Евровизия (Тема 25)

• 65 510
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Не е никак лошо да спечели твоята пеен.
Радвам се Smiley
В ТОП 100 на DJ MAG има около 30 холандци,само в ТОП 10 са 7 и се надявам да не канят Мадона.

Снощи бях в мелето,имаше организирани места с екрани и ти даваха възможност да си част от публиката,макар и не в залата.Масово избухваха на израелската песен (логично,дори само да стоеше на сцената пак щяха да избухват),холандската,норвежката,необяснимо защо на Австралия.

# 586
Аз заспах преди гласуването и Мадона и се събудих точно преди обявяването на победителя.
Сега ще търся какво се е случило.

# 587
  • София
Вотът на журито за Северна Македония беше политически. Целяха да демонстрират евро-одобрението на новото име и че Европа радушно приема “новата” Македония.
Накрая, между Холандия и Швеция, ми беше все тая, но шведът ми беше по-симпатичен. Италия хич даже.

П.П. Колко гордо и със задоволство в Израел баш казаха: “Germany. I am sorry. 0 points.” Чак аз се подсмихнах. Grinning

# 588

Сега прегледах гласуването, не е истина просто, журитата трябва да ги махнат, само изкривяват резултата.

Къде може да се види зрителския вот?

# 589
  • Испания
Скандалите на финала на Евровизия 2019

Финалът на песенния конкурс, който се проведе в Тел Авив, не премина без скандали - и пред камерите, и зад кулисите.

По време на обявяването на резултатите от телефонния вот групата Hatari, които представят Исландия на конкурса, издигнаха палестински знамена.

Организаторите на конкурса обявиха, че акцията на Hatari по време на живото предаване може да доведе до наказание за  Исландия.

По време на изпълнението на Мадона, която беше специален гост на грандиозния финал, двама от танцьорите й показаха на гърбовете си израелско и палестинско знаме, а след това се прегърнаха.

Същевременно руската държавна агенция ТАСС съобщи, че организаторите на Евровизия са анулирали резултатите от гласуването на професионалното жури на Беларус. Причината - комисията от Беларус е обявила как е гласувала преди официалното обявяване на вота в ефира на живото предаване на Евровизия.

"Разбира се, че сме шокирани, защото разчитахме на подкрепа от Беларус. Убеден съм, че щяха да ни дадат висок резултат", коментира руският участник Сергей Лазарев.

И един парадокс - германският дует S!sters с песента "Sister" получи нула точки от вота на зрителите на финала.

# 590
Разочаровах се минали години и тази година не гледах изобщо. Чух норвежката песен, не беше лоша. Чета в норвежката преса сега, че е събрала най-много гласове на публиката. Не знам как е гласуването, даже не знам кой е спечелил. Мисля да го изгледам на запис тия дни ей така от любопитство. Но първо ще прочета темата Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 12:09 от Fenris

# 591
  • Испания

Сега прегледах гласуването, не е истина просто, журитата трябва да ги махнат, само изкривяват резултата.

Къде може да се види зрителския вот?

https://eurovisionworld.com/eurovision/2019

# 592
  • Norge
Фламбе, ти си най-големият късметлия, пропуснала си Мадона!  Twisted Evil
Тази неприятна, подута жена направи изява, която долу-горе се доближава до качеството на последните концерти на Уйтни.
С тази разлика, че Уйтни преди това пееше!
Потресаващо.  Sick

---------
Германия и зрителският вот  Laughing

Знаете ли, чудя се дали „постоянното присъствие“ не страда тъкмо поради статуса си, поне до известна степен. Имам чувство, че хората просто не желаят да се хабят за тях, тъй като те, така или иначе, участват във финала.
Сред петте обикновено само Италия прави някакво изключение. Останалите четири трябва да произведат чудо, за да ангажират гласуващите.

Т. нар. професионален вот може да има стойност само ако е съставен от представители на националности, различни от тази на държавата, от която подават гласовете си. Ужасните (освиркани) примери на 12 точни от Гърция за Кипър и vice versa, потвърждават отсъствието на „професионализъм“ на каквото и да било ниво.  Tired

За беда, зрителският вот също е голяма каша  Confused

Норвегия, иска ли питане, се зарадва на зрителските точки. Факт, че и на мен ми харесва песента. Практически, онова, което ми стои запечатано в съзнанието като мелодия, е тя, Чехия и Азърбайджан.

За мен Малта беше кошмар  Sad

Ако имаше гласуване за танцьори, не бих се колебала да дам глас за белоруските момчета.

# 593
  • España
Да споделя и аз впечатления от Финала. А и винаги ми е приятно да се връщам в темата ,да “срещам познати коментиращи потребители “🌹!
След двата полуфинала, фаворити (доста силно казано) ми бяха Чехия, Дания и Холандия и се радвам ,че една от тях спечели! Изобщо....триумф на “нормалността” на фона на много кич и пошлост със солидна доза “еврогейски” вкус....(да са живи и здрави!) .....Ще си замълча за австралийската “статуя на свободата” побита на кол...колко “идейно” и ,лично за мен метафорично...то не бе Кончита...то не бе Верка...Нетта ,която от “пиле” е еволюирала в “пате,качено на банан”,за да изригне в една “костенурчеста “ Мадона ,която така си и “пя”...
Иначе,постарали се бяха хората,шоу се получи !
Аз гласувах за Дания- приятна , ненатрапваща се с излишен патос и точно Евровизионна песен,макар и да не може да се сравни с миналогодишните викинги,дето още ме карат да потръпвам 😉!

# 594
Аз гледах финала по шведската телевизия и коментаторът се изцепи по време на "пеенето" на Мадона, цитирам: "След като чухме Мадона, вече не мисля че представителят на Сан Марино пее толкова зле на живо" Joy

И коментар от шведския форум: "Aко Мадона участваше в надпреварата щеше да завърши на последно място". Laughing

# 595
  • Испания
И то щеше да ѝ е много.

# 596
Мадона определено направи най-впечатляващото шоу снощи. Simple Smile ЧАК такова чудо не очаквах. На моменти все едно друга песен пееше.

# 597
Мадона нямаше да мине полуфинала.
Незнам защо я причиниха на публиката.
Пресата спекулира,че известен (не му помня името) американски милионер от еврейски произход е платил участието и.

# 598
  • DE
Тъкмо щях да кажа, че можеше да си спестят милиона дето и платиха, а то имало ентусиаст Grinning . Много противна, некадърна женица.
Обаче традиционните музиканти дето пяха преди нея на гласуването баха много приятни Heart Eyes

# 599
Idan Raichel Project Heart
Той е най-известния израелски изпълнител извън Израел.Пял е пред Обама.
Обаче не е традиционни израелски ритми,а етиопски+електронна музика.

Тази песен пя - Идвам - Bo'i

Дане,мисля,че съм го пускала и в азиатската тема.Mоже и тук.Преди беше поканен да участва в ЕВ,но отказа.
Тази ми е една от любимите негови - Mi'ma'amakim

Общи условия

Активация на акаунт