Лежащи мами 41

• 66 233
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Ще ви кажа думите на акушерката при моя аг, докато бях бременна.
-ние бебето ще го задържим вътре, ама после почват тревогите.
Викам си, нали ще е пред очите ми, по-лесно ще е.
Да, ама не. Права си беше жената... Така че,  горе главите и краката стиснати. Аз официално вече мога да се нарека изперкала. Мони не ще да яде, една седмица е ок кожата, три е зле... Изобщо, побеля ми косата само за три месеца Simple Smile
Как сте, Лежащите мами-готови ли сте лека полека за бебите?

# 646
Здравейте момичета!
Днес записахме с Христов дата за секциото в края на септември ще е дано стигна до там.Шийката ми е 1.78 на бърз поглед няма разкритие.Течението ми се засили но било нормално и страшно много ме болят костите между краката направо накуцвам.При Михова също минах кръвотока на Беба е добър.Моля се вече да стигна датата стискайте палци.

# 647
Миии, стискам палци до датата, не е останало много, предвид колко си минала. Успех!
Аз също имах страшни болки от костите между краката, вървях само с подпиране на стената, сама да се пусна , абсурд. Да те подготвя, че когато родиш, болките продължават до седмица, две, но с всеки изминал ден намаляват.

# 648
  • Варна
Миии , споко ще устискаш Simple Smile
Събирай сили за малкото човече. Наслаждавай се на свободното си време,че после няма да имаш много такова Simple Smile

# 649
  • София
Здравейте дами,
моята шика взе да се скъсява Sad в 27 г.с съм и е 27,5 мм мерена с вагинален ехограф преди две седмици беше 30мм, но не беше измерена в същата болница...вече се чудя до коя седмица ще го добутам..относно инжекциите за дробчетата ми казаха, че действат 1 месец..възможно ли е това?

# 650
Здравейте дами,
моята шика взе да се скъсява Sad в 27 г.с съм и е 27,5 мм мерена с вагинален ехограф преди две седмици беше 30мм, но не беше измерена в същата болница...вече се чудя до коя седмица ще го добутам..относно инжекциите за дробчетата ми казаха, че действат 1 месец..възможно ли е това?

Не. За да има оптимален ефект, раждане трябва да се случи от 24 до 48 часа след втората инжекция, или най-късно до седмица след първата.
Често в Българските болници Дексаметазон или Флостерон се слага "превантивно" и после повтарят курса. В други държави това не се практикува, заради странични ефекти от повтарянето на курс със кортикостериоиди. Слагат веднъж и край.
Ако ти сложат стероиди само заради шийка 2,7 ... този лекар трябва да е малоумен. За рискова се смята шийка под 2,5 в 20та седмица и пак не е за стероиди, а за наблюдение и терапия, дори и с контракции.

# 651
Здравейте дами,
моята шийка в 28 г.с. беше 27-8 мм и отказаха кортикостероидна терапия.Чак когато стана 2 см във 32г.с. тогава ми направиха терапията която действа до седмица.Меренето на шийката зависи от много неща дали си легнала или на магаре дали ти е пълен или празен пикучния мехур.Така че може и все още да си е 3см но и 2.7 не си е малко.

# 652
Здравейте дами,
моята шийка в 28 г.с. беше 27-8 мм и отказаха кортикостероидна терапия.Чак когато стана 2 см във 32г.с. тогава ми направиха терапията която действа до седмица.Меренето на шийката зависи от много неща дали си легнала или на магаре дали ти е пълен или празен пикучния мехур.Така че може и все още да си е 3см но и 2.7 не си е малко.
Моята в 28г.с. беше 21мм - тогава ми направиха терапията с Дексметазон и ме приеха в болница за вливане на магнезий, защото имах и контракции.
Както е казала miiii - размера зависи и от други обстоятелства и 27мм не е малко (винаги трябвала да си пишкала преди да ти я мерят).
mickname - казаха ли ти защо се скъсява - имаш ли контракции, взеха ли ти секрет за изследване да не би да е от инфекция? При скъсена шийка трябва много почивка и лежане, аз за сега съм го добутала до 35г.с., но основно лежа...

# 653
  • София
miiii, винаги на празен мехур ми я мерят, но 3мм ми измериха в легнало положение, а 2,7 на магаре...не изключвам да има и разлика в ефографите.

