Евровизия 2018 - Полуфинал II (Тема 24)

• 76 945
  • 1 760
  •   1
Отговори
# 1 530
Колко грозни коментари
Има политика в конкурса, да. Но още оня ден, след като за пръв път чух песните за конкурса, ме грабна песента на Израел. Има съчетание от доста неща в нея, които да я направят победител и слушана и извън Евровизия.Изпълнителката е между Мегън Трейнър и Бьорк.
Не вярвах, че ще спечели, но се радвам. Добър баланс и след миналогодишния победител.

# 1 531
  • Испания
Гласуването: https://eurovisionworld.com/eurovision/2018

Мисля, че има някаква грешка. В таблицата на телевота за нас:

Албания - 6                                        Гърция - 5                                     Великобритания - 6

Азербайджан - 1                               Малта - 7

Белорусия - 1                                    Молдова - 3

Хърватска - 1                                    Черна гора - 4

Кипър - 12                                           Румъния - 5

Чехия - 1                                             Сърбия - 2

Македония - 7                                   Испания - 5

# 1 532
  • София
Бях потресена, че бегло подобие на песен, не, извинявайте, това е на светлинни години от песен, то стана победител. "Признаване на различните" - дрън дрън. След миналогодишния финал и толкова мелодичните парчета на Салвадор Собрал и Кристиян Костов...Поне Австрия да беше спечелила. На мен лично Bones ми допадна от трето слушане, но 15-то място?!Явно европейската публика не смята така.

# 1 533
  • София
BNT Eurovision  🇧🇬

Благодарим на всички българи за подкрепата през целия сезон. Бяхте невероятни. В момента ужасно съжаляваме, че не оправдахме надеждите Ви. Тепърва ще мислим върху грешките си и как да направим нещата по-добре.

Не се разбира,, кой го е писал, чие е посланието? На Екуинокс ли? Ако е тяхно - няма нужда догодина да са пак те, айде моля.

# 1 534
  • Испания
BNT Eurovision  🇧🇬

Благодарим на всички българи за подкрепата през целия сезон. Бяхте невероятни. В момента ужасно съжаляваме, че не оправдахме надеждите Ви. Тепърва ще мислим върху грешките си и как да направим нещата по-добре.

Не се разбира,, кой го е писал, чие е посланието? На Екуинокс ли? Ако е тяхно - няма нужда догодина да са пак те, айде моля.

Какво не се разбира? Пише: BNT Eurovision  🇧🇬

# 1 535
  • Пловдив
Гласуването: https://eurovisionworld.com/eurovision/2018

Мисля, че има някаква грешка. В таблицата на телевота за нас:

Албания - 6                                        Гърция - 5                                     Великобритания - 6

Азербайджан - 1                               Малта - 7

Белорусия - 1                                    Молдова - 3

Хърватска - 1                                    Черна гора - 4

Кипър - 12                                           Румъния - 5

Чехия - 1                                             Сърбия - 2

Македония - 7                                   Испания - 5
каква е грешката?

Трябва да си доволна, поне Испания - 5 т.
Ние с нашата Франция - зеро.

# 1 536
  • Испания

Трябва да си доволна, поне Испания - 5 т.
Ние с нашата Франция - зеро.

Снощи не видях да са ни дали точки от Сърбия, Румъния, Гърция. Ама снощи по едно време нито виждах, нито чувах. Така бях се ядосала.

Миналата година от Испания бяха 12 т.

# 1 537
Очаквана победа.
Макар че предпочитах Кипър да спечели от гледна точка на това, че никога не са печелили. Но явно дебелата мацка успя на сложи в малкия джоб кръшната мадама.

За съжаление моите фаворити останаха на дъното. Европейците не са фенове на балканските ритми.

За нашето място не съм изненадана. Толкова си и заслужихме. Кристиян и Поли бяха по-добри.

Най-скучна ми беше песента на Англия, добре че беше гафа да стане шоу поне.

# 1 538
  • Пловдив
Детайлно даваха само вота на журитата, този от телевота го дадоха само като краен резил/опа резултат. Simple Smile
Само не разбрах каква е таз награда за най-доба песен, като ни изпратиха на дъното?

# 1 539
Хех, от европейската секция е редит - "this song makes me wanna free Palestine" Joy Joy Joy

# 1 540
  • Испания
Преди финала обаче бяха раздадени допълнителни награди и ние спечелихме една от тях. Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на "Евровизия". Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните журналисти и за най-добро артистично изпълнение. Българското парче "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста.

България получи точки от журито на:

Ирландия - 10 точки

Финландия - 10 точки

Великобритания - 8 точки

Албания - 8 точки

Молдова - 8 точки

Португалия - 7 точки

Хърватия - 7 точки

Естония - 7 точки

Австрия - 6 точки

Швеция - 6 точки

Грузия - 6 точки

Азребайджан - 5 точки

Чехия - 4 точки

Малта - 2 точки

Швейцария - 2 точки

Полша - 2 точки

Дания - 1 точка

Израел - 1 точка

# 1 541
Песента си беше за топ 5, но я опропастиха със сценография и сценично поведение. И като, че ли я изпяха на тъгъдък.

# 1 542
  • София
BNT Eurovision  🇧🇬

Какво не се разбира? Пише: BNT Eurovision  🇧🇬

Не го открих в сайта на БНТ този цитат, нито разбирам Екуинокс ли са го казали? Я

# 1 543
Песента на запис кърти, ама на живо не звучеше добре и може би това изигра някаква роля. То е ясно, че да пеят 5 гласа на живо е адски трудно и, за да е перфектно, трябва с години да се работи, докато нашите имаха едва 2-3 месеца, даже май и толкова нямаха.
Отделно сценографията много куцаше. Още преди полуфинала се говореше за уникалната сценографка, която ще ни направи концепцията, колко била добра, колко се радвали, че с нея щяли да работят...е, сори, ама пълна скука, но за тези пари толкова. Сигурно сме една от държавите, които отиват с най-малък бюджет.

# 1 544
За пореден път в Евровизия победи "различното". Да вземат да го прекръстят на конкурс за различната песен. Явно ще трябва да тръгнем и ние по тази линия, ако искаме някой ден да победим, ама то не останаха различни - гейове, транссексуални, травестити, джендъри, борци за всякакви каузи и права вече по няколко пъти се изредиха. Освен да пратим някоя баба или дядо, че да спечелим пенсионерския вот. За Лили Иванова се сетих първо, ама тя е млада още, няма 90.

Общи условия

Активация на акаунт