Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 115
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 640
  • Paris, France
Не че нещо, но примерно има едни среди, в които заможността е нормално състояние, но без да избива на мутренство. Цели семейства от лекари и адвокати, потомствени и успешни. Ми нормално е момиче от такова семейство да търси подобна класа. Това не е претенция или поза, всеки иска да си запази нивото, не да попадне в напълно различна прослойка и да се чуди що не може да се разбере с хората.

И не че търсиш хора с пари, просто с другите нямаш допирни точки и е трудно да се засрещнете. А и имаш някакви все пак норми за способностите и професията на мъжа, което обикновено върви и с някакво ниво на изкарване на пари.

Лекарите не са особено заможни в Европа. Някои адвокати се замогват, но други не. В такова семейство и среди съм изтастла и за лекар не бих се оженила. Не, че са лоши хора, ами, някак си, където и да идат все ги нападат болни, сакати, дефектни, като някои идват с цели папки изследвания, сред които на анален секрет или посткоитален тест, например. Едно време мислех, че такава простотия съществува само в България, Близкия изток и Африка, но се оказа, че и в Англия го има. Аз в личния си живот болни, чужди хора и мизериите им не ща. Адвокатите са супер готини.

Аз пък точно с мъжете с пари нямам допирни точки. Не говоря за адвокати и лекари, а за наистина богати мултимилионери с имоти по централен Лондон и Париж, образование от Итън и Хароу до Оксбридж и Айви лигата. Харесвала съм няколко, но си умрях от скука, а те от срам с мене. Първата седмица е весело и после доскучава.

Връзките с огромни културни разлики и очаквания не вървят. Не си представям да си тикна децата в студен интернат на 7-8 години и оттам нататък да ги виждам за по 2-3 месеца годишно. А децата на богатите точно така живеят.

Сирената, кой нормален мъж говори за футбол с жена си? Баба ми и майка ми си умират за футбол и гледаха мачове с кеф, но повечето жени скучаем.

# 2 641
Ще потретя, за богатите не съм говорила, говоря за заможните. Разбира се, че нямаме допирни точки с тия, дето от люлката им се знае кой пост ще заемат и какви капитали ще управляват. Това е друга игра.

# 2 642
А как се търси любовник newsm78

# 2 643
Търсиш го да е готин, да е пич и да има пари да те води на хубави места. Е, да не забравяме, че и в секса трябва да го бива.

# 2 644
Това не стига,трябва и интелект да има! Иначе е скука!

# 2 645
Търсиш го да е готин, да е пич и да има пари да те води на хубави места. Е, да не забравяме, че и в секса трябва да го бива.

И почват драмите....ако е женен как да го разведе че да го вземе тя , ако е свободен как само да го вземе за себе си.

# 2 646
Сирен, а защо мислиш, че един човек трябва да е от опредлена прослойка за да е образован и интелигентен? Все пак аз не пращам една образована и с цели жена, да живее на село. За да се е оженила жената от твоя пример за неподходящ мъж, все трябва да е имало нещо да ги свърже. Тя си го е избрала, въпреки различните мирогледи, поради какви причини само може да се гадае.
Глупаво ми е определение, ако човек е еди какъв си /адвокат, лекар и т.н./ то той ще е по добър от готвач примерно. Повярвай ми един потомствен адвокат, може да супер ограничен в разбиранията си от някой по обикновен /ако мога така да се изразя/.
Още повече, че има разлика между адвокат и адвокат, лекар и лекар, както и между безнесмен и бизнесмен...
Много често хората нямат и реална оценка за себе си. От по високите прослойки търсят добра партия, без да са способни да оценят имат ли качества или не и дали са на нивото на другия. Гониш стандарт за който може да не ти достигат силите, а за всички други си мислиш, че са под нивото ти.

# 2 647
Защото трябва да не мислиш за базово оцеляване, за да имаш ресурс за мисловен труд. Интелектът е съвсем различно понятие вече, както и образованието - в БГ имаме прослойка от полуобразовани и не много интелигентни.

А какво свързва мъжете и жените - това всеки го знае, нагон, когато си изключиш критичното мислене.

Някои професии изискват определени качества, себеотрицание, контрол над импулсите. Аз например трудно мога да живея с мъж, който не мисли и не анализира, а е човек на действието и се учи от грешки. Освен това липсите във вербално-мисловен план ме отблъскват. Представям си как ще ми се родят тъпи и чепати дечица.

