Отговори
# 60
Бе какво "малко, сладко зло"....
Да ме чака с чувалите пред вратата, да не дава да пипна дори носа си, докато не мина под душа, да ме пръска с дезинфектанти по 24 часа, да не спи, за да следи да не внеса някоя бактерия и т.н., си е откровена вещица.Пък и да изглежда като мис Свят.
Според описанието автора дори има биволско търпение към маниите й.
Болшинството хора биха вдигнали патардия още на втората седмица.

И мен това ме учуди.Моя мъж ще ми нахлузи чувала на главата още първия път като го помоля да не пипа нищо и да си сложи там дрехите...
Аз все още не мога да изляза с него на глава да не"претичва" с обувки през спалнята(когато вече се е обул и се сети ,че нещо не си е взел). Grinning

# 61
Пробвал е да се съобразява, струвало му се е, че тя знае какво прави, че е грижовна и затова не ѝ дал отпор още в началото, а изпуснеш ли веднъж юздите, положението после по-трудно се оправя. Не че е невъзможно, въпросът е, че както винаги, когато се противопоставяш на някакъв установен ред, трябва да проявиш твърдост, постоянство и да не отстъпваш и на милиметър, а и непрестанно да излъчваш убеденост, че ще стане, както казваш ти, а не както иска другият. С методичност и решителност може да се постигне почти всичко в този живот.
пп: имам една роднина, която има засилена тревожност по отношение на жилището си - по три пъти се връща да проверява дали е изключила печката, кабелите, дали чешмата в банята не капе, прозорците затворени ли са и заключена ли е външната врата. По един час на седмица ѝ гостувам и ми къса нервите с тези проверки, хем не ѝ пестя забележките си, представям си да живея с подобен "ред", ми то не се търпи и никой не е длъжен да те търпи. Като живееш с други хора, ще се съобразяваш и няма да тормозиш всички с маниите си. Всеки си има болест и проблеми, само че не всеки се възползва от тях, за да мъчи всички наоколо.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 11:47 от Янeчeк

# 62
Да ме чака с чувалите пред вратата, да не дава да пипна дори носа си, докато не мина под душа, да ме пръска с дезинфектанти по 24 часа, да не спи, за да следи да не внеса някоя бактерия и т.н., си е откровена вещица.
Много е вероятно и тя самата да се измъчва от състоянието си, но да не може да го контролира. Затова е по-добре авторът да ѝ помогне като потърсят помощ от специалист.

# 63
Цитат
Бе какво "малко, сладко зло"....
Това беше ирония.
А иначе много жени се изживяват точно като такива. Смятат го за нещо готино. Да са властни, непреклонни, изискващи, а мъжът да ги обожава, защото въпреки всичко са адски секси. Но в крайна сметка на всички му писва от вещици, пък били те и красиви, сладки, секси. Simple Smile

# 64
Адски секси не си кореспондира със специална дезинфекция и влизане гол под душа, където друг ти пуска водата, направо ми звучи като процедура по влизането в газова камера. Е, ако на някой мъж Елза Кох му е секси, е друг въпрос...

# 65
Аз говоря за по-леките варианти тип мека чехла, но чехла над мъжката половина. Има мъже, които това ги устройва, така не се налага да мислят, да проявяват инициатива, да вземат решения, само изпълняват. Познавам двама такива и са много спокойни и нахилени във връзките си. Не се оплакват, а им е добре.

В случая не, този случай е извън контрол, щом и авторът е решил да пусне тема чак в бг-мама. Simple Smile Дали той самият малко да ѝ стъпи на врата или да се обърне директно към специалист, не мога да преценя, тъй като не познавам жената.

# 66
Той автора изобщо не се е вясвал. Мисля, че са му свършили кърпичките за дезинфекция от пилИтата и сега не го пускат в къщи.

