ВИЕНА Тема 10

• 70 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Viena
Ако знаете какви замъци и дворци има около Виена, но не са много близо.

# 466
Ако знаете какви замъци и дворци има около Виена, но не са много близо.
В самата Виена също има десетина, в които може да се влиза. Но нормално туристите предпочитат да посетят основните забележителности.

# 467
  • Гражданин на света
Благодаря ви момичета, но аз пак не разбрах  Embarassed какъв тур да закупя? Този тур дето е 29,90 евро - Сиси, включва ли всичко - градини, зоопарк, дворци? Или трябва да взема още нещо? И има ли смисъл от онлайн купуване или на място? Четох много теми но са по старички и ми се искаше някой ходил наскоро да сподели. bouquet

# 468
Благодаря ви момичета, но аз пак не разбрах  Embarassed какъв тур да закупя? Този тур дето е 29,90 евро - Сиси, включва ли всичко - градини, зоопарк, дворци? Или трябва да взема още нещо? И има ли смисъл от онлайн купуване или на място? Четох много теми но са по старички и ми се искаше някой ходил наскоро да сподели. bouquet

Ето ги различните видове билети. Вие си преценете какво искате да видите. На място нямаше много хора, чакахме не повече от 3 минути /декември, около 10 сутринта/.

https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/

# 469
Благодаря за споделянето на линка с билетите. Не видях да има някакви за Шонбрун + зоопарка?!? ..или не се ориентирам добре?!?

# 470
Моля споделете хубави традиционни ресторанти във Виена предлагащи типичната Австрийска кухня. Не харесвам туристически капанчета. Ресторанти носещи типична Виенска атмосфера . Кафенета и така нататък.

# 471
  • Viena
Има ли значение ценови диапазон?

# 472
Ами все пак не държим на пълен лукс . Имаме бюджет . Една вечеря не би трябвало да е повече от 30-40 евро на човек . Колкото по-малко - по-добре. И също така единия ден , ще бъде мой рожден ден, следователно трябва да го отпразнуваме в някое наистина хубаво място , където вечерята миже да бъде между 50-60евро на човек .

# 473
  • Гражданин на света
Благодаря за споделянето на линка с билетите. Не видях да има някакви за Шонбрун + зоопарка?!? ..или не се ориентирам добре?!?

И аз така  Embarassed затова и попитах по запознатите. Виждам сайта с билетите, но не се ориентирам кой билет какво включва, дали има такъв който обхваща всичко - градини, зоопарк, всички дворци? Или трябва за всяко място билет? Тъй като сме решили, че искаме да видим максимално, затова ни интересува най-изгодния билет и комбинация. bouquet

# 474
  • Viena
Този е типичен австрийски със страхотна кухня, има и градина но е рано още за нея. https://www.herbeck.wien/speisen/2017-02-13-speisekarte.pdf/view

# 475

https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets … ices/#winter-pass

Под всеки вид билет си пише какво включва....

# 476

https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets … ices/#winter-pass

Под всеки вид билет си пише какво включва....

Много ти благодаря. Този /който е зимния - Winter Pass/  щеше да ни е чуден като вариант, само дето е до 31.03, а ние сме във Виена от 01.04.... Thinking

Като цъкна на летния, нищо не излиза.... newsm78

# 477
Моля споделете хубави традиционни ресторанти във Виена предлагащи типичната Австрийска кухня. Не харесвам туристически капанчета. Ресторанти носещи типична Виенска атмосфера . Кафенета и така нататък.
Аз много харесвам Figls. Има си доста традиционни неща, сервират собствени вина, цените са нормални, обктановката изключително уютна. Намарам го за доста традиционно австрийски. Но зависи какво точно си представяте. В Австрия бирариите не са традиционни точно( не бъркайте с Германия). В Австрия обичат шприц и траубензафт, а не непременно бира. Радлерът е пресен и страхотен във всяко заведение, по всяко време на годината.
За кафене - " Захер" е традиция и е must do поне при първо ходене. Хубавото в Австрия е, че не е като в България- да ти режат главата от кръста, ако седнеш на малко по- шик заведение. Там рискът не е голям, навсякъде цените са подобни. В "Sacher" е сравнимо скъпо с всички завидения- торта с топка сладолед  7 евро, варианти на кафе- 4- 6 евро, ликьорчета- 4-5 евро. Обстановката е много готина- червени кадифени диванчета, сервират ти в одежди като прислужници от 19 век и т.н. Аида са много тачена от австрийците верига за торти, заведенията не изглеждат чак така изтънчено, но са приятни.

# 478
Ами все пак не държим на пълен лукс . Имаме бюджет . Една вечеря не би трябвало да е повече от 30-40 евро на човек . Колкото по-малко - по-добре. И също така единия ден , ще бъде мой рожден ден, следователно трябва да го отпразнуваме в някое наистина хубаво място , където вечерята миже да бъде между 50-60евро на човек .
Ами аз не знам дали ресторант Сантиметрите е типичен австрийски, т.е. не механа с тиролски сервитьори и сервитьорки, но кухнята, бирата и виното им е много добра. Посещава се предимно от групи и цели семейства, защото порцийте са големи и повечето от тях са предвидени точно за повече хора. Цените също са много прилични в сравнение с други ресторанти в центъри на Виена. Ние го посетихме два пъти. А и другото важно за нес беше, че има две зали (на първи и подземен етаж), като тази на първия е за пушачи. Ако това може да е ориентир за 4 човека  -обща сметка 100 евро.

# 479
  • СОФИЯ
Плахута.

Общи условия

Активация на акаунт