Евровизия 2018 - Полуфинал II (Тема 24)

• 78 409
  • 1 760
  •   1
Отговори
# 480
Да ви питам, обявяването на точките, когато се включват от различните държави във финала след изпълненията са точките от журитата или точките от публиката?

# 481
Да ви питам, обявяването на точките, когато се включват от различните държави във финала след изпълненията са точките от журитата или точките от публиката?
Мисля, че са точките от журитата.
Грузинската представителка от "Евровизия 2017" е публикувала снимка в "Инстаграм", с призив да се гласува за България и Австрия:https://www.instagram.com/p/Bihs5CZBQIu/?hl=bg&taken-by=tamara_gachechiladze

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 01:38 от ^^^Тинка^^^

# 482
Търся клип на изпълнението ни пред журито, но намирм само това:

Нашето изпълнение започва от 1:41:15

# 483
  • София
Изпълнителят на Норвегия е същият, който спечели евровизия през 2009?

# 484
Да, Александър Рибак.
От нас два гласа за България. Моят фаворит - Австрия.

# 485
  • Испания

страхотен Blue Heart

Стана ми мъчно, че няма нито една номинация за наградите на бг радио.

Но пък миналата година спечели 4 награди:  за изпълнител, за дебют, за БГ посланик и за песен - "Вдигам level", в която участва с дуото Павел и Венци Венц.

Това видео, май, не е пускано в темата /нашите след полуфинала ни/:

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 09:17 от smileys

# 486
Моят фаворит на финала е Украйна. Също стискам палци и за маджарите и  чеха. Молдовската песен също е много разчупена. Браво на Филип, там слабо няма.

Не харесвам израелката ама въобще, също на дъното са ми Холандия и Литва.

Имах надежда България да победи , но след изпълнението на живо я изгубих. Не успя въобще да ме развълнува. Нито ефекти, нито някаква хореография.

От отпадналите страни ми хареса най-много Беларус. Дори бяха също и  Азербайджан, Белгия, Македончетата и черна гора.

Противно на класирането аз мисля, че гъркинята беше много по-добра от Кипър.

Успех!

# 487
Ето как всеки си има вкус. На пък песента на чеха не само, че не ми харесва, но ме дразни. Бих го сложила някъде на последните места заедно с шведския Джъстин Бийбър 😖 За Кипър и аз съм на мнение, че не заслужава финал, Гърция повече ми хареса.

# 488
  • Разпиляна във въображението
Съжалявам за Армения.

Довечера отново от 22 нали?

# 489
  • Разпиляна във въображението
Съжалявам за Армения.

Довечера отново от 22 нали?

# 490
  • Варна
Ето как всеки си има вкус.

Ето защо никой досега не е успял да открие тайната какво трябва да направи, за да спечели в този конкурс.
Всяка година е различно и може би това е му е интересното, макар че от година на година Евровизия вече не е същата и все повече хора спират да я следят.

# 491
Добре, че попаднах на тази тема.Simple Smile Изобщо не знаех за нашето участие. Особена група, странен текст на песента, уж е възвишен, а има нещо тъмно и разрушително в него...
Довечера ще гласувам за България. Heart

# 492
  • SF
На мене пък ми прави впечатление някаква повтаряемост. Задължително има един фрик, отличаващ се елемент, който минава ударно напред и даже печели. После има около седмица коментари от разбирачи и специалисти "Ама как може! Ама Европа наказва с гласа си! Геополитика! Дава се шанс на малки държави, изпаднали в немилост (Украйна, война, 2 победи в този период....." Дрън-дрън - чаткане на зъби и клавиатури, после се намира нова тема и нова песен, която да се подкара.

Еуфория разби малко поредицата от нелепи песни и представяния, които с "наказателен вот" печелят. Иначе Кончити, Верки, Лорди, руските баби бяха втори една година, мисля,... Колкото по-странен и нестандартен да е изпълнителят, толкова по-близо е до успеха.
Миналата година спечели хубава песен, но пак странна и някак извън диско звученето на останалите.
Нашият страхотен хит не успя именно заради песента на португалците, която се яви "извън нормите и представата", придружена от историята на изпълнителя.
Тази година явлението е израелската песен, донякъде и чеха, а рокаджийте с шансове са унгарците.
Кипърската песен напомня на успешната победителка Елена Папаризу - още си е хитче.

# 493
Ето защо победата на такъв конкурс изобщо не е важна, важни са посланията, които се отправят и с които живеем всеки ден. Миналата година посланието на португалчето беше: Не на джънк/фаст фууд музиката. Преди това Европа избра украинката, която критикува анексирането на Крим към Русия... Всъщност, конкурсът отдавна е изчерпан в първоначалния си замисъл отпреди 30-40-50 години. Ако тогава се е създавала една песен в Европа, то сега музиката бълва отвсякъде. Стотици радиостанции, групички, певци, композитори от Вида та до тия хора във Виена (Борислав ли беше?), интернет споделяне, музикално образовани европейци, силен пазар за музика, концерти на изеънземно ниво дори и в София... Няма как - животът върви, индустрията се развива. В този смисъл, да се мерим в Европа кой каква песен ще изкара за Евровизия е просто смешно... Хората си изпращат младоците да трупат опит, гей-общностите още обичат конкурса, както обичат Лили Иванова и Лулу, само източните държави се пънат днес от необуздан национализъм. А забравяме всички, че това е сцена за послания преди всичко днес, музика има навсякъде и в килограми... А да си преговорим важните теми никога не е излишно - толерантност, справедливост, истинска обич, дълбоки чувства, талант, качество в музиката, а не масова продукция. И най-важното: Да е обединена Европа... Аз така го разбирам. Успех на Португалия, Холандия и Израел от мен. Жалко, че отпадна Белгия, песента ми харесваше.

# 494
  • София
A нима не е певчески конкурс?

Ама ти сериозно ли мислиш, че Евровизия е песенен конкурс?

Общи условия

Активация на акаунт