Боян Петров

• 237 869
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 685
Наистина искрено съжалявам за Боян Петров. За мен основна грешка е била липсата на сателитен телефон или проследяващо устройство. Направо недоумявам как толкова опитен и педантичен  алпинист ще пренебрегне такова нещо. Едва ли спонсорите му ще пренебрегнат покупката на такава ценна вещ. Вероятно никога няма да разберем какво се е случило, и сега всякакви спекулации могат да вървят.

# 2 686
  • София
Ето, майката сега си го каза - той предприема всички експедиции сам и по случайност винаги се оказва някой покрай него да го спаси. Това какво е, прецизност и планиране и отговорност ли? Човекът си е сложил мисия да си изкатери осемхилядниците и нищо друго не го интересува! Роднините му го познават цял живот, те сами го описаха.

# 2 687
Жена му се опитва да се държи, но вече й личи болката. Според мен тя е сродната му душа, затова го разбира, тя е от неговия свят. Държи се напълно адекватно. Права е, че някои хора възприемат историята като Биг Брадър и само дават акъл.

# 2 688
Спрях да дишам, докато гледах финалните думи...Дано го открият днес, да има покой за близките му...Много ми е тъжно 😭

# 2 689
  • ГО
Аз се разплаках на думите на сестра му: “Не го давам още”.
Оххх, горките хора!

# 2 690
Много ми хареса написаното от mimi.79..
Може би малко обърках цифрите на името й...
Че една свободна душа е невъзможно да живее по друг начин. Това мнение можеше да бъде прекрасен финал на темата, но модераторите пак спят.
А едно време какви модератори имаше...

ПП Извинявям се, че използвам темата да попитам, но много години не ми стана ясно, спасителите на Христо Проданов намериха ли тялото му? Как точно се е случило с него?

# 2 691
Ето, майката сега си го каза - той предприема всички експедиции сам и по случайност винаги се оказва някой покрай него да го спаси. Това какво е, прецизност и планиране и отговорност ли? Човекът си е сложил мисия да си изкатери осемхилядниците и нищо друго не го интересува! Роднините му го познават цял живот, те сами го описаха.
Ох, Андариел, явно нямаш друга работа... Боян не пада/пропада на всяка експедиция, че да има нужда от помощ. И на видиш ли все да има около него хора, които да помагат... Моля те. И това, че нищо друго не го интересувало как ти хрумна ?!?!

# 2 692
  • ГО
До колкото разбрах веднъж е падал и веднъж е чупил карак, не е като да всеки път да е имал инциденти и да разчита на хора да го вадят и спасяват. Не го изкарвайте толкова лекомислен.
Да, не е взел сателитния телефон, не е имал тракер, ама това е било този път и да, веднъж не е имал късмет и....

# 2 693
Клипчето на Елинов от Пирин е достатъчно ужасно. Но като гледах и филма Еверест, съвсем съм наясно, че не бих стъпила нависоко...

# 2 694
Дали има вече линк за сутрешното интервю на Радослава, нямах възможност да го гледам? Благодаря!

# 2 695
  • Стара Загора
Ох май изтървах интервюто с Радослава Ненова...мина ли?

# 2 696
Съмнява ме, че човек, който предпочита да катери сам, винаги е в очакване на помощ от друг. Според мен е бил наясно, че в планината може да разчиташ предимно на себе си. Останалото е късмет, който рано или късно свършва.

# 2 697
  • Разпиляна във въображението
Започнах да чета книгата на Джон Кракауер. 57 часа без сън, купичка супа и малко фъстъци. Толкова голямо усилие и накрая по-малко от пет минути на върха.

Преди голям брой страници някой предложи тема за алпинизма. Ако някой има желание и разбира от това ще е интересно.

# 2 698
Ох май изтървах интервюто с Радослава Ненова...мина ли?
Свърши интервюто - едва преглъщаше сълзите си жената. Много, много мъка. Не знам какво да кажа.

# 2 699
Прочетох интервюто на Радослава, после ще гледам и това по БТВ. Едно е сигурно, Боян ще остане в историята. В началото на темата се говореше, че не можем да слагаме нечии човешки живот пред друг. Това е така, но има и нещо друго. Има хора, които влияят на другите, които ги вдъхновяват, може дори да ги променят със съдбата си. Боян е такъв тип човек. За съжаление, трагедията с него ще е това, което ще го доближи до повече хора, не толкова когато имаше успехи. Винаги така става, но и това си има своята мисия и цел. Казваше, че ако се случи нещастие ще е лошо за семейството му, за него ще е приключение в ново измерение. Надявам се духа му да е свободен и щастлив. Поклон!

П.П Поръчах си книгата му, нямам търпение да дойде. В повечето книжарници и реални и онлайн е свършила. Намерих я обаче в store.bg, за който се интересува.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 09:00 от Malko_Slance

Общи условия

Активация на акаунт