на охлювчета. Засега е като скромно гнездо в ремонт, но ще почакам да порастне още малко, за да мога да я връзвам.

JoyJoyJoy

Навихте ме Simple Smile Харесах си салон, мисля да се пробваме. Ще споделя след това.

Нещо с това боледуване аз откачам. Оная вечер спа 13 часа Rolling Eyes Легна в 21:00 и стана в 10:30. Нали, естествено, вчера не му се спеше. И пропусна съня. А аз вече полудявах вечерта. Както Фиффи каза - исках да абдикирам Joy

Днес никакви такива. Събуден е в 8:30. Кисел, кисел, не се трае направо. Но след малко може и да ме огрее да заспи...

# 646
  • София
Давам, по 2 шишенца на ден от АМ за деца над две години. Тя си го търси активно, „Макото? Мааакце? Прави макото! Дай, дай макото...” Понякога като бебетата ми става в 4-5 сутринта да реве за него, особено ако не е яла много на вечеря. И ако не ѝ дам, се дере с пълно гърло и никой вкъщи не спи.

От вчера е пак на ясла иначе. Дано изкараме по-дълго тоя път, че ми писна да търкам повръщано, да бърша разстроени дупета и т.н. красоти, било то нейните или моите.

# 647
И аз продължавам да си давам вечер преди сън АМ. На него си му е ритуал и си търси шишето. Продължавам да го давам и защото той пие много малко течности през деня, не го давам с цел засищане и основно хранене. Не мисля, че е драма. След като много хора кърмят до 2-3 год., защо детето пък да не си търси АМ, на което е свикнало.

# 648
И аз давам АМ при заспиване и понякога през нощта... събужда си се и си казаха “Мако”, не го ли получи настава революция, точно както Инер е описала. Говорих с педиатъра каза, че няма никакъв проблем да пие АМ. Ако реша да го спирам мога да почна да го разреждам, докато не свикне само на вода.

# 649
Аз така правя-разреждам. Да речем снощи изпи 270мл с 6 лъжици АМ, които иначе отговарят за количество от 180мл. Не му прави никакво впечатление и не намира разлика. Възнамерявам да пробвам и с по-малко.

# 650
  • София
Даа, определено е ритуал млякото. Сега сме на 150 мл.  Баня, пижама, взима си шишето с мляко, тича и си ляга в леглото. Изпива си го и заспива.

Интер, успех с яслата. Ние сме вкъщи тази седмица. Confused

# 651
И ние пием мляко по нощите, просто се буди и иска, не го ограничавам, защото много плаче ако не му дам и съответно не заспива...

# 652
Леле, Патето е пристрастена към сукането. От две нощи е без биберон и драмата е голяма. Върти се и го търси, плаче и е страшен киселяк. Излезе й нещо на небцето, което мислех за афта, но стои вече три седмици, не помня писах ли. Леля ми, която е стоматолог каза, че е от меко небце, което не може да заякне, защото суче нощем, когато ченето е отпуснато и би трябвало да е в покой. Скара ми се, че и зъбите не излизали и тн проблеми.  На мен не ми се вярва, но майка ми поде инициатва да го махаме, а сме в София малко на гости, та, се гушкат и й плаче на нея. Поне тая драма да не ми е на главата.
За млякото Патето пиеше по 120АМ сутрин на ставане, ни преди няколко дни било свършило и сме забравили да купим, а ММ чудейки се какво да направи й направил айран в шишето. Изпи го без да протестира, а тази сутрин изобщо не й дадох шише, не си го и търсила. Мисля да пресека сукателния рефлекс, според мен ще приеме по-лесно липсата на биба. Само бебето страда, че вечер остава без биба, ама ....шанс Simple Smile

Дадох я на частна занималня през деня и й е кеф, ново, интересно.

# 653
Давам, по 2 шишенца на ден от АМ за деца над две години. Тя си го търси активно, „Макото? Мааакце? Прави макото! Дай, дай макото...” Понякога като бебетата ми става в 4-5 сутринта да реве за него, особено ако не е яла много на вечеря. И ако не ѝ дам, се дере с пълно гърло и никой вкъщи не спи.