# 2 648
Скрек, какво му е на тристайния? То зависи и колко е голям, се, като квадратура. Ние живеем в такъв, с две големи, разнополови деца и ни стига. Не бих отказала една-две стаи в повече и допълнителна баня, но не ме бърка площта. Важното е всяко дете да има собствена стая. Нямам собствена стая. С ММ имаме обща спалня, но сме се разбрали по нощите никой да не прави нещо, което буди другия. Голяма гледка сме - аз с моите лампи и такъми за нокти по цялата маса в хола, а той пред телевизора.

Точно - 3те деца трябва да си имат собствена стая. А ние къде ще се подвизаваме? В момента имаме 7 стаи, 2 хола с трапезария, 2 кухни, 2 бани и 4 тоалетни и ни е идеално.  Дори сега временно мъжът ми е изгонен от спалнята и спи в моя офис, защото няма друга спалня. Липсва ни стая за гости, но който замръкне ще спи в караваната.

Аз например трудно мога да живея с мъж, който не мисли и не анализира, а е човек на действието и се учи от грешки. Освен това липсите във вербално-мисловен план ме отблъскват. Представям си как ще ми се родят тъпи и чепати дечица.

Интелектът не се наследява.

# 2 649
Тези хора, освен другото, имат набор контакти, вид жокер 'обади се на приятел'. Една от разликите с тези, които Чичи нарича простолюдие, е, че когато сложнолюдието звъни за помощ от приятел, предлага нещо работещо и иска да получи оптималното за него Докато простолюдието е мързеливо и гледа максимума аванта и скатаване, да мине тънко. Смисъл, едно е да пробутваш в професионална сфера, в която си от 20 години, отроче с умения и дипломи, което лично си следил да се подготви. Друго е да звъннеш на Пешо с автомивката, че малкият ти син завършва гимназия тази година със среден успех 3 и дали има някаква работа за него.
Между другото, това за полуобразованите идиоти е вярно.

# 2 650
Не се наследява, но в семейството се попива култура, маниер и мислене. А и визия за живота, както казаха - в крайна сметка се отразява на децата.

# 2 651
Както сте тръгнали и Версайският дворец няма да ви стигне.

# 2 652
Скрит текст:
Тези хора, освен другото, имат набор контакти, вид жокер 'обади се на приятел'. Една от разликите с тези, които Чичи нарича простолюдие, е, че когато сложнолюдието звъни за помощ от приятел, предлага нещо работещо и иска да получи оптималното за него Докато простолюдието е мързеливо и гледа максимума аванта и скатаване, да мине тънко. Смисъл, едно е да пробутваш в професионална сфера, в която си от 20 години, отроче с умения и дипломи, което лично си следил да се подготви. Друго е да звъннеш на Пешо с автомивката, че малкият ти син завършва гимназия тази година със среден успех 3 и дали има някаква работа за него.
Между другото, това за полуобразованите идиоти е вярно.

Ключова дума да има умения, а не просто да го набуташ някъде. Всъщност ако има умения и сам може да се пробута.
И пак казвам, не е необходим сблъсъка между много висока и ниска прослойка. Но не и да отхвърляш добри партньори, само защото ти си върха на сладоледа. И накрая като остане малък избор, да се задаволиш и с много малко, защото доброто е обрано от не чак до там претенциозни.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 00:00 от miss_chichi

# 2 653
какъв Версайй, аз на Луната и Марс искам по едно имение!
"Всъщност ако има умения и сам може да се пробута."-
ъъъ, ми не. Има професии, в които ако не си потомствен, но си можещ, се налага да си можещ и коленичил, ако искаш да ти се отвори парашута. А дори и някои умеещи и потомствени не се уреждат. А за края на поста ти - ако човек не се е позиционирал правилно, шанса да пие една студена вода на финала е съвсем реален. Стъпка може да се прави степен нагоре или степен надолу. Не повече, и по повод жената с мъжа "не от сой" - да, взела си го е поради хормони, но ако той не знае кога да плези език и да се върти около себе си ще бъде наритан, заедно с това и други врати ще му се затворят.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 23:43 от летящата

# 2 654
Както сте тръгнали и Версайският дворец няма да ви стигне.

Всъщност излъгах - 9 стаи са - ама 3 от тях са офиси, ednata e fitnes и то нищо не остана Wink Пропуснах и третата кухня, която сме превърнали във винарна. Абе много са, трудно ги броя както виждаш. Хората като ми идват на гости се оплакват, че ще се изгубят

Общи условия

Активация на акаунт