Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 118
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 625
Един добър готвач може да изкарва доста добра заплата. Може дори заведение да си отвори след време и дори повече да изкарва. Сигурна съм, че всеки работещ човек може да се изнесе, ако не е желан на дадено място. Нормалните хора знаят, че ако тръгнеш да биеш, не дай боже и да убиеш, последствията може да са много големи.
Хората, които са стигнали до крайност, по скоро имат психични отклонения, не е свързано с недостиг на пари. Но само психолог може да каже какво е довело до крайност.
Да, но не само финансово бедният, а и този, който няма акъл и, накратко, ценностна система. Такъв да се види с малко пари, си мисли че може да коли и беси, само защото малко уиски му струва колкото моята вечеря в пицария.

Не претендирам за обективност, но доколкото съм видяла, има разлика между шефовете, които работят за фирмата си, и онези, които харчат всеки лев за парцали, екскурзии до Милано и скъпи возила. Първите са читави, вторите са абсолютна сволоч.
съгласна съм с първото.
За съжаление първите в един момент преминават във вторите. Целта и всички положени усилуя са само насочени към постигане на статут. Лошото е че смачкват всички по пътя си, дори и близки хора и собствените си деца. Факта, че нямаш никакви скруполи при развитие на бизнеса в един момент притъпява сетивата ти, разбираш колко е по лесно, когато мачкаш другите, харесва им като ги гледат като големия шеф. 5 години работих за един такъв типаж. Издигнал се от нищото и станал голям бизнесмен. Разведе се със жена си и още повече се озлоби, до степен да не се търпи да работиш там. Нормални хора не се задържаха там, само роми. Жена му пък беше точно от кифлите, но явно и парите не можеха да я накарат да остане. Децата му са глезени и за 5 пари работа не вършат.
Ако ще имам мъж с пари и това ме чака, а не, благодаря.

# 2 626
  • София
Да, всеки с малко повечко пари е или ще стане душманин.
Недей вярва на това, класическото оправдание на неудачниците е.

# 2 627
Като ви слушам кви мъже има ми действа успокоително - моят е скъперник ама поне не ме кара да си делим разходите по равно. То няма и как да стане де - трябва да се свираме в тристаен ако така ще бъде. Не че ще ми е зле да чистя по-малко пространство ама децата ще се избият. И аз търсих и избирах уж ама те - пак се нахендрих на олигофренясало мамино момче.
Бягай с 200 Joy

# 2 628
Чичи, децата му ще му провалят бизнеса и пак фамилията отива в калта. Нямат капацитет за повече.
Аз говоря за друг тип хора - работят, децата им са също в бизнеса, просто шефът не си позволява, нито на тях позволява да забравят какво е да си изцапаш ръцете и да си припечелиш за хляба. Такива шефове са малко, но ги има. Те не целят просто кинтите заради самите кинти, а целят възможности.

# 2 629
Като ви слушам кви мъже има ми действа успокоително - моят е скъперник ама поне не ме кара да си делим разходите по равно. То няма и как да стане де - трябва да се свираме в тристаен ако така ще бъде. Не че ще ми е зле да чистя по-малко пространство ама децата ще се избият. И аз търсих и избирах уж ама те - пак се нахендрих на олигофренясало мамино момче.
Бягай с 200 Joy

200 е много малка скорост , поне свръхзвукова.

# 2 630
Чичи, децата му ще му провалят бизнеса и пак фамилията отива в калта. Нямат капацитет за повече.
Аз говоря за друг тип хора - работят, децата им са също в бизнеса, просто шефът не си позволява, нито на тях позволява да забравят какво е да си изцапаш ръцете и да си припечелиш за хляба. Такива шефове са малко, но ги има. Те не целят просто кинтите заради самите кинти, а целят възможности.
Знам, че ги има. Но от обкръжението ми не съм видяла такива примери. За съжаление все повече млади хора се обръщат към парите като начин на измерване на успеха. И това не са само хлапета от по заможни семейства. Те кифлите от къде идват? Точно от по бедни семейства. И търсят чичко-паричко, защото да си купиш якенце от мола и да се фукаш пред приятелки е по яко от това да идеш с гадже на някакво си кино.

# 2 631
Не че нещо, но примерно има едни среди, в които заможността е нормално състояние, но без да избива на мутренство. Цели семейства от лекари и адвокати, потомствени и успешни. Ми нормално е момиче от такова семейство да търси подобна класа. Това не е претенция или поза, всеки иска да си запази нивото, не да попадне в напълно различна прослойка и да се чуди що не може да се разбере с хората.

И не че търсиш хора с пари, просто с другите нямаш допирни точки и е трудно да се засрещнете. А и имаш някакви все пак норми за способностите и професията на мъжа, което обикновено върви и с някакво ниво на изкарване на пари.

# 2 632
За съжаление все повече млади хора се обръщат към парите като начин на измерване на успеха.

И в какво се измерва успеха на един бизнес ? В печалбата и рентабилноста , но това не е пряко свързано с парите сигурно.

# 2 633
Сирена, че адвокатите са богати е така на 20%, но нека не ги броим за "аристократи". За лекарите също не искам да коментирам минусите им. Със следващите редове съм съгласна.

