Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 29

• 92 777
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Най-добрите озаряващи са при Шанел, но не са високо покривни.

Денси,  Heart Eyes. Би ли казала кой/кои точно?

# 211
Момичета, помагайте! Една приятелка иска да си вземе хубав силно покривен озаряващ фдт. Какъв бихте препоръчали?  (Аз харесвам матиращи и не ми отиват озаряващи, и идея си нямам...)

Е то това за матиращи и озаряващи е според възрастта. И аз много харесвам озаряващи, но станах за матиращи. Сега вече на 43 класификацията ми за добър изглед е: без грим изглеждам на 35, с матиращ на 45, с озаряващ на 55, с метеоритите на Гърлен на 65. Скъсвам се от яд, че не ми пасват защото мога да си позволя марката, обожавам аромата им, купувам си ги от магазин, не онлайн, но изглеждам потресаващо с тях. Ама нищо де, не ми пречи да ми стоят на тоалетката. Поне нея я красят. Като си вляза в спалнята и погледна към огледалото и лъха лукс Laughing

densi, и аз искам да споменеш за озаряващите на Шанел ако може. Тук могат да ми отлеят за цял месец проба, та да се пробвам и на тях. Току виж пък точно те не ме състаряват, което много ме съмнява, но пък не пречи да пробвам.

# 212
  • София
...Е то това за матиращи и озаряващи е според възрастта. И аз много харесвам озаряващи, но станах за матиращи. Сега вече на 43 класификацията ми за добър изглед е: без грим изглеждам на 35, с матиращ на 45, с озаряващ на 55, с метеоритите на Гърлен на 65. Скъсвам се от яд, че не ми пасват защото мога да си позволя марката, обожавам аромата им, купувам си ги от магазин, не онлайн, но изглеждам потресаващо с тях. Ама нищо де, не ми пречи да ми стоят на тоалетката. Поне нея я красят. Като си вляза в спалнята и погледна към огледалото и лъха лукс Laughing

Хахахаха, Вики, за мен се отнася същото, което си написала! Но не е само до ЕГН! Въпросната приятелка, заради която питам, е по-голяма от нас (45+ е), а на нея си й отиват озаряващи.

Денси, да, и аз й казах, че Шанел са озаряващи, ама не знаех, че не са добре покривни... (А тя има петънца като лунички по цялото лице и иска да ги скрие 100%-ово). Между другото имам Шанелския СС крем и на мен ми е супер покривен. ФДТ-ите по-зле лиса? Само дето лъщя яко с него...

# 213
Еее щастливка е твоята приятелка. Аз съм си наумила, че е от възрастта, но може да е до кожа, физика, особенности на лицето. Кой знае. А аз иначе нямам петънце на лицето, и никога не търся покривност. Изравняване на тена само, колкот по-прозрачно и рядко, толкова по-добре.

# 214
Еее щастливка е твоята приятелка. Аз съм си наумила, че е от възрастта, но може да е до кожа, физика, особенности на лицето.

Според мен е точно това - до кожа, лице, излъчване. Не мисля, че възрастта е фактор. Даже съм чела, че точно за по зрелите дами се произвеждат продукти с разсейващи светлината частици, т.е. т.нар. озарителни продукти -кремове, коректори, фдт, основи, пудри и др. Предназначени са с качествата си да разсейват светлината и да не акцентират върху проблемните зони, бръчиците и сухите участъци. И аз не съм първа младост, но на мен озаряващите продукти ми пасват идеално, с матиращите никак, ама никак не се разбирам.

ПП Само да уточня, не говорим да светиш като диско топка, а за много леко, елегантно, почти невидимо озаряване.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 17:47 от Джаста Праста

# 215

Денси, да, и аз й казах, че Шанел са озаряващи, ама не знаех, че не са добре покривни... (А тя има петънца като лунички по цялото лице и иска да ги скрие 100%-ово). Между другото имам Шанелския СС крем и на мен ми е супер покривен. ФДТ-ите по-зле лиса? Само дето лъщя яко с него...

Не съм Денси, но да - СС-то е по-покривно от ФТД-те на Шанел.

# 216
Джаста Праста съгласна съм напълно с теб. За това и искам да пробвам нещо друго озаряващо...Помня бяха ме гримирали с Becca. Всичко беше лъскаво от базата до пудрата и ружа. Изглеждах невероятно....