# 67
За някой хора който ме нападнаха искам да подчертая че работя в ферма за ЯЙЦА. Процеса е автоматизирани и яйцата се предвижват от специални ленти в съвсем отделена и отдалечена стая където аз ги пакетирвам. Няма нищо общо с фермите за кокошки за месо. През цялото време работя с гащеризон с качулка с гумени ръкавици с ботуши и специални лаелонови чорапи с маска за носа и устата и понякога слагам и очила. Покрит съм от всякъде но разбира се това не е гаранция. Преди тръгване от работа се измивам със специален антибактериален сапун и затваря вратите с салфетки за да не ги докосвам. Кърпичката за която става на въпрос я използвам за разстоянието от колата да банята случайно да не пипна нещо. Лъкът за който се заяждате затова си го взех на работа за да стрелям по време на обедната ми почивка. Защото като се прибера в нас аз изцяло се занимавам с детето. През това време жена ми да се наспи или да готви оставям я тя си знае какво да си прави не и си бъркам. Дразни ме когато се оплаква че не се наспива а когато има възможност да го направи цял час цъка телефона. Много рядко излиза от нас за което и правя забележки да излиза по често че е хубаво за детето. За пералните добре съгласил съм се макар че други близки приятели с две малки деца плащат на полувина. Също така от три - четири места чувам че детето не трябва да расте в напълно чиста среда защото не му се развива имунитета и като порасне става кекав и болнав. По същите причини едно момче като израснало на 14-15 години вече имало асма и трудно дишало. За излизането искам да спомена, един път и се обаждам в 10:00 часа казвам и да се приготвя като се върна на обяд да излезем. Излязохме в 14:30. И така е постоянно, приготовления 101. Да не говорим че когато излизаме на колата се прави основно почистване с разни препарати. Някой попита дали е щастлива... Да. В началото не искаше деца но щом малкия се появи на бял свят е една от най щастливите майки на света. Вече ми намеква за второ дете. Иска и момиче да си имаме. Благодаря за съветите. Първо ще поговорим сериозно и ще решим какво ще правим за бъдеще. Благодаря ви

Искам да споделя че някой от хората който дават мнения тук страдат от същия проблем и също не го осъзнават. Така че ги моля ако не са специалисти да не дават толкова задълбочени коментари и разсъждения базирани само на своя личен опит. Най вероятно жена ми е прочела точно такъв коментар и от тогава нещата не вървят. Благодаря за вниманието.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 10:27 от bubanka

# 68
Искам да споделя че някой от хората който дават мнения тук страдат от същия проблем и също не го осъзнават. Така че ги моля ако не са специалисти да не дават толкова задълбочени коментари и разсъждения базирани само на своя личен опит. Най вероятно жена ми е прочела точно такъв коментар и от тогава нещата не вървят. Благодаря за вниманието.
Ама ти очакваш във форума да пишат специалисти, а не хора, споделящи личен опит? Един съвет от НЕспециалист- ако ти пука за жена ти, заведи я на специалист, иначе само ще се мъчите и двамата, а и детето ще изтормозите.

# 69
Да. В нас вече много малко хора идват. В началото дойдоха задължително след 40 я ден, като на всеки който дойде да го види се раздаваха медицински маски за уста и нос. А сега ако дойде някой на гости след тях ела да видиш (основно почистване). Да не казвам когато дойде и майстор за ремонт. Аз и влизам в положението мия се по 30-40 пътя, много често се къпя по два пъти на ден, дезинфекция и какво ли не, но излизат все нови и нови изискванията който вече не търпят при условие че работя на две работи и искам да си почина. Благодаря

# 70
Младене, хубаво е, че се включи отново.  Искам да питам дали жена ти излиза с бебето, има ли майки с деца на подобна възраст да се срещат и говорят, да се разтушава малко от грижите и тя? Явно твърде много се съсредоточава върху бебето и стерилността и ако й липсва и среда, вече не е добре.

# 71
Младене, извини ме, много си ми симпатичен, но с фрази като " специални лаелонови чорапи " и онова с "пилИтата" рязко ме усмихват.
Иначе, ако трябва да съм сериозна и след последните ти мнения, ама тя тази булка те прави луд и щастлив. Я малко ѝ тропни с крак. Ти на две работи ходиш, за детето помагаш и на акъла ѝ уйдисваш с маниите за чистота. Как издържаш, човече? Relaxed

# 72
Младене, мисля, че не отговори на един важен въпрос. Жена ти винаги ли е била маниакална чистофайница или превъртя, след като се роди бебето? И още един въпрос- проявявала ли е маниакална натрапчивост за нещо друго освен за чистотата?