# 2 634
В България след 1400 - та година някъде няма българска аристокрация. Разни внесени Кобург Готи не се броят. Що спорите за глупости. Че някой си се държи по превзето ....хоп аристократ. Като оная отрепка денди , добре че не го дават вече по тв-то. Малко участия по разни формати и много си повярва това недоразумение на природата. Или дргия педерасоподобен индивид, паркетният лъв Евг.М , това че има Сър като титла аристократ ли е ? Пълен джендър.

# 2 635
Не съм писала богати, писах заможни. За мен заможен мъж е това, което се търси за смислен живот: микс от достатъчно пари, та да не мислиш за битовизми (макар за яхта и палат да не стигат), но и натрупвания от култура, интереси, разбиране, вкус. Не че са аристократи, защото са лекари, а по-скоро са лекари, защото родът е еволюирал и има известна доза не аристократизъм, а смисленост и визия за живота. И затова издънките му стават лекари и си мечтаят за смислени професии, а не за мутреене.

Но на тая порода й мина времето и са изчезващ вид, откакто се присмяхме групово на Филип Димитров и започна да процъфтява една друга порода, която се назова елит.

# 2 636
И в какво се измерва успеха на един бизнес ? В печалбата и рентабилноста , но това не е пряко свързано с парите сигурно.
Евентуално със разрастване, развитие и инвестиции на бизнеса. В днешно време дори и със запазване на пазарния дял, при наличието на конкуренция. В личностен план и децата ти да са успешни и да развиват семейния бизнес, а защо не и нещо друго. Защо не и с малко благотворителност, съответстваща на възможностите ти. А не конкретно с натрупани пари или с каква кола караш. И определено да не се държиш с работниците си, като с говеда.
Това не е претенция или поза, всеки иска да си запази нивото, не да попадне в напълно различна прослойка и да се чуди що не може да се разбере с хората.
И какво е характерно за тази прослойка, дето ние простосмъртните нямаме? Сигурно като седнат да си говорят цитират възвишена литература и глобалната икономика.
Напомняш ми на онзи, който казваше за дъщеря си, че е "висока топка" и ще си седи сама.
Или пък гаджето на приятелката ми, дето е уж умен, преспективен и амбициозен, от богато семейство, пък я обижда и нагрубява.

# 2 637
понеже се даде пример с адвокати и лекари, уви и от двата типа имам лични впечатления. Пари може да имат; знания също, но други неща куцат, пък на мен те са ми важни. Друга може да се радва, че е "лапнала такъв/била избрана от и подобни" и да си трае. Денди, ако не друго, поне има богата обща култура. С такъв никога няма да ти е скучно.
Чичи, понеже виждам въпроса ти, ако може и аз да кажа мнение. Не, че другите са низши, но има професии(тамън споменатите), където хората се разбират и си пасват именно ако са в едно и също. Другите хора няма да са така увлечени, няма да искат да разискват с часове предимства и недостатъци на континентално и англо-саксонско право или пък диагностика на вегетативната нервна система примерно.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 22:36 от летящата

# 2 638
Мис Чичи за това в цитата , Сирената е права. Ти ако имаш успешен бизнес , мислиш най различни сделки и инвестиции , имаш достатъчно средства за ексурзии 2 годишно в чужбина и т.н. С ляла ти Станка , дето цял живот е работила продавачка примерно какъв общ език ще намериш ...освен Каква е цената на ...нещо си. примерно.
Поне малко разсъждавай преди да пишеш. Не съм фен на Сирената , но определено за някой неща е доста по наясно.

# 2 639
И какво е характерно за тази прослойка, дето ние простосмъртните нямаме? Сигурно като седнат да си говорят цитират възвишена литература и глобалната икономика.

Да, точно така. Ако ти харесва да дискутираш тия неща, няма да се задоволиш с мъж, който коментира само еврофутбол или друга простотия. Нещо смешно ли намираш в това хора да седят и да обсъждат идеи, изкуство, култура?

А културата не е поза и преструвка. За който разбира какво се случва, наличието на култура и екосистема от интелигентни хора е много добър инструмент не само за оцеляване, но и за процъфтяване. Да си културен и разбиращ е способност, която се отплаща, а простичките нека си мислят, че поза, чупка и труфене. Умните знаят за какво се ползват тия инструменти.

Съответно няма как умна жена от тоя свят да е доволна от мъж, който мисли само в конкретика, има свит хоризонт, не вижда как се играят игрите и вярва на какви ли не дивотии поради липса на мисловни способности.

Моята гледна точка е на жената, не на мъжа. Културната жена има една визия за живота - и ако направи генералната грешка да вземе мъж от друго тесто и друга прослойка, ще види тази визия потъпкана. Децата й, вместо да си развият ума, ще го пропилеят. Вместо да й се радват, че е умна, ще я мачкат и ще й се подиграват. Та затова компромиси се правят, но не и в тая област. Образована жена от сой с мъж, дето родата едва е излязла от селото...житейски катастрофи много мога да разказвам. Накрая децата го отнасят, щото вместо двама да ги избутат напред и да им посочат пътеката в гилдиите си, по-простият ги дърпа назад.

Общи условия

Активация на акаунт