Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 878
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 120
Norvy  никой не напада авторката , а просто не е ясно тя какво цели с темата. какво търси ...

Конкретния повод защо ми хрумна темата е, че гледах интервю с 3 момиченца певици, които казаха, че си нямат гаджета, но и не търсят - чакат да се случи от самосебе си. А те едни скучни на вид и си викам на акъла "Има да чакате някой да ви забележи. Хората виждат, че можете да пеете ама ако не ви познават със сигурност с външност няма да ги привлечете. А някой да ви пожелае за съруги само щото можете да пеете е малко вероятно"
Иначе познавам доста жени, които нямат против да си имат мъж, дори казват, че си търсят, но реално практически НЕ правят нищо. Ако им предложа да ги запозная с някой винаги се съглаяват. Но самите те да предприемат нещо по въпроса - НЕ - чакат да им се случи. Вече 43 години....

# 121
И не е вярно, че в отчаянието си човек не намира нищо  - аз точно тогава го намерих, когато се бях тотално обезверила и депресирала

# 122
А  защо никъде не се описват  постоянството и настоятелността?  Нали  тези  две неща  се  гледат в началото на запознанството. Сериозността също  не  се  споменава.

# 123
  • Terra incognita
А  защо никъде не се описват  постоянството и настоятелността?  Нали  тези  две неща  се  гледат в началото на запознанството. Сериозността също  не  се  споменава.
Ти нали себе си оправи, та сега и на другите акъл даваш 😉

# 124
това пък от къде идва? не съм сигурна , че това се гледа. много ми е съмнително.

# 125
Ти нали себе си оправи, та сега и на другите акъл даваш 😉

Форумът е за взаимопомощ все пак Joy
Всеки помага според възможностите си.

# 126
  • Linz
С тази тема авторката се опитва да си самовнуши нещо... някаква прикрита несигурност лъха от постовете й (според мен).

Аз за момента съм си самодостатъчна. Грижа се сама за децата си и това ми стига. Ако по-натам реша да си търся мъж, вероятно ще е през нета. След една определена възраст читави свободни мъже трудно се намират, много трудно.

# 127
Омъжих се след 30, мъжът ми е значително по-млад, значително по-висок и прави повече кинти. Тези неща са ми били важни при избор на партньор. Не ми е харесвал на 100%, но сега го обичам много.  Чувствам се щастлива с живота си. Но понякога си спомням колко хубава и свободна младост имах Simple Smile))) Единственото, което я помрачаваше, е постоянното натискане да се омъжвам, часовници и какво ли не. Сега това ми се вижда пълна смехория, защото бракът и майчинството са си монотонна история.
Според мен, в днешно време и да има правила, човешката съдба е индивидуална. Така, че според мен, някакви формули пък млада пък красива и прочее, пък търсене и тн, това са общи формули, а животът е много индивидуален. Мисля си, че човек не трябва да насилва нещата, всеки си се ражда с късмета си. И понякога, човек не оценява това, което има.

За мен бракът също носи негативи. Когато губиш, не знаеш какво печелиш, когато печелиш--не знаеш какво губиш. Всяко нещо си има свои плюсове и минуси, най-важното е да се насладим на фазата, в която сме сега. А дете може и без мъж, даже май по-добре. Аз ако тръгна да се развеждам, как ще делим бебето, не знам и двамата го обожаваме.

# 128
  • София
има го и въпроса, като го намерим тоя мъж, какво да го правим после

# 129
има го и въпроса, като го намерим тоя мъж, какво да го правим после

e.... kak kakво. слагаме го на дивана в хола да ни топли място, правим му баница и проверяваме дали си е обул прани чорапи. как какво.

... А те едни скучни на вид и си викам на акъла "Има да чакате някой да ви забележи. Хората виждат, че можете да пеете ама ако не ви познават със сигурност с външност няма да ги привлечете. А някой да ви пожелае за съруги само щото можете да пеете е малко вероятно"...

хахах в каква заблуда си.

Въпроса тук е > Жени, познавате ли мъжете и знаете ли те какво в същност търсят ?

# 130
Мм аз го открих и се свързах с него. Общо взето му дойдох като гръм от ясно небе. Не съм го търсила отчаяно, но вярвах, че ще го срещна и го "познах" още първия път като го видях...даже още преди да го видя за пръв път, още като му чух гласа и корема ми се обърна! 🐵
Приех го като знак от съдбата, че това е моя човек и затова поех инициативата да го потърся после. 😘

# 131
Norvy  никой не напада авторката , а просто не е ясно тя какво цели с темата. какво търси ...

Конкретния повод защо ми хрумна темата е, че гледах интервю с 3 момиченца певици, които казаха, че си нямат гаджета, но и не търсят - чакат да се случи от самосебе си. А те едни скучни на вид и си викам на акъла "Има да чакате някой да ви забележи. Хората виждат, че можете да пеете ама ако не ви познават със сигурност с външност няма да ги привлечете. А някой да ви пожелае за съруги само щото можете да пеете е малко вероятно"
Иначе познавам доста жени, които нямат против да си имат мъж, дори казват, че си търсят, но реално практически НЕ правят нищо. Ако им предложа да ги запозная с някой винаги се съглаяват. Но самите те да предприемат нещо по въпроса - НЕ - чакат да им се случи. Вече 43 години....
Защо смяташ, че те искат някой да ги пожелае? Какво е това отчаяние, което лъха от постовете ти? Може би те избират кого да пожелаят. Какво значи скучна на външен вид?

# 132
Защо смяташ, че те искат някой да ги пожелае? Какво е това отчаяние, което лъха от постовете ти? Може би те избират кого да пожелаят. Какво значи скучна на външен вид?

Жената държеше да получи конкретен отговор защо съм пуснала темата и и дадох. Ама май не и хареса, ще трябва нов да и измисля. Не знам що хората все дълбаят нещо - толкова ли е трудно да разбираш думите буквално !
Цитирах певиците, думите им - какво мислят и какво искат няма как да знам. Скучен външен вид е безинтресен и скучен - странно ми е на голям човек трябва да обяснявам значението на думата скучен и се затруднявам.

Отчаяние ли лъха? За какво да съм отчаяна - нали си намерих мъж Stuck Out Tongue
Все повече ме затруднява ученето та ако ще се отчайвам от това ще е - годинките си казват думата

# 133
А на мен ми е странно,че проблемът е двустранен.
Има плашещо много и мъже и жени сами, мъжете се оплакват,че няма свестни жени,а жените,че няма свестни мъже.
Парадокс.
Както при отношенията работодатели-работници.
Някакви идеи ?

# 134
А на мен ми е странно,че проблемът е двустранен.
Има плашещо много и мъже и жени сами, мъжете се оплакват,че няма свестни жени,а жените,че няма свестни мъже.
Парадокс.
Както при отношенията работодатели-работници.
Някакви идеи ?
Нищо странно няма. Младостта има "качества", които с времето се губят. По-малко претенции и повече идеализъм, наивизъм, гола вяра... С времето става обратното. Колкото повече време си сам, толкова повече изисквания към евентуалния си донаслагваш в главата... и мисията става все по-трудна за осъществяване.
Като добавим и днешното все по-намаляващо и ограничено общуване на живо и все по-увеличаващото се "общуване по нета"...

Общи условия

Активация на акаунт