Боян Петров

• 238 025
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 670
  • София
Вече и не разсъждаваме. Просто човек е устроен така, че като не знае нещо и то го подлудява. И затова седим тук и нищим нещо, което ще разберем само, ако тялото на Боян Петров някакси се появи някога.

# 2 671
  • 1st floor
Тези хора са като фойерверки горят отвътре за този адреналин и не могат да се спрат. Аз си падам по екстремни спортове и искам да ви покажа един друг ''луд'' https://www.youtube.com/watch?v=-5Y0CmWze9I
 За какви ръбове става въпрос...
Такива има предоволно и у нас. Grinning E, не от същата величина, разбира се.
Ето един роден:
https://m.facebook.com/groups/810198452352136?view=permalink& … =1386365094735466
Мястото е Средоносът в Пирин и е най-страшното, което съм виждала в България. Елинов между другото катери Вихрен есента заедно с Боян.

# 2 672
Ох стига с тази тениска. На английски на всичко дето не е риза или половер му се казва тениска. Не е речено, че е с къси ръкави и памучна. Ясно е че иде реч за специално термо бельо.

# 2 673
  • инфантилно и разглезено хлапе
Днес четох едно интервю с един от най добрите италиански алпинисти Симоне Моро.
За него най голямата мистерия е защо Боян си е оставил палатката отворена.Ето цитат:

- Има ли нещо от данните за изчезването на Боян, което да ви прави впечатление.
- Най-странното нещо е информацията за неговата палатка, която е била намерена отворена със сняг вътре. Никой алпинист не я оставя по този начин, освен ако не отиде до тоалетната. Имало е подобни случаи, когато в този момент катерачи се хлъзгат и падат. В лагер 3 почти няма подобно място, където може това да се случи. Прегледах моите снимки оттам. Другият вариант да оставиш палатката отворена е, когато искаш бързо да избягаш и тръгваш надолу. Разбира се, може да има и развален цип. Това е голямата мистерия. Преди години Ули Щек ми разказа как на половин метър от него на Шиша Пангма двама негови приятели са били отнесени от лавина. Това също е теория. Ако е паднал някъде между лагер 2 и лагер 3, хеликоптерите щяха да са го видели.

Наистина е странно това с отворената палатка и с изоставения сателитен телефон. Изглежда, като че ли Б. Петров е напуснал лагера си набързо по някаква незвестна причина и тръгнал неизвестно на къде?
А казаха ли дали инсулинът който са намерили е целият му комплект или само опаковка/използвана част?

# 2 674
Аз съм била на 4500 м в Роки Маунтийн, там на тази височина имаше път, по хубав от пътя София Бургас, посетителски център и не усетих никакъв дискомфорт като физическо състояние.....! Peace
Прав ли бил Боян или не бил като се качвалq....дълг към спонсориq .....печелел от товаq....Боян от малък е по планините, по ледопади и екстремни преживявания, още когато не е имало свестни котки и нормални инструменти за катеренeq....тогава едва ли го е бутало дългът към спонсорите и обещанията......прочетете книгата му и ще разберете що за човек е ! Странен, многопластов, интересен,.....ние се тюхкаме за неговия живот повече от него самия,...както иска, така ще живее и така ще си жертва живота, негов си е!

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:34 от mimi.7299

# 2 675
  • Плевен
Прав ли бил Боян или не бил като се качвал....дълг към спонсори .....печелел от това....Боян от малък е по планините, по ледопади и екстремни преживявания, още когато не е имало свестни котки и нормални инструменти за катерен....тогава едва ли го е бутало дългът към спонсорите и обещанията......прочетете книгата му и ще разберете що за човек е ! Странен, многопластов, интересен.....ние се тюхкаме за неговия живот повече от него самия...както иска така ще живее и така ще си жертва живота, негов си е!
Точно и аз това исках да кажа, след цялата дисекция на психопрофила на Боян в тази тема. Както казах нещата винаги са прости, колкото и да ги усложняваме тук. Имал е хоби, страст към планината катеренето, всичко започва безобидно, после искаш да стигнеш по-високо и по-високо, хобито ти ангажира финансов ресурс, търсиш спонсори, после достигаш до славата, чувстваш се длъжен да оправдаеш очакванията - своите и на хората, хобито ти неусетно става професия и ако хобито ти/професия е екстремно, ако имаш късмет се пенсионираш, ако не -едни хора те коментират във форум колко си луд, как не мислиш за хората около теб и как си си го търсил. А истината е, че всичко екстремно е въпрос на късмет и никога не можеш да се подсигуриш. И Сена е карал картинг като дете, беше най-добрия, но загина в едно поредно/последно състезание. Така е устроен човека, някои от нас носят частица лудост в себе си, и живеят на крачка извън здравия разум.
И да тези хора трябва да бъдат спасявани, просто защото са хора като всички останали. Когато стане катастрофа в линейката качват всички пострадали, а не само тези които са били с колан, а другите - не защото са нарушили правилата. На това се казва хуманност и е присъщо на нас - хората.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:39 от Stanislava_

# 2 676
  • София
Атанас Скатов и той залитна в екстремния алпинизъм. Без шерпи, без кислород. Доскоро с усмивка говореше, че всеки ползва кислород, няма как иначе. Дано има безкраен късмет, че сам едва ли ще спре в желанието за по-големи, по-значими и изобщо единствени по рода си постижения. Поздравявам го за успешното изкачване и слизане на Чо Ою  и му пожелавам здраве - физическо и емоционално!

Скрит текст:
Сравнение между Боян и Атанас е абсурдно и некоректно да се прави. Оценявам огромните усилия, които без съмнение Скатов полага, признавам и адмирирам успехите му, но в чисто човешки аспект има да изкачва няколко "Хималайски корони". И ще спра дотук. Няколко съфорумки идеално ще ме разберат.

# 2 677
Мисля си, и това е лично мое мнение, че  е време темата да се заключи...

# 2 678
# 2 679
  • София
Това е интересно и дава отговори на някои въпроси  http://www.bgdnes.bg/Article/6860698

Интервюто на италианския алпинист Симоне Моро е много интересно, вижте частта за намерената палатка на 5 с отворен цип. , което за него е най-странното нещо. Той казва какви може да са причините за това. Едната я бягство от мястото, но там няма регистрирана лавина. При първите си интервюта жена му казва, че няма данни на 5 той да е бедствал, тя беше спокойна, което е абсурдно твърдение, първо отворената палатка и второ е видян с телескоп на 3-и над 3 лагер, а палатката е видяна на 5, а той не се е върнал. Уточниха, че не е била на 3-и лагер, а на 2-и лагер (броели базовия за първи Simple Smile и той атакувал от втори лагер. Е ципа може и да се е развалил.

Ето и едно старо инфо от 10:
Информацията за спасителни екипи е фалшива, шокиращо разкри италианец от базовия лагер под Шиша Пангма
Никой не е тръгвал да спасява алпиниста Боян Петров, разкри колегата на българина в експедицията за покоряване на върха Шиша Пангма Себастиано Валентини. Той опроверга информациите от последните два дни, че екип от шестима спасители е тръгнал да търси следи от Петров. Според разпространените новини групата е стигнала във вторник до лагер 1 (6700 м). След това се е върнала в базовия лагер, а в сряда е тръгнала към лагер 2 (7000 м).

Тогава официалната информация, вкл. и тази подавана на Радослава е за издирвателни дейности. Така и не разбрах дали е вярно.

Ужасно е да не знаеш какво се е случило, в началото и дали ще бъде спасен, то отчасти и затова е медийния интерес, съспенс

# 2 680
етт2812, разбираш ли, че много ме радва това, което пишеш: че има много хора, които явно не са се отказали. Съдейки по това, което реално се случва, на мен лично ми се струва, че от еко-пътеката с лифт на Кончето ни дели още най-много един мандат. Много ще се радвам, ако не е така.

Елена, сега разбирам какво си искала да кажеш. Боян да е нещо като инспирация.  Извинявай, че така реагирах, това  наистина болна тема за мен. Свидетел съм, как много хора ей така говорят за Пирин, за да минават за зелени, ангажирани и прочее, а когато опре до реални действия никакви ги няма.

Наистина много хора участват в организацията, и за много хора е много важна тази кауза.  В началото и много хора се събираха по протестите. За съжаление, обаче, тук трябва наистина много брутален отпор от цялото българско общество, за да има някакъв успех. Има примери, в които силен отпор е успявал да повлияе на политиците ни, но не знам дали тук това ще се получи. Въпреки това, много хора се опитваме да правим каквото ни е по силите. Бойко е нарцистичен и страхлив, и има ли достатъчно силен отпор, ще се повлияе.

Един филм за Боян и неговите преходи от Жоро Торнев:
https://www.youtube.com/watch?v=VscMPoT3hFA&ab_channel=%D0%9 … D0%B5%D0%B2%D0%B0

# 2 681
Радослава Ненова отговаря на нападките срещу нея
http://www.monitor.bg/bg/a/view/radoslava-nenova-kakvoto-i-da-se … evyzhodstvo-99496

# 2 682
  • Стара Загора
"Малкият ни син все още вярва, че все още Боян ще бъде намерен. Все още не се е огънал."
Насълзи ме това интервю, дано се случи чудо.

# 2 683
След малко по БТВ ще е Радослава...Спасителната операция е към своя край 😭

# 2 684
Има ли я някъде в онлайн пространството книгата му. Как се казва тя. Много ми се иска да я прочета, но съм извън България

Общи условия

Активация на акаунт