Боян Петров

• 238 113
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 505
Четох одеве, че Атанас Скатов бил слязъл вече в базовия лагер, след тежък 7-часов преход и над 25 кг. багаж на гърба. Като гледам 100-200 грамовият тракер не го е спряло да се върне...

# 2 506
Защо Китай и Непал организираха за нашето момче такава сериозна спасителна акция? За пръв път... се каза много пъти. Та с какво той е по-специален за тях?
Очаквам нов филм на междуправителствено ниво.

не е заради Боян. с нищо не им е специален той. явно Бойко е успял да организира това, но според мен даже може и чужди политици да е помолил да се застъпят. Няма да разберем какво е използвано с Китай, но определено не е заради специалността на Боян. Там ежедневно умират хора, все специални за някого, без да ги търсят или спасяват.

# 2 507
Ясно, но човек не се изпарява просто така. Палатката е зарязана отворена, той си е хванал раницата и е тръгнал нанякъде. Вероятността да тръгне към върха е нула, защото няма как да стигне само с един преход, а на лагер 3 няма нищо. Освен, ако е смятал, че другите двама ще го настигнат и ще се приюти при тях, но пак не звучи логично.
Факт е, че наистина, ако беше просто излязъл инцидентно, раницата щеше да е вътре. За мен остава просто да е тръгнал надолу скоростно, смятайки, че ще успее да слезе преди лошото време. Защо не е взел палатката, не мога да кажа, нито какво му е било в главата, нито какви са били условията в момента. Възможно е поради липса на кислород да е получил височинна болест и да не е разсъждавал трезво, но това вече е в сферата на фантазиите.

Информацията е мътна, препредава се и накрая се получава развален телефон. От това което съм чул си представям следното: Той е на лагер 3 и тръгва да щурмува през нощта. Другите се качват на следващият ден следобед и му намират палатката отворена. Не е ясно дали е била напълно отворена или просто не е била затворена плътно, защото може в тъмницата да не е видял и да е оставил част от ципа незатворен, при вятър пак ще му навее сняг. По това време Боян трябва да е стигнал върха или даже да слиза. Времето обаче се разваля и тези в лагер 3 тръгват надолу. Боян изобщо не е успял да се върне до лагер 3. Ако се беше върнал или щеше да стои в палатката или щеше да се опита да слезне, но с нея и със спалният чувал.

# 2 508
Да се сравняват Скатов и Боян Петров е нелепо. Аз съм голям фен на алпинизма, но Скатов ми е... абе да кажем най-леката дума - несимпатичен. Не заради веганството.
Впрочем, да се сравняват Чо Ою и Шиша Пангма също е нелепо.

# 2 509

Информацията е мътна, препредава се и накрая се получава развален телефон. От това което съм чул си представям следното: Той е на лагер 3 и тръгва да щурмува през нощта. Другите се качват на следващият ден следобед и му намират палатката отворена. Не е ясно дали е била напълно отворена или просто не е била затворена плътно, защото може в тъмницата да не е видял и да е оставил част от ципа незатворен, при вятър пак ще му навее сняг. По това време Боян трябва да е стигнал върха или даже да слиза. Времето обаче се разваля и тези в лагер 3 тръгват надолу. Боян изобщо не е успял да се върне до лагер 3. Ако се беше върнал или щеше да стои в палатката или щеше да се опита да слезне, но с нея и със спалният чувал.
Да, но онзи ден казаха, че палатката му е намерена в лагер 2, наистина всичко е много мътно.

# 2 510
Да се сравняват Скатов и Боян Петров е нелепо. Аз съм голям фен на алпинизма, но Скатов ми е... абе да кажем най-леката дума - несимпатичен. Не заради веганството.

Не ги сравнявам, а имам предвид, че на фона на 25+ килограмовата раница, 100 грама тракер няма как да го спрат, но могат много да помогнат.

# 2 511

Не ги сравнявам, а имам предвид, че на фона на 25+ килограмовата раница, 100 грама тракер няма как да го спрат, но могат много да помогнат.

В едно интервю Боян казва, че неговата раница тежи около 15-16 кг.

# 2 512
Как другите от групата са могли да видят, че времето се разваля и са слезли на по-ниско още на 29-ти, а той не разбрал?

Времето се е развалило когато той е бил към върха. В противен случай нито той, нито тези, които са се качвали от лагер 2 към лагер 3 щяха да тръгнат.

# 2 513
Ето ако на някой му е интересно, моят любимец Симон Моро :
https://www.youtube.com/watch?v=frebysJuv3Y&ab_channel=TheNorthFaceEurope

# 2 514

Съгласна съм. Не мисля, че има основателна причина да не се носи тракер. Просто по някаква причина още не се е наложило масово.

# 2 515

В едно интервю Боян казва, че неговата раница тежи около 15-16 кг.

Супер, 15 кг да е, нямам против. Но 100 грама повече са малко тегло, ако на това се равнява разликата между живота и смъртта.

# 2 516
Четох одеве, че Атанас Скатов бил слязъл вече в базовия лагер, след тежък 7-часов преход и над 25 кг. багаж на гърба. Като гледам 100-200 грамовият тракер не го е спряло да се върне...

Той не слиза от върха, а от лагера, в който е спал снощи и слиза с палатка и всичко останало и затова му е 25 кг раницата. Не се е качвал със всичко това до върха.

# 2 517
Следя и аз за новини. Още от багажа на Боян Петров е намерен. Цитират Dream Wanderlust
https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/05/14/ne-nameriha-boian-no- … oborudvane.376422

# 2 518

Той не слиза от върха, а от лагера, в който е спал снощи и слиза с палатка и всичко останало и затова му е 25 кг раницата. Не се е качвал със всичко това до върха.
Toчно пишех, че не си представям какво толкова ще помъкнеш към върха, ако не носиш кислород, че да докараш раницата до 25+ кг.

# 2 519
в следващите дни се очаква много лошо време, няма да има възможност да търсят ...мисията върви към своя край.

Общи условия

Активация на акаунт