# 73
Скрит текст:
За някой хора който ме нападнаха искам да подчертая че работя в ферма за ЯЙЦА. Процеса е автоматизирани и яйцата се предвижват от специални ленти в съвсем отделена и отдалечена стая където аз ги пакетирвам. Няма нищо общо с фермите за кокошки за месо. През цялото време работя с гащеризон с качулка с гумени ръкавици с ботуши и специални лаелонови чорапи с маска за носа и устата и понякога слагам и очила. Покрит съм от всякъде но разбира се това не е гаранция. Преди тръгване от работа се измивам със специален антибактериален сапун и затваря вратите с салфетки за да не ги докосвам. Кърпичката за която става на въпрос я използвам за разстоянието от колата да банята случайно да не пипна нещо. Лъкът за който се заяждате затова си го взех на работа за да стрелям по време на обедната ми почивка. Защото като се прибера в нас аз изцяло се занимавам с детето. През това време жена ми да се наспи или да готви оставям я тя си знае какво да си прави не и си бъркам. Дразни ме когато се оплаква че не се наспива а когато има възможност да го направи цял час цъка телефона. Много рядко излиза от нас за което и правя забележки да излиза по често че е хубаво за детето. За пералните добре съгласил съм се макар че други близки приятели с две малки деца плащат на полувина. Също така от три - четири места чувам че детето не трябва да расте в напълно чиста среда защото не му се развива имунитета и като порасне става кекав и болнав. По същите причини едно момче като израснало на 14-15 години вече имало асма и трудно дишало. За излизането искам да спомена, един път и се обаждам в 10:00 часа казвам и да се приготвя като се върна на обяд да излезем. Излязохме в 14:30. И така е постоянно, приготовления 101. Да не говорим че когато излизаме на колата се прави основно почистване с разни препарати. Някой попита дали е щастлива... Да. В началото не искаше деца но щом малкия се появи на бял свят е една от най щастливите майки на света. Вече ми намеква за второ дете. Иска и момиче да си имаме. Благодаря за съветите. Първо ще поговорим сериозно и ще решим какво ще правим за бъдеще. Благодаря ви

Искате помощ, но не искате да четете неща, които не Ви харесват. Аз съм писал най-много за хигиената и изобщо не съм в същото положение и няма нужда опаковчик на яйца, силно затрудняващ се с правописа, да ми се обяснява и да ме оценява от какво разбирам и от какво не. Щом съм отделил от ценното си време да пиша толкова подробно и конкретно - значи съм преценил че разбирам достатъчно. Търсите съвет, получавате съвет. Ако не Ви харесва - не го следвайте. Не съм искал нито да се оправдавате, нито ми се слушат глупости как детето не трябвало да е в напълно чиста среда - това Вие си го решавате.

Като се абстрахираме от тези неща, за които не ми се спори и не са ме интересували детайли - у мен все още остава усещането, че приятелката Ви не среща нито разбиране, нито достатъчно продкрепа. Една от най-щастливите майки на света няма натрапчивото, компулсивно поведение, което описвате. Значи или описанията са преувеличени в неѝн ущърб или не е толкова щастлива.

В тази ситуация имате 2 пътя
1. Разграничавате се от този човек, разделяте се и всеки поема по своя път (тя задържа детето)
2. Заставате изцяло зад нея, говорите, търсите помощ (давате ѝ да прочете темата, ако е нужно и има нужда от "интервенция"), но от Вас тя трябва да получава единствено подкрепа - не раздразнение, не "кипнах", не "то детето не трябва да расте в стерилна среда". Основно изсикване за да се помогне на човек с разстройство е той да осъзнава, че има проблем, иначе забравете.

# 74
Скрит текст:

Искате помощ, но не искате да четете неща, които не Ви харесват. Аз съм писал най-много за хигиената и изобщо не съм в същото положение и няма нужда опаковчик на яйца, силно затрудняващ се с правописа, да ми се обяснява и да ме оценява от какво разбирам и от какво не. Щом съм отделил от ценното си време да пиша толкова подробно и конкретно - значи съм преценил че разбирам достатъчно. Търсите съвет, получавате съвет. Ако не Ви харесва - не го следвайте. Не съм искал нито да се оправдавате, нито ми се слушат глупости как детето не трябвало да е в напълно чиста среда - това Вие си го решавате.

Като се абстрахираме от тези неща, за които не ми се спори и не са ме интересували детайли - у мен все още остава усещането, че приятелката Ви не среща нито разбиране, нито достатъчно продкрепа. Една от най-щастливите майки на света няма натрапчивото, компулсивно поведение, което описвате. Значи или описанията са преувеличени в неѝн ущърб или не е толкова щастлива.

В тази ситуация имате 2 пътя
1. Разграничавате се от този човек, разделяте се и всеки поема по своя път (тя задържа детето)
2. Заставате изцяло зад нея, говорите, търсите помощ (давате ѝ да прочете темата, ако е нужно и има нужда от "интервенция"), но от Вас тя трябва да получава единствено подкрепа - не раздразнение, не "кипнах", не "то детето не трябва да расте в стерилна среда". Основно изсикване за да се помогне на човек с разстройство е той да осъзнава, че има проблем, иначе забравете.

Точно така.

Общи условия

Активация на акаунт