# 654
  • Варна
Никога не са ми я мерили на магарето ?!
За пръв път чувам да се прави така ?

# 655
Това са границите, само че мен не ме качваха на магаре, а ме караха да си събера ходилата едно до друго и да си разтворя краката от коленете, така натиска е най-голям и се вижда най-лошия вариант.

# 656
  • София
Butterfly, преди две седмици ми вземаха микробиология и нямаше инфекция. Контракции не усещам и никой не споменал, но за всеки случай пия Магнерот. За лежането...от 3 месеца лежа, но си позволявах лека домакинска работа- тогава скъсяване нямаше. Сега съм се застопорила в леглото и ставам само до wc, баня и ядене. Надявам се да се запази и да избегна поне курса в 28-29 г.с.  за дробчетата.

# 657
Butterfly, преди две седмици ми вземаха микробиология и нямаше инфекция. Контракции не усещам и никой не споменал, но за всеки случай пия Магнерот. За лежането...от 3 месеца лежа, но си позволявах лека домакинска работа- тогава скъсяване нямаше. Сега съм се застопорила в леглото и ставам само до wc, баня и ядене. Надявам се да се запази и да избегна поне курса в 28-29 г.с.  за дробчетата.
Здравей  Simple Smile
И аз съм със скъсена шийка и болезнени контракции . 27 г.с ме приеха за задържане и тогава ми биха дексйметазон ,което в последствие се оказа напълно излишно . Сега съм в 34 г.с и всички доктори ,с които се консултират отказват да повторим терапията ,заради странични ефекти

# 658
Здравейте, лежащи мами!
Влизам, за да споделя и за приятелски съвет. Накратко-  бременна съм (не ин-витро) с две девойки, монохориати ако има някакво значение в точно 20 г. с и 5 дни. Вчера по време на ФМ за втори триместър се установи шийка с дължина от различни ъгли от 28мм до 23мм като най-лош вариант. Докторът в Надежда ми каза, че серклажи се правят до 24 г. с и че до 17.09 (когато ми е следващия преглед при него) имам време да помисля, общо взето не настоява, каза, че решението е мое, което не ме улеснява, можела да издържи с Утрогестан, може и не... Не е споменавал да я вижда отворена или нещо подобно, измери я чрез УЗ... Иначе съм на Утрогестан от както разбрах, че съм бременна, сега вече 2х3 вагинално и магнерот 3х2. Схващания на корема съм усещала рядко, неболезнени, а откакто съм на магнезий съвсем нямам.
За сравнение-на 23.08 в МЦ Фемина ми измериха шийката 25.8мм.
Та сега е главоблъсканица-да правя ли серклажа, страх ме е от инфекции и прочие и изобщо... Разбирате ме Simple Smile
Благодаря Ви предварително, дами Simple Smile

# 659
Здравей,

Личното ми мнемие е, че щом си с двуплодна бременост серклажът е по-скоро за предпочитане.
Има и фруги фактори-имаш ли чувствителна матка или слабост на съединителната тъкан.
Ако да, става вече силно препоръчителен.
Успех!
Здравейте, лежащи мами!
Влизам, за да споделя и за приятелски съвет. Накратко-  бременна съм (не ин-витро) с две девойки, монохориати ако има някакво значение в точно 20 г. с и 5 дни. Вчера по време на ФМ за втори триместър се установи шийка с дължина от различни ъгли от 28мм до 23мм като най-лош вариант. Докторът в Надежда ми каза, че серклажи се правят до 24 г. с и че до 17.09 (когато ми е следващия преглед при него) имам време да помисля, общо взето не настоява, каза, че решението е мое, което не ме улеснява, можела да издържи с Утрогестан, може и не... Не е споменавал да я вижда отворена или нещо подобно, измери я чрез УЗ... Иначе съм на Утрогестан от както разбрах, че съм бременна, сега вече 2х3 вагинално и магнерот 3х2. Схващания на корема съм усещала рядко, неболезнени, а откакто съм на магнезий съвсем нямам.
За сравнение-на 23.08 в МЦ Фемина ми измериха шийката 25.8мм.
Та сега е главоблъсканица-да правя ли серклажа, страх ме е от инфекции и прочие и изобщо... Разбирате ме Simple Smile
Благодаря Ви предварително, дами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт