ВИЕНА Тема 10

• 70 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Да да, така ще стане. Изясних а ми се нещата вече, просто не сме пътували с тази АК до сега,. А сайта им не е от най-добре организираните. Мерси още веднъж

# 616
  • София
Здравейте, пътуваме с децата на 1. От летището ще си вземем CAT. На гарата до градския парк, може ли да си оставим багажа, да се разходим до Белведере и чак вечерта да се настаним. Там има ли възможност да се остави по-голям багаж в багажно за няколко часа.

# 617
  • СОФИЯ
Здравейте, пътуваме с децата на 1. От летището ще си вземем CAT. На гарата до градския парк, може ли да си оставим багажа, да се разходим до Белведере и чак вечерта да се настаним. Там има ли възможност да се остави по-голям багаж в багажно за няколко часа.
САТ от няколко месеца имат собствени за багаж. Ползвах 2 пъти, именно поради ранен полет и настаняване в х-л след 13 ч. За по-голям багаж, напр. 2 куфара по 23 кг. вероятно просто тр да ги поставиш в по-широка клетка, те видимо са по-малко, но и не са особено използвани. Изненада за мен беше, че за взимане на багажа системата не ми поиска никаква такса. А аз категорично си бях сложила в определеното място картата за да платя. За колко часа е възможно нямам представа, при мен бяха повече от 2 часа.

Да да, така ще стане. Изясних а ми се нещата вече, просто не сме пътували с тази АК до сега,. А сайта им не е от най-добре организираните. Мерси още веднъж
Само имай предвид и времето отиване/връщане. Преди да кацнеш във Виена няма как да се чекираш за обратния полет. Това в случай че сте за 2 нощувки напр.

# 618
  • София
Благодаря

# 619
  • Русе

Само имай предвид и времето отиване/връщане. Преди да кацнеш във Виена няма как да се чекираш за обратния полет. Това в случай че сте за 2 нощувки напр.
[/quote
Престоя е седмица, така че ще чекира във Виена през телефона. Там ще ги ориентират от посрещащата организация и за вътрешния/градския теанспорт- билети, карти. За сега само знам че от летището се хваща S7 до хостела за настаняване. Щерката ще пътува - не и е за пръв път, но за пръв път ще е сама. Нея по я притеснява езика, но според мен няма да има проблем - говори свободно английски и френски, все ще се оправи.

# 620
  • СОФИЯ
С английски ще се оправи.

# 621
Миналата седмица летях с австрийците и май си беше 24 часа по- рано чекирането. Това, което пращат като потвърждение е кю ар код, а не бордна карта и не знам какво ще разпечаташ. В България ти дават бордна на летището срещу документ за самоличност. На Швехат, независимо дали си чекиран онлайн или не, трябва да минеш през машините за селфчек. И аз миналата сряда без проблем се справих с лична карта( както и предните пъти), ако има някакъв проблем- ще е бил след това.Но никой няма да ти иска паспорт, ако има нехнически проблем, а ще намерят начин да те чекират с наличния ти документ за самоличност. Апаратът има опция на анжлийски, ако не разбираш немски. Дава ти хартиена бордна карта. След това си вземаш етикет за багажа( ако имаш чекиран) и после си го натоварваш на лентата сам, след като го маркираш с четеца за баркодове пак сам. За ръчния понякота дават лепки, преди гишетата за паспортна проверка- там мерят размери и кг( мисля 7 е разрешено). Мен лично никога не са ми теглили ръчния там, не ми слагат марка и т.н( а нося стандартен куфар 55/ 40/ 30 ири 25.

# 622
  • СОФИЯ
47 часа преди полета е онлайн чекина на австрийците, категорично. Поне така е в последните 5 г., летя с тях през месец. Мобилната версия също им е ОК, не съм имала проблеми. Единствената разлика с коментираното е че моите пътувания до Виена не са служебни и не пазя продължително фактури от х-ли или бордни карти. При всички положения обаче може да принтираш последната си бордна карта в рамките на 24 ч. след полета. Това е по др съображения и на др основание - може като ФЛ да имам някакви претенции към авиокомпанията.

# 623
47 часа преди полета е онлайн чекина на австрийците, категорично. Поне така е в последните 5 г., летя с тях през месец. Мобилната версия също им е ОК, не съм имала проблеми. Единствената разлика с коментираното е че моите пътувания до Виена не са служебни и не пазя продължително фактури от х-ли или бордни карти. При всички положения обаче може да принтираш последната си бордна карта в рамките на 24 ч. след полета. Това е по др съображения и на др основание - може като ФЛ да имам някакви претенции към авиокомпанията.
Не знам как Ви пуска системата 48 часа. Мен винаги ми излиза, че е достъпно онлайн само 24 предварително. И аз летя само с тях. И сега специално си проверих мейлите с потвържденията от миналата седмица- ами 24 часа е. Нашите пък заминаха онзи ден и на тях им беше 24 часа. Явно нещо при Вас ще да е друго, но официалният им сайт и моят акаунт( щот аз имам майлс енд мор) не дапускат безплатен чек 47 часа по- рано. Кога сте го правили това?

# 624
  • СОФИЯ
Много пъти, последно този февруари. 47 е и на сайта и от мобилната версия, забавянето е не повече от 10 мин. Ползва се доста активно точно в първите часове.
https://www.austrian.com/?sc_lang=en&cc=BG ето иф от сайта на австрийците
"За по-голямата част от дестинациите на Austrian Airlines уеб чек-ин се отваря 47 часа преди планираното време за заминаване. Моля, обърнете внимание, че уеб-чартърният полет за полетите на myAustrian Holidays се отваря 24 часа преди планираното време за заминаване. Моля, кликнете тук за повече информация за уеб регистрацията."
И аз имам регистрация при тях, в случая не съм се логнала, това е информацията. И много познати се възползват. Няколко часа след като избереш места може да се пробваш да смениш и така установяваш че вече половината самолет е пълен. Никой не чака 24 часа, освен ако не е по някакви други причини. Ако разликата в полетите ти е по-малка, съответно се чекваш след кацане и тогава си леко прецакан, просто местата са по-назад. Аз напр. държа да пътувам до пътеката, а не до прозореца. И аз ползвам карта майлс енд мор, но това няма никакво значение за часа на чекина. Отварят го 47 часа по-рано. Ако пробваш примерно 49 часа по-рано, ти излиза съобщение че ще е отворен след 2 часа.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 07:16 от мама САННЯ

# 625
Много пъти, последно този февруари. 47 е и на сайта и от мобилната версия, забавянето е не повече от 10 мин. Ползва се доста активно точно в първите часове.
https://www.austrian.com/?sc_lang=en&cc=BG ето иф от сайта на австрийците
"За по-голямата част от дестинациите на Austrian Airlines уеб чек-ин се отваря 47 часа преди планираното време за заминаване. Моля, обърнете внимание, че уеб-чартърният полет за полетите на myAustrian Holidays се отваря 24 часа преди планираното време за заминаване. Моля, кликнете тук за повече информация за уеб регистрацията."
И аз имам регистрация при тях, в случая не съм се логнала, това е информацията. И много познати се възползват. Няколко часа след като избереш места може да се пробваш да смениш и така установяваш че вече половината самолет е пълен. Никой не чака 24 часа, освен ако не е по някакви други причини. Ако разликата в полетите ти е по-малка, съответно се чекваш след кацане и тогава си леко прецакан, просто местата са по-назад. Аз напр. държа да пътувам до пътеката, а не до прозореца. И аз ползвам карта майлс енд мор, но това няма никакво значение за часа на чекина. Отварят го 47 часа по-рано. Ако пробваш примерно 49 часа по-рано, ти излиза съобщение че ще е отворен след 2 часа.
Това е официално инфо на сайта, но явно не всяка дестинация  попада в тази кагегория( например аз винаги летя от и за Варна). Може от София наистина да е 47 часа, но за Варна гаранция е 24. И от Виена се чекирам 24 часа( но там е по инерция, не си спомням да съм търсила по- рано).

# 626
  • Русе
Е за Ви затрудня още повече - ще лети от Букурещ

# 627
Здравейте,
благодарение на всички пишещи и питащи тук и ние успяхме да си направим супер екскурзия до Виена. Летяхме от Букурещ - просто ни е по-удобно, летят всеки ден, а и цените са по-добри (резервирахме за по 40 евро двупосочен на човек).
Взехме си Виена Пас от гише на летището във Виена, предварително закупени. Бяхме планирали да купим Easy City Card, които излизат малко по-изгодно от седмичните карти за транспорта (когато си с 2 деца), но не успяхме да намерим къде се продават на летището, питахме на 2 места, но никой не знаеше. Затова взехме от офис на ОВВ седмични карти по 17.10 евро на човек + допълнителните билети (1.8 евро за възрастен и 0.9 евро за дете). Не сме се занимавали с машинките за билети, направо на гишето ги купихме. Допълнителните билети ни казаха че не се валидират, те са с точен час за влака S7. На връщане допълнителните билети пак ги купихме от гише на ОВВ, само че на Виена Мите.
Та програмата която си направихме беше следната:
Понеделник - Пратера (при лошо време бяхме планирали Термите във Виена (понеделник имат промоция за 20 евро вход дете влиза безплатно с възрастен).
Вторник - Шонбрун, после Техническия музей (страхотен е за деца), на пешеходно разстояние е до Шонбрун. После Къщата на музиката (също е хубава за посещение с деца, а и е с удължено работно време) и оттам с метро+автобус до ТВ кулата (оставихме я последна понеже работи до полунощ).
Сряда - Съкровищницата в Хофбург, Испанските коне, двореца Хофбург, Музея на историята на изкуствата, Белведере, Музея на Хундертвасер, разходка с кораб по Дунав, Виенското колело, изтървахме Мадам Тюсо (затваря в 17 ч), и последно Природо-научния музей (умишлено понеже в сряда работи до 21 ч).
Четвъртък - свободна програма, понеже Виена Пас вече не важаха - Вотивкирхе, Ратхаус, кафе в Линдтман, часовника Anchor точно в 12 ч. когато си сменя фигурките, църквата Св. Петър, Чумната колона, Катедралата Св. Стефан (качихме се на Северната кула с лифта), Операта и накрая шопинг по Karntner Strasse и по Mariahilfer Str.
Петък - обратно с влака към летището.

Още веднъж да благодаря на всички във форума - изключително полезни и отзивчиви.

# 628
  • СОФИЯ
janiap, помислих си че може да си морска мама и там полетите да са чартърните myAustrian Holidays . Намерихме ключа от палатката Stuck Out Tongue
Има ли отделна тема за  майлс енд мор? Ако да, дай линк моля. Ако няма, удобно ли е да те питам нещо тъпо на лични?

# 629
janiap, помислих си че може да си морска мама и там полетите да са чартърните myAustrian Holidays . Намерихме ключа от палатката Stuck Out Tongue
Има ли отделна тема за  майлс енд мор? Ако да, дай линк моля. Ако няма, удобно ли е да те питам нещо тъпо на лични?
То едва ли съм чак толкоз компетентна по програмата, ама давай, ако мога да отговоря🙂

Общи условия

Активация на акаунт