Проблем с майка ми, надробих голяма каша.

• 20 307
  • 181
  •   1
Отговори
# 75
Това си е чиста кражба, плюс лъжата.

Доста тежки провинения, но ти не искаш да си нарушаваш спокойствието със скандали и сълзи.

Ако искаш да започнеш начисто и истински, ти трябва катарзис, трябва ти почтено и отговорно поведение, а не мишкуване. Говори откровено с майка си, признай грешките си, помоли я за прошка. Изтърпи каквото и да има да ти каже/изкрещи. Прояви милост и любов към нея, а не малодушие. И бъди категоричен, че вече ще живееш отделно. Не защото не я обичаш, не защото ти вика, не защото нещо ти е крива. А защото просто ти е време и си готов. Направи си план със срокове и действай.

Ти да не би да си от онези мамини момченца, които са неспособни да функционират, ако няма кой да им изпере гащите и да им сипе яденето в устата?
Самостоятелният живот не е много лесен, но пък си има големи предимства. Чувството за свобода не може да се сравни с нищо друго.

За гащите и яденето в устата, определено не. С готвенето, пазаруването и някои други домакински задължения се занимавам аз.
Не казвам, че лъжата ми не е провинение, много тежко такова е. Но и  аз изтърпявам доста. Майка ми по презумпция се смята за слаба, незащитена жена, и има мнение, че води "тежък живот". Животът и, впрочем,  не се отличава с нищо от  живота на другите хора средна ръка в България. Аз правя каквото мога, за да я подкрепям, но повярвай ми,  никак не ми е лесно при тези нейни нагласи. И освен реалната подкрепа и създавам някакви фалшиви илюзии за мен, които едва ли могат да се нарекат "подкрепа", но костват усилия.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 19:55 от _Writer_

# 76
Аа, ясно. Останах с впечатление, че ти е давала пари за такси, а ти си си ги прибирал в джоба. Не е много добре, че са изгорели парите, но, доколкото разбрах, тези образования са били нейна, а не твоя идея.

Крайно време е да започнеш да имаш свои идеи за живота и развитието си и да работиш по тях. Ако са в конструктивна посока и си упорит в преследването им, не се съмнявам, че и майка ти ще се примири.

# 77
Дълбоко се съмнявам, че майка и син ще се "разделят" в близко време. Ще има скандали, сълзи, обвинения, извинения и дотам. Момчето пише "Майка ми по презумпция се смята за слаба, незащитена жена, и има мнение, че води "тежък живот"." Според мен, майката ще изтъкне куп причини , че сама трудно ще се справя със сметките, защо синът й да  плаща наем и т.н. Истина е, че във финансов план, двучленно домакинство е по изгодния вариант от едночленно, но в случая най-добре е авторът да се отдели от опеката на майка си.

# 78
По-добре и кажете вкъщи,ако не и кажете първо ще е изложите пред хората и второ че ще се види по какъв начин е възпитала сина си (да е лъже). Жената може да не ви прости това,но по-голяма мъка от това синат и да е остави и да иде да живее другаде няма.  Мен ще  ме е страх да е оставя сама ами ако и стане нещо,и стане беля вие няма да можете да си го простите.

# 79
  • София
По-добре и кажете вкъщи,ако не и кажете първо ще е изложите пред хората и второ че ще се види по какъв начин е възпитала сина си (да е лъже). Жената може да не ви прости това,но по-голяма мъка от това синат и да е остави и да иде да живее другаде няма.  Мен ще  ме е страх да е оставя сама ами ако и стане нещо,и стане беля вие няма да можете да си го простите.
Защо? Това не е ли нормалното развитие при всеки зрял човек?

П.П. Не разбрах "ще е изложите пред хората". Той ще се изложи или ще я изложи?