От вчера е пак на ясла иначе. Дано изкараме по-дълго тоя път, че ми писна да търкам повръщано, да бърша разстроени дупета и т.н. красоти, било то нейните или моите.

Ох, Инер така ме разсмя SmileSmileSmile

Явно и твоята е голям инат. Изобщо сме в период на див инат и тръшкане, също така се бием и хапем.
Биберона го изхвърлих защото през нощта един път така го беше изгризала, че се уплаших да не глътне през нощта парчето силикон и да се задави. Веднага изхвърлих всякакви биби, след което стоически понесох шест месеца пищяне, реване и тръшкане за бибата. Чак сега вече я забрави, но ако види някое дете с биба на вън търчи да му я вземе и да я лапне. Тогава разбира се е денят, в които се тръшкаме за биба. Но няма биба.

Пак не сме на ясла този път и двете сме страшно зле и с температура, но това не и пречи да пищи по цял ден и да се тръшка за каквото и падне. И като не стане засилва се и ме блъска с глава, с всичка сила. Даже и шамар отнесе вече.
С това удряне и биене не знам къде ще му излезе края.

# 654
И моята не е на ясла, пак сопол се стича като водопад. Имам един вагон работа и нея гледам... Откачам.
Млякото не помня кога го махнах, май към годинка. Тя спря да го пие, буташе го.
Бибата още се ползва, но само за вечерното спане.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 17:53 от Анонимен

# 655
И ние в кюпа. 3 дни беше на ясла и днес като си го взимах на обяд казаха, че е тръгнал сопол. Направо до брадата му се стича, не може да диша, пак кашлица. Явно не се е доизлекувал от предното боледуване и го е повторило. Аман вече. Взех черните капки Коларгол, последно изкапах едно шише Виброцил и файда нямаше, после Еуфорбиум, Силвертус и какво ли не-резултат нула.

# 656
  • София
Малкият, да чукна на дърво, почна да се оправя. Засега е на Бронхо Бимби, Изопринозин и капки за нос Ксилометазолин. Но днес е 5-ти ден. Почти няма кашлица, хремата спря. Даже почна да яде.

И сега сме на вълна песни... Става и пее ли пеее Joy Патешкият танц е на почит. Ходи и крещи из нас: Па-па!

Научил е, явно в яслата, и "Мила, моя мамо". Разтапя ме Heart

posh_ Вагон работа Joy Аз почти наваксах днес и сега съм спокойна, може да раждам Joy Все пак да изчака до събота поне, че ММ ще е командировка, а сме сами с "баткото"...

# 657
Aми аз само с коларгол оправям течащия нос (стига да е бистър и течащ сопол), а отделно тези капки са много полезни и за задна хрема. Иначе давам Изопринозин и всяка вечер, след ясла, промивам с физиологичен разтвор нослето и дърпам сополи (ако има). Блъскам витамин Цъ и домашен сок от моркови и ябълки...

# 658
И аз като ударя чертата и си направя равносметка, май стм си най-доволна от Коларгол, даже ме е яд, че не взех първо тях, а слушам експериментите на лекарите. Единственият недостатък е, че цапат. Изопринозин изпи едно шише, ефект някакъв не видях. Капки Умкалор пи-също без успех. Утре пак сме на лекар да го чуят да не слезе нещо към гърдите. Другата седмица мисля да го водя на бабиндом на морето, как пък там като сме и никога не се разболява...

# 659
Тоя сопол.. все успява и нашият батко да донесе нещо от яслата, бебето тъкмо се беше пооправило и хоп пак ѝ хърка нослето. Тя се влачи по 2 седмици сополива, аз по 3. И сега новото, пуснахме полу-профилктично изследване на изпражнения и резултатите сочат пак към АБКМ. Аз вярно мислех да спирам хляба и сладкото, ама сега рязко и принудително ще стане. И по този повод изядох днес две парчета торта, като за последно и чак имам киселини Blush Да видим как ще е положението след месец, но може и алергията да е причина за постоянната хрема, нередовното изхождане и продължаващите колики.

Общи условия

Активация на акаунт