Слънцезащита 2018 - II

• 89 590
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
ползвам такива очила, защото с високия диоптър няма как да нося само слънчеви

Скрит текст:

# 31
  • На остров
Влизам с темата по препоръка и с питане Simple Smile .

След няколко дни заминаваме на морска почивка, като гледам времето няма да супер жега, но аз мажа със слънцезащитен малчо над 20 гр.

Препоръчайте ми слънцезащита за мен и мм( той много малко ползва) и за детето на 2 г.
Трябва ми нещо лесно достъпно он лайн или  магазин.
Не живея в България и марки продавани само на българският пазар няма как да си купя.

Много благодаря !

# 32
Две в едно - от мен глас за детския спрей 50-ти фактор на Виши, като дезодорант който е. Също така по-миналата седмица взех Уриаж спрей, пак като дезодорант. Бързо се разнасят, предпазват идеално. Вярно е, че имат само химични филтри, но пък нямам фал, за разлика от Авен и Биодермс в предишни години, които бяха с минерален състав, трудно се размазваха, съответно протекцията не беше пълна, цапаха всичко до което се допреш и запушваха пори по деколтето и ръцете.

Вчера взех и термалния спрей на Уриаж с 30-то фактор за подновявяне в движение, но се нспръсках само веднъж, та ще дам отзиви другата седмица като го понося.

# 33
  • Prismatica Aerie
Тъй като има само един размер, може ли да ги измериш? Всъщност обиколка на главата ли се мери за очила, /видях че има размерите на самите стъкла иначе/? Едни очила имам купувани от амазон, и леко ми пристягат...
Да измеря кое? Rolling Eyes
Всъщност каквото и да е - няма да те ориентира дали ще ти стягат или не. Не е и до обиколка на глава, тя е определяща за шапки. По-скоро е до форма на главата и конструкция на черепа.

Не живея в България и марки продавани само на българският пазар няма как да си купя.
Какво се предлага на вашия пазар?

# 34
  • София
...........
В същото време ми дойде и поръчката на този Piz Buin, много е приятна констистенцията, има лек аромат, специфичен е, но ми харесва, и за мое учудване добре ми понася на иначе сухата ми кожа, т.е. въпреки че е флуид, попива добре, но не изсъхва.

И аз го ползвах днес, но ми идва една идея "по-сух", ще му дам още един шанс с хидратиращ крем под него, ако ли не, отива в размените.
Аромата е специфичен за Piz Buin, всички техни продукти, които съм ползвала миришат така.

# 35
  • На остров
Предлагат се големите марки, които са популярни в Европа.
Най разпространени са Hawaian, Piz Buin, Lancaser, Clarins, Loreal, Evy, Welleda, Eco Cosmetics, Nivea

В Аптеките се продават Виши, Авен и няколко марки на аптечните вериги.

Фокси много благодаря ще го потърся веднага. Като дездорант имаш в предвид, че се пръска или тип ролон

# 36
Скрит текст:
...........
В същото време ми дойде и поръчката на този Piz Buin, много е приятна констистенцията, има лек аромат, специфичен е, но ми харесва, и за мое учудване добре ми понася на иначе сухата ми кожа, т.е. въпреки че е флуид, попива добре, но не изсъхва.

И аз го ползвах днес, но ми идва една идея "по-сух", ще му дам още един шанс с хидратиращ крем под него, ако ли не, отива в размените.
Аромата е специфичен за Piz Buin, всички техни продукти, които съм ползвала миришат така.

Кремът Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Face Cream Spf50 е по-богат и не суши, може него да пробваш, ако ти харесва като цяло марката.

# 37
  • София
Благодаря, Миоки, аз се чудих, между двата, но взех по- ниския фактор за градски условия, защото сутрин излизам рано, вечер се прибирам късно... през деня излизам за около 20 минути и почти "не ме вижда" слънцето.

# 38
Благодаря, Миоки, аз се чудих, между двата, но взех по- ниския фактор за градски условия, защото сутрин излизам рано, вечер се прибирам късно... през деня излизам за около 20 минути и почти "не ме вижда" слънцето.
Разбирам. Аз, въпреки всичко винаги взимам по-висок, защото пък е твърде възможно да не слагам достатъчно, а факторът пряко има връзка с поставеното количество. А бе, застраховам се един вид, а и откакто ми се позасуши кожата, предпочитам по-мазнички консистенции, а обикновено 50-ките са такива или вероятността е по-голяма, особено ако не пише, че е матиращ.