# 80
Като чета си мисля, че авторът няма намерение да се изнесе за постоянно, просто чака да отмине бурята и ще се завърне. Реално според мен не е стигнал етапа да е самостоятелен

# 81
... по-голяма мъка от това синат и да е остави и да иде да живее другаде няма.  Мен ще  ме е страх да е оставя сама ами ако и стане нещо,и стане беля вие няма да можете да си го простите.
Не искам да съм груба, ама ти добре ли си? Каква мъка? Мъка е, че 26-годишен мъж все още живее с майка си, а не самостоятелно. Мъка е, че синът очевидно е използван от майка си за заместител на липсващия съпруг и за запълване на емоционалните ѝ дупки. Мъка е, че синът на тази майка е оформен като пъзлива мижитурка. А дали ще остане мижитурка цял живот или ще се превърне в нормален човек, зависи от него. Аз не съм оптимист. Прекалено големи нанесени щети виждам.

# 82

И какво да направи авторът? Какво предлагаш?
Да живее завинаги с мама. Да си остане мамино синче.
Явно все още има хора смятат, че децата са раждат за да са им безплатни роби и слуги, без свой живот.
Ще ти издам една голяма тайна. Децата растат и имат право на свой живот, семейство и свой отделен дом. Ако ти отричаш това право на всеки човек - имаш голям проблем.
И ако авторът реши да са зажени при мама ли да я доведе?
Нали се сещаш, че в  повечето случаи не се получават нещата.

# 83
  • София
... по-голяма мъка от това синат и да е остави и да иде да живее другаде няма.  Мен ще  ме е страх да е оставя сама ами ако и стане нещо,и стане беля вие няма да можете да си го простите.
Не искам да съм груба, ама ти добре ли си? Каква мъка? Мъка е, че 26-годишен мъж все още живее с майка си, а не самостоятелно. Мъка е, че синът очевидно е използван от майка си за заместител на липсващия съпруг и за запълване на емоционалните ѝ дупки. Мъка е, че синът на тази майка е оформен като пъзлива мижитурка. А дали ще остане мижитурка цял живот или ще се превърне в нормален човек, зависи от него. Аз не съм оптимист. Прекалено големи нанесени щети виждам.
Мда, съгласна с всичко. И аз не съм оптимист.

# 84
Познавам една майка, чийто съпруг почина, когато синът им беше малък. Днес си живеят двамата. Той, на 40+, заместник на починалия си баща. Тя, гонеща 80-те и жалваща се, че няма внучета. Освен да ѝ предложа синът ѝ да се размножи с просто деление, друга опция за техния случай не виждам.

# 85
Познавам една майка, чийто съпруг почина, когато синът им беше малък. Днес си живеят двамата. Той, на 40+, заместник на починалия си баща. Тя, гонеща 80-те и жалваща се, че няма внучета. Освен да ѝ предложа синът ѝ да се размножи с просто деление, друга опция за техния случай не виждам.

Вечер му чете приказки, целува го за лека нощ и му оставя светната нощната лампа да не се уплаши детето?

# 86
Авторе, чети и виж в какво може да се превърнеш

# 87
Като майка аз не бих могла да простя лъжата и мързела на детето си, но сигурно ще потърся грешката в себе си.
Като майка аз ще се ядосам, но ще ми мине, защото всеки на младини прави простотии. Само дето някои много бързо забравят. И това лицемерие във възрастните ужасно ме дразни.
Спри да лъжеш, не си дете, а мъж!
Имаш време да си помислиш хубаво, какво точно искаш да учиш. Образование е нужно, дори само за престиж.
Но най-вече вземи да пораснеш-както ти се възприемаш, така ще те възприемат и другите

# 88
Стан, пропусна "целува го по челцето и му напомня да не забрави да си обуе вълнен чорапогащник, за да не настине докато спинка".  Mr. Green

# 89

Уиш, аз пък имам такъв колега с много властна майка. На 40 години, живее с майка си и има котка. Котката е явно за успокоение, че е самотен.
Цял живот го е командорила и е гонила приятелките му. Дори му е забранявала да излиза с някоя, без да я познава. Полудявала е само ако разбере, че синът и започва да се вижда с някоя. Непрекъснат контрол, къде е и какво прави и с кого е. След работа да се прибира веднагически. Човека грам не може да общува с жени. Сега майка му решила, че иска внучета JoyАма такъв льольо коя ще хареса.

Общи условия

Активация на акаунт