# 217

Не съм Денси, но да - СС-то е по-покривно от ФТД-те на Шанел.
Да, много по- покривно е СС.
На 40 години съм, със смесена към доста мазна кожа и нося мат и озаряващи продукти , а Метеоритите на Герлен задължително всеки ден. Абсурд е да говорим за състаряване. Нося и на Becca много продукти, супер са ми.
За Шанелите щом има да крие лунички и петънца да забрави марката. Няма как да ги скрие с тези фон дьо тени.

# 218
Момичета, здравейте. Чета ви отскоро. Кажете нещо повече за тези "метеорити на Гарлен" - какво представляват, има ли значение типа кожа или те са просто един свеж финал. Не съм ги ползвала, никога, откъде се купуват (магазин за Сф).
Аз иначе съм с мазна кожа,като цяло проблемна.

# 219
Момичета, здравейте. Чета ви отскоро. Кажете нещо повече за тези "метеорити на Гарлен" - какво представляват, има ли значение типа кожа или те са просто един свеж финал. Не съм ги ползвала, никога, откъде се купуват (магазин за Сф).
Аз иначе съм с мазна кожа,като цяло проблемна.

Аз те съветвам да потърсиш инфо/мнения тук като ползваш Гугъл и ключови думи. Безкрайно много е писано за Метеоритите, почти във всяка тема, ако не и всяка, се пита, отговаря и пр. Моето мнение /имам и сферите, и пресованите, не са лимитки/ : научих се да ги ползвам всеки ден, много леко и пестеливо, не за друго, ами прекалено матиращи ми идват. Луксозен продукт, придават необходимия финиш на грима, пристрастяващи са точно с онова класно усещане, което носят. Напълно излишни или абсолютно незаменими? Лично за мен истината е някъде по средата, но предпочитам да ги имам на тоалетката   Heart Eyes

# 220
Бях чула хубави отзиви за финиш пудрата на радиант с озаряващи частици много финни . Аз имам същия проблем с матиращи продукти супер много ми личат бръчиците около очите. От известно време търся да прочета за тази пудра та завършваща се води, а не фиксираща, т.е. най-накрая се слага след ружове и тем подобни пре продукти с цел да освежи лицето

# 221
Еее щастливка е твоята приятелка. Аз съм си наумила, че е от възрастта, но може да е до кожа, физика, особенности на лицето. Кой знае. А аз иначе нямам петънце на лицето, и никога не търся покривност. Изравняване на тена само, колкот по-прозрачно и рядко, толкова по-добре.
Виж тогава Vitalumiere Aqua Шанел или Беж смятам, че ще изглеждаш страхотно.
https://www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/maquillage/p/teint/m … tml#skuid-0184210
https://www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/maquillage/p/teint/f … tml#skuid-0170880

Също е много добър, той е малко по-покривен.
https://www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/maquillage/p/teint/f … tml#skuid-0161840

# 222
Момичета, има ли продукт, който замества изцяло фдт-а? Да си призная не съм ползвала никога нещо различно от него. Кожата ми е проблемна и търся некомедогенен продукт. Има ли такова животно? Rolling Eyes

# 223
Мисля, че ВВ, СС и ДД кремовете са с такава насоченост, да не са тежки, да изравняват тена, да имат лека до средна покривност, да не запушват пори. Но аз не съм ползвала досега такъв тип кремове. Напоследък ползвам Афинитон на Мейбълин и съм много доволна. Лека до средна покривност, безупречно разнасяне, не се набива в порите и линийките, леко озарява, за моите нужди-просто прекрасен. От ВВ кремовете доста хвалят тези на Гарние, добри отзиви има и за СС-то на Буржоа. За Лумене също чета добри отзиви. Спряга се и СС-то на Биотен, но има отзиви, че налютява на очите.

ПП Разгледай тази тема, попадна ми с търсачката, специално за такъв тип кремове е: http://www.bg-mamma.com/?topic=780877

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 10:12 от Джаста Праста

# 224
  • на земята
Аз в момента съм с VITALUMIÈRE AQUA,не е от покривните,Денси много правилно ги е описала.
Много е лек,приятен е,траен е,аз съм много доволна от него,но не е от много покривните даже бих казала изобщо,ползвам го само лятото да не ми отежнява.
Зарибихте ме с тези перли,преди време се бях зарибила се отказаг,че не ми се даваха толкова пари,но сега пак се зарибих ще и взимам .Навсякъде ли цената е една и съща?
Може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт