Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 21

• 59 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И ние сме на ДК. Само дето отказва да я яде... И яде каквото и ние. Ама доста по-малки количества. Предвид, че беше пухкаФ, сега слабее. Хем не се тревожа толкова още, хем ми е неестествено да не яде.

Я дайте идея как да го пострига. Последният опит при фризьор беше тотален провал. После с ММ вкъщи го мъчихме с машинката. Беше ужас - косми, сълзи, лиги и сополи. По-лошото е, че не го харесвам минат с машинката. Чудя се обаче сега какво да правя. Много израсна косата. Най-го е шубе от звучи на машини - било машинка за подстригване, било сешоар. Чудя се дали да не го мъча с ножичка, ама хич няма да седи мирно. А и мен ме няма хич. Дали да го водя пак на фризьор? Да търся някой детски? Препоръки? Ама колкото повече стоя в нас, толкова повече работа си намирам Joy

# 631
И при нас е голяма драма да го водя на фризьор - реве, пищи...даже последния път си лапна и ръката с космите по нея и повърна 😂. Та шоуто беше пълно.
Също сме на ДК, но откакто се разболя за незнам кой път не яде твърде.Просто няма апетит и скоро ще стане кльощав.

# 632
Още не съм подстригвала. За бала евентуално Joy

# 633
С фризьора поне драма няма нашият човек. Редовно го водим, преди го правеха с ножица, но последните два пъти с машинка. Става много бързо, той седи, но му пускаме през това време детски
песнички и го забаламосваме да мирува. Сяда в мен, слагат му пелерината и аз го гушкам като държа ръцете (все едно е с усмирителна риза, хаха).
Детска кухня взимам вече само като сме на гости на баба и дядо. В София аз му готвя, предимно яде супи-пилешка, супа топчета, спаначена, зеленчукова. От яденетата въртя няколко-мусака, пълнени чушки (понякога с кайма, понякога с пилешко), телешко с доматен сос, грах, ризото, варива. Вчера не бях готвила нищо и чукнах яйчица със сирене, нарязах тиквичка и един домат, сложих малко бульон и си стана същински манджорляк за обяд Simple Smile Да допълня, че при нас пасаторът продължава да е пръв помощник у дома...

# 634
Нищо не пасирам. Щом може да яде семки и лешници, значи всичко може да дъвче.

# 635
Кристи, пък ние това лято 4 пъти го подстригваме 😂, тая коса е като подивяла

# 636
  • София
Още не съм подстригвала. За бала евентуално Joy

JoyJoyJoy

krassi14 Олеее! Ти верно беше споменала, че е гнуслив. Аз се разминах само с влага и косми. Joy

eli_dzh Така минаваше и при мен. Ама сега е в пубертета, тръшка се, станал е по-силен, а на мен ми е трудно да го удържа. Confused

Ще видим утре какви ще ги сътворя. Има нов фризьорски салон при нас. Може да се пробваме. Ако не той, то поне мен да оправят... Че като се пръкне бебето да не се уплаши какви космати и грозни родители са му се паднали Blush

# 637
Ох сещам се, че бяхме на фризьор точно деня, когато родих. Подстригаха Бонбона и мен, още ме е яд, че отказах сешоар, ама не ми се чакаше. Представям си точно аз, дето откакто родих 2016 съм се подстригвала 3 пъти, включително този, да бях родилка с прическа JoyJoyJoy

Иначе младежът има яко коса, първият път бяхме на фризьор, после мъжът ми сътвори едно чудо с бретон половин см, после пак фризьор и сега подрязваме бретона вкъщи, да не му влиза в очите. Тук има салони за деца, столчето е като кола или кокошка примерно, отпред има екран с песнички и освен фризьор(ка), има обикновено едно момиче, дето нещо там заблехосва детето да не буйства.

Храна ядем всички еднаква, ако нещо не ще, винаги има в хладилника сиренца и кисело мляко, моцарела на малки топчици почти никога не отказва. Или правя нещо с яйца. Обаче и той е в някаква фаза, дето нищо не ще. Странно ми е и на мен да отказва храна. И с дрехите е голям смях (стига да не бързаш), като каже Ньяууу (то се казва não - нещо като “нъу” за не, обаче нали мама и татко са от източната част и той говори мьеко Stuck Out Tongue Winking Eye). И ся като си помисля, че след 2 месеца пак ще де захранваме Simple Smile

# 638
Аз не давам все още никакви добавки.
Готвя изцяло аз като си изготвям меню от неделя за цялата седмица, е случвало се е да сготвя и нещо друго ако ми попадне някакво хубаво, различно месо. Приготвям от традиционни нeща, до някакви завъртяни рецепти, намерени в интернет. Скоро имаше също промоция в Лидл срещу точки книга с рецепти за деца - взех я, но още не съм я разглеждала.

Подстригвам малкия сама като го вкарвам в банята - пълня му ваната и му казвам да поседи малко мирен, защото ще правим прическа, за да е красив  - и видите ли и за мое голямо учудване той седи мирен.

На майчетата в София препоръчвам детски фризьорски салон Пъзел. Доближава се до това, което е описала Фиффи - имат играчки, аниматори, стол-кола, вградени таблети в огледалата и т.н.

# 639
Пъзел е страхотен!
Обаче такъв бяс, рев, косми и пот бяха, че направо ми стана неудобно.
Момичето беше страхотно и с подход, но моето зверче е изпитание за мускули и нерви.

# 640
Помбер, представих си ви Joy иначе са ни наблизо и изглежда добро като идея...ще се по чудя още малко!

# 641
И ние се подстригваме в Пъзел. Има промоции и за мами, така и двете излизаме с прическа. Първо аз и тогава -тя. Щом мине мама вече няма проблем. Иначе изпадаше в потрес. Така и на сешоар се научи.

# 642
И сешоар викаш, и прическа. Другия път направо едни кичури завъртете, да е ясно къде сте били Joy

# 643
  • София
Моята беше плешива мнооого дълго, съответно не съм я подстригвала още. Косата ѝ е много къдрава, стои на охлювчета. Засега е като скромно гнездо в ремонт, но ще почакам да порастне още малко, за да мога да я връзвам.

С яденето на готвено сме супер скарани. Всеки ден я мъча. Всеки. Хапва по някой ориз със зеленчуци от време на време, мноого рядко супа... и това е. И предпочита да е без никакъв обяд и вечеря, отколкото да яде готвено, а претендирам, че и двамата с ММ готвим добре. Но като не ще, не ще. Яде предимно пълнозърнест хляб, масло, кашкавал, шунка, бекон, кренвирши, корнфлейкси и мюсли, грис, млечни кремове, бисквити и солети, а ако зависи от нея, може и цял ден на АМ да си кара. От плодовете само ябълки, банани и круши, и то не всеки път. Пробвах с ДК - пълен крах. Но не бих казала, че е чак вейка, а и показателите в ПКК са ѝ по-хубави от моите, значи не е чак нещо чак толкова страшно на тоя етап... Дано като порасне още прогресираме.

Добавки давам най-обикновен сироп Ескимо и Марсианци. Като стане по-голяма ще минем на омегите на Мьолерс, ама засега толкова. Не ми се вижда да има признаци за някакъв недостиг.

# 644
Инер още ли пиете мляко? Аз и го спрях на морето. Там от толкова ядене го забрави, а след това не го е търсила.
Крис имаме 20% отстъпка и другият път ще врътна сериозна прическа.
Много боледува в тая ясла и аз с нея. Още не мога да се върна на работа.

Общи условия

Активация на акаунт