# 39
Две в едно - пръска се. По тялото директно пръскам, за лицето, шията и деколтето пръскам в ръка и размазвам.

# 40
Здравейте момичета. Следя ви, много сте ми полезни. Hug
Аз съм с доста проблемна кожа, чувствителна, лесно се зачервява и изгарям, страшно бяла съм  и имам ужасно много бенки по цялото тяло и постоянно ми излизат нови и нови( заради прекомерно ходене на солариум преди години, когато бяха студентка, сега си сърбам попарата.. не ми дават да се излагам на слънце изобщо, заради опасност от рак на кожата иии ще си ходя бяла цял живот) Pensive
Вчера си взех флуида на Юриаж, по препоръки от темата. Този https://remedium.bg/sun-care/uriage-promo-bariesun-mat-face-flui … cellar-water.html . Кожата ми е комбинирана към мазна, най вече в Т-зоната и лесно лъсвам. Чудих се между него и флуида на Пиз Буин 30спф, но в крайна сметка избрах този на Юриаж заради по високия фактор, а и не съм ползвала нищо на марката и реших да го пробвам. Днес го намазах, сутринта в 8.00ч , отгоре слагам фон дьо тен, ами сега вече леко ми лъщи Т-зоната. Confused Още с нанасянето го усетих леко тежък, оставих го да попие ама не попи добре както очаквах и няма този мат ефект при мен. Със смесени чувства съм. А и още не е толкова топло навън, така че лятото сигурно ще ми идва още по бързо омазняващ. Confused
Миналата година ползвах гел кремчето на Юсерин 50спф и бях доволна, попиваше веднага още с нанасянето, харесваше ми dry-touch ефекта му, пак лъсвах в т-зоната но към края на работния ден, което беше сравнително добре. Ще му дам шанс на Юриаж още няколко пъти, утре ще го пробвам като нанеса и основа за грим над него да видя как ще е.
Мисля да купя и флуида на Пиз Буин https://remedium.bg/sun-protection/piz-buin-ultra-light-dry-touc … uid-spf30-ml.html. Не съм ползвала нищо на марката до сега. Искам крем, който наистина да матира и да не лъщя още по средата на деня. Може ли момичетата, които вече го изпробваха по дълго време да кажат как го усещат? Благодаря. Hug

# 41
  • Пловдив
Здравейте момичета,
И аз от известно време съм в търсене на подходящия за мен слънцезащитен крем. Чета темата непрекъснато, но тъкмо се навия за някоя марка и хоп - попадна на отрицателно мнение и се отказвам. Сега се бях навила на Uriage Bariesun Mat, но след поста на Gabriellla отново взех да се разколебавам. Моята кожа е зряла, на 48 години съм. Мисля си, че ще е по-добре да търся нещо и с анти ейдж ефект. Миналата година ползвах юсерин анти ейдж 50-ти фактор, но ми тежеше на лицето...
Някоя от вас ползвала ли е това: https://bg.strawberrynet.com/skincare/exuviance/sheer-daily-prot … 50-pa----/183851/?
Съставките са добри и е с физични филтри. Мнения?

# 42
Моя Ланкастър е този:
Скрит текст:

Не е купуван от Бг, май го няма и в Ензо. Днес беше второ нанасяне, супер си е крема... Сега дали пази от петна тепърва ще разбера, защото аз много бързо ''реагирам'' на силно слънце + кофти слънцезащита.. До скоро с 50+ фактор на Биодерма, получих едно ново петно при един пикник и то обилно намазана и с капела... Та очаквайте скоро да се включа за ефекта на кремчето срещу петна... Satisfied

Говорите за тежки слънцезащитни кремове, такива не понасям и отдавна съм ги отписала.. Сухи и сбръчкващи кожата - също.. Според мен когато усетите, че даден крем не ви е комфортен, просто той не е ''вашия'' слънцезащитен крем и няма нужда да го ''мъчите''... Наскоро една блогърка (която следя и харесвам) отговори на един въпрос каква слънцезащита ползва, че лицето й е така свежо без петна и лунички. Тя отговори, че не ползва слънцезащитни кремове, защото не понася консистенциите им. Просто дава повече пари за изпитани и хубави дневни кремове с много висок фактор (и подобни пудри) и разчита, че я пазят.. Но и кожата й не била склонна към проблеми от слънцето.. А за нейните години има перфектна кожа, за което й завиждам... Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 43
  • Sofia

Мисля да купя и флуида на Пиз Буин https://remedium.bg/sun-protection/piz-buin-ultra-light-dry-touc … uid-spf30-ml.html. Не съм ползвала нищо на марката до сега. Искам крем, който наистина да матира и да не лъщя още по средата на деня. Може ли момичетата, които вече го изпробваха по дълго време да кажат как го усещат? Благодаря. Hug

Според мен няма да останеш доволна. Има "сух" завършек, попива страхотно, но не е матиращ по никакъв начин. Peace Моята кожа е суха и се чувства чудесно с него, ако беше матиращ, щях да го усещам зле... Но пък винаги имам отдолу серум и понякога и крем, знам ли, може би само по него може и да ти допадне...

# 44
Според мен няма да останеш доволна. Има "сух" завършек, попива страхотно, но не е матиращ по никакъв начин. Peace Моята кожа е суха и се чувства чудесно с него, ако беше матиращ, щях да го усещам зле... Но пък винаги имам отдолу серум и понякога и крем, знам ли, може би само по него може и да ти допадне...

Благодаря ти. То всъщност не знам дали има крем/флуид , който да матира чак толкова много. По - скоро имах предвид, че искам лек крем/флуид, да попие и да не го усещам върху кожата си и да е добра основа за грим. В момента този на Юриаж го усещам върху лицето и не ми е много комфортно. Сигурно все пак ще пробвам и флуида на Пиз Буин.

Чудя се какво да си взема и за тяло, за в градски условия. Заглеждам се по това на Пиз Буин, https://remedium.bg/sun-protect/piz-buin-allergy-sensitive-skin- … -spf50-200ml.html, понеже е за алергична и чувствителна кожа, а моята е доста чувствителна, постоянно седи така да се каже като зачервена, особено лятото на 30+  градуса е някакъв ужас .. Persevere  Някой ползвал ли го е да каже дали е добро ?

Общи условия

Активация на